Nasze 1500m2 - cz. 3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze 1500m2 - cz. 3
Czy tylko ja mam wrażenie, że coś się ostatnio pozmieniało w cyklu naszych pór roku? Dopiero była zima, a tu już środek lata . Termometr bezczelnie pokazuje codziennie 28 stopni . A gdzie zwykła wiosna, podczas której można było niespiesznie sprzątać rabatki, przesadzać, rozsadzać, dosadzać?... Przyroda tak ruszyła, że ze wszystkim jestem spóźniona, wszystko do zrobienia na wczoraj? Od świąt wciąż coś dłubię w ogrodzie, a i tak gdzie tylko nie spojrzę tam coś do zrobienia i nie wiem sama co powinnam najpierw? Kwiatki też chyba wyczuwają ten błąd natury i zakwitają pośpiesznie, ukradkiem i jeszcze szybciej przekwitają, jakby zawstydzone, że tak nie w porę się wyrwały? Usuwają się zbyt szybko w cień robiąc miejsce dla następnych? czyżby bały się, że zabraknie im sezonu?...
Szafirki
Pierwiosnki nn:
Gruziński
Lekarski Sunset Shades
Jak ja uwielbiam te kosmatki . W każdej fazie są urocze
Przylaszczka już niestety przekwita
Miał być śnieżnik lśniący, jest puszkinia? tyz piknie
W drugiej torebce jednak był śnieżnik
Strasznie biedne tegoroczne ciemierniki?
Tylko cuchnący dał popis I wcale nie cuchnie
Jeszcze trochę nieśmiało, ale jednak hiacynty
I mój ukochany barwinek
Runianka japońska
Ta dam . Magnolia George H. Kern
I nawet fiołki rogate zaczynają już swój spektakl, który będzie trwał niemal do samej jesieni
Miodunka pstra
Kokorycz lakolistna
Pierwszy narcyz
Hiacyncik hiszpański?
To się hipeastrum postarało Po tym jak przekwitł pierwszy pęd kwiatowy, wypuścił kolejny, jeszcze wyższy od poprzedniego i również pięciokwiatowy
Szafirki
Pierwiosnki nn:
Gruziński
Lekarski Sunset Shades
Jak ja uwielbiam te kosmatki . W każdej fazie są urocze
Przylaszczka już niestety przekwita
Miał być śnieżnik lśniący, jest puszkinia? tyz piknie
W drugiej torebce jednak był śnieżnik
Strasznie biedne tegoroczne ciemierniki?
Tylko cuchnący dał popis I wcale nie cuchnie
Jeszcze trochę nieśmiało, ale jednak hiacynty
I mój ukochany barwinek
Runianka japońska
Ta dam . Magnolia George H. Kern
I nawet fiołki rogate zaczynają już swój spektakl, który będzie trwał niemal do samej jesieni
Miodunka pstra
Kokorycz lakolistna
Pierwszy narcyz
Hiacyncik hiszpański?
To się hipeastrum postarało Po tym jak przekwitł pierwszy pęd kwiatowy, wypuścił kolejny, jeszcze wyższy od poprzedniego i również pięciokwiatowy
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Małgosiu
U mnie też lato. I to ileś dni.
Hipeastrum piękne. Moje jeszcze w pakach.
Pięknych wiosennych kwitnien masz bardzo dużo. Rodek zapowiada się ciekawie.
Pierwiosnkow masz dużo różnych. U mnie gdzieś poprzepadaly.
U mnie też lato. I to ileś dni.
Hipeastrum piękne. Moje jeszcze w pakach.
Pięknych wiosennych kwitnien masz bardzo dużo. Rodek zapowiada się ciekawie.
Pierwiosnkow masz dużo różnych. U mnie gdzieś poprzepadaly.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj . Doskonale to wszystko napisałaś, tak właśnie jest. W zeszłym roku wiosna była zimna ale można było na spokojnie i rośliny dłużej kwity a teraz ? Można czekać na jakies kwiaty i pojechać na weekend do rodziny a wracając zastać przekwitniete rośliny zamiast kwiatów . Szok ! Oby lato było ładne . Pozdrawiam .
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Małgosiu mam to samo wrażenie wszystko pcha się do rozkwitu.Cieszę się na magnolie,bo w tamtym roku zmarzły pąki,a w tym na pewno zakwitną kwiaty i będzie radość.
Kokorycze mi się podobają,kupowałaś z forum,czy w kapersie?
Miłego weekendu
Kokorycze mi się podobają,kupowałaś z forum,czy w kapersie?
Miłego weekendu
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Małgosiu pierwiosnki, ciemierniki ładnie ci kwitną i podziwiam słodkie sasanki, u mnie im sie nie podoba więc zostało podziwianie na fotografii ... Jak ci ogrodnicy marudzą zimna wiosna ... źle, gorąca wiosna ... źle i jak tu im dogodzić ... miłego weekendu
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Czy fiołki rogate u Ciebie zimują? U mnie pod okrywą ze świerkowych gałązek przezimował jeden, ale jeszcze nie zakwitł.
Na pierwszym zdjęciu bardzo ciekawy szafirek.
Pierwiosnki dobrze zniosły zimę.
Na pierwszym zdjęciu bardzo ciekawy szafirek.
Pierwiosnki dobrze zniosły zimę.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Małgosiu na pierwszym zdjęciu to nie jest czasem śnieżnik sardensis? Właśnie go poszukuje? Gdzie go kupiłaś?
Małgosiu, ależ dużo roślin u Ciebie kwitnie. Pięknie masz
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Ten pierwszy hiacynt zapowiada jakiś intensywny kolor Pokaż go koniecznie jak zakwitnie. Z takich mocnych kolorów kupiłam sobie fiolet. Już wychodzi i na razie jest bardzo ciemny
I u mnie wszystko przekwita w mgnieniu oka
I u mnie wszystko przekwita w mgnieniu oka
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Małgosiu rozszalały się u Ciebie roślinki pięknie to wszystko wygląda, no co do irysków to niestety nie pokazało się więcej więc już raczej u mnie też nie wyjdą
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ano pozmieniało się....od razu temperatury iście letnie. Roślinność wystrzeliła niesamowicie. Wszystkie wiosenne kwiaty zaraz przekwitną przy tej pogodzie.I niesamowicie sucho.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,nasza praca w ogrodach teraz nam sie odwdzięczyła,tak pięknie wyglądają oczekiwane wiosenne roślinki,aż chce się cieszyć ,pozdrawiam
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ania anabuko no tak, piękne lato mamy tej wiosny U mnie jeszcze popadało, więc ogród tak przyspieszył, że nie nadążam...
Ewelinko nie wiem, gdzie te roślinki tak się spieszą... Może myślą, że to już lato?
Aniu Annes moja magnolia jest bardzo młodziutka, w tamtym roku miała jeden pączek, ale za to przetrzymała go dzielnie przez mróz, śnieg i pokazała mi swój kwiat W tym roku tych pączków ma ze dwadzieścia, więc i moja radość 20 razy większa Kokorycz mam z wymiany od Lidzi slila 1 z forum.
Ewuś ewarost oj tam od razu marudzą, tak tylko kontemplują U mnie tak było z białą sasanką, kilka razy próbowałam ją zaprosić, w tamtym roku powiedziałam jej, że to ostatnia próba, no i rośnie o dziwo
Lidziu trudno mi powiedzieć, czy fiołki zimują, czy tylko się pięknie sieją, w każdym razie jest całe mnóstwo. Ten szafirek to jednak cebulica Bifolia Pierwiosnki na początku były bardzo marne, myślałam, że nic z nich nie będzie, a tymczasem one szybko się ogarnęły
Alu to jednak jest cebulica Bifolia, psice wyciągnęły znacznik, a ja się nie przyjrzałam
Ewuś Pashmina co rusz dołączają nowe roślinki, tylko nie nadążam z wstawianiem
Iwonko 1 mówisz i masz Jan Bos
Mariusz na szczęście jest całe mnóstwo innych roślin, które chcą u nas kwitnąć, więc nie będziemy się prosić głupich irysków
Olu u mnie ładnie popadało w tamtym tygodniu, a w tym też już za mokro nie jest... Za to wyobraź sobie jak rośliny przyspieszyły po tym deszczu
Martuś masz rację, rośliny wynagradzają nam naszą harówę Chcą nas zachęcić do dalszych wysiłków
Ewelinko nie wiem, gdzie te roślinki tak się spieszą... Może myślą, że to już lato?
Aniu Annes moja magnolia jest bardzo młodziutka, w tamtym roku miała jeden pączek, ale za to przetrzymała go dzielnie przez mróz, śnieg i pokazała mi swój kwiat W tym roku tych pączków ma ze dwadzieścia, więc i moja radość 20 razy większa Kokorycz mam z wymiany od Lidzi slila 1 z forum.
Ewuś ewarost oj tam od razu marudzą, tak tylko kontemplują U mnie tak było z białą sasanką, kilka razy próbowałam ją zaprosić, w tamtym roku powiedziałam jej, że to ostatnia próba, no i rośnie o dziwo
Lidziu trudno mi powiedzieć, czy fiołki zimują, czy tylko się pięknie sieją, w każdym razie jest całe mnóstwo. Ten szafirek to jednak cebulica Bifolia Pierwiosnki na początku były bardzo marne, myślałam, że nic z nich nie będzie, a tymczasem one szybko się ogarnęły
Alu to jednak jest cebulica Bifolia, psice wyciągnęły znacznik, a ja się nie przyjrzałam
Ewuś Pashmina co rusz dołączają nowe roślinki, tylko nie nadążam z wstawianiem
Iwonko 1 mówisz i masz Jan Bos
Mariusz na szczęście jest całe mnóstwo innych roślin, które chcą u nas kwitnąć, więc nie będziemy się prosić głupich irysków
Olu u mnie ładnie popadało w tamtym tygodniu, a w tym też już za mokro nie jest... Za to wyobraź sobie jak rośliny przyspieszyły po tym deszczu
Martuś masz rację, rośliny wynagradzają nam naszą harówę Chcą nas zachęcić do dalszych wysiłków
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe