Ciemiernik(Helleborus) cz.1

Rośliny wieloletnie, trawy, paprocie, lawenda, chryzantemy, piwonie, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu - śliczne kupiłaś ciemierniki, moje nie mają takich uroczych kropeczek :wink: :wink:
Pozdrawiam, Halina
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Naprawdę są śliczne. :D :D :D
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p
Od: 4 paź 2007, o 23:26

Post »

Dzięki Grzesiu za uznanie :lol: . Dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam Twój ogród i :evil: tak wyglądają moje reakcje. To nie zazdrość, ale żal, że u mnie nie może tak być. Wy tam żyjecie w innym świecie. U nas takie cudeńka mogłyby być tylko 1 dzień. Wszystko kradną. Ostatnie moje straty oprócz iglaków, które wykopali to: ocynkowana wanienka, duża plastikowa miska , kłódka z łańcuchem od furtki, kłódka ze skoblem od komórki i termometr co wisiał na domku. Zysk - 1 szpadel, którym pewnie wykopywali moje iglaki i zapomnieli zabrać. Bezczelność złodziei nie ma granic. Latem z zamkniętego na klucz domku w czasie gdy pieliłam grządki ukradli mi torebkę ze wszystkimi dokumentami. Rozpacz. Ale będę oglądać Twoje fotki, cudoooo... :lol: Pozdrawiam Marysia
Człowiek potyka się o kretowiska - nie o góry - Konfucjusz

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Marysiu to bardzo ci współczuję że masz tak na działce :cry: .
U nas też kradną , ale nie aż tak . Ja mam dużego owczarka niemieckiego i zawsze zabieram ją na działkę :P . Nie muszę zamykać altany bo moja strażniczka jest bardzo czujna. Ostatnio jak byłam na działce to nie wzięłam Sary i to był mój błąd bo złodziej na moich oczach chodził po działkach. Jak mnie zobaczył to szybko uciekł , ale jakby była Sara to wierz mi że bym ją puściła bez żadnych oporów :twisted: . Niech by miała za kim sobie poganić :twisted: :P .
Złodzieje wiedzą ża mam psa to u mnie tylko jakby chodzili to w nocy bo im strach nie pozwała na dzień czy zmierzch.Zresztą doszłam do wnoisku że raz mogę odpowiadać za swojego psa bo innej metody na złodziei nie ma . Mam ją opłaconą i zarejstrowaną to mogę się nie bać że mi coś za nią zrobią a po cichu mam przyzwolenie od Pr.......... że będzie mnie bronił jakby coś się miało stać , oczywiście ze złodziejem :P :twisted: .

Pozdrawiam serdecznie.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

Mnie nie ma kto bronić. :cry: Mam uczulenie na psy i koty.

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
grigori24
---

Post »

Marysiu przeczytaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=

Zapraszam do mojego ogrodu. :D
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

Przeczytałam Grzesiu . Patent dobry tylko jeszcze potrzebny jest do tego mężczyzna. Mój "intelektualista" ma niestety do takiej roboty dwie lewe ręce. I nic na to nie poradzę . Ja sama wymyśliłam sobie skuteczny sposób, aczkolwiek nie do końca. Nie przewidziałam ubocznych skutków. Po posadzeniu okryłam moje miniaturki gałęziami od ścinanej wiśni. Póżniej w okresie wzmożonych kradzieży też czymś okrywałam. Nie było ich wcale widać. Ale wpadłam na pomysł, żeby co cenniejsze dla mnie okazy schować w krzakach. Posadziłam pod krewami liściastymi okryłam I teraz po 6 latach te pierwsze mają się dobrze wkomplecie. Te drugie natomiast marnieją , usychająim liście i muszęje przesadzić. Krzewy się rozrosły i moje maleństwa nie mogą rosnąć. Przeto mam pytanie - gdzie i kiedy przesadzić. Są to: świerk "Conica",
2 sosenki , Tuja karłowa . Pozdrawiam Marysia :lol:

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
grigori24
---

Post »

Marysiu no to masz problem. Dlaczego tak u Was tak kradną ?Nie ma silnych na tych złodziei?Jak to wygląda u innych ?Mam pomysł ale musisz mieć kogoś z mężczyzn który by Ci to zamontował. Miała byś spokój (prawdopodobniej) . :D :D :D.Przepraszam że zaśmiecam resztę na Twojej stronce jeśli Cię to interesuje. :D :D :D
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJCIE!!!

Wczoraj kupiłam ciemiernika / myślę , że jest to korsykański po kształcie liści / :roll: , bardzo się cieszę :lol: , bo kwiaty te coraz bardziej mnie absorbują . Chciałabym na działce zrobić sobie rabatkę z ciemierników :shock: . Zastanawiam się , czy posadzić , czy może tylko zadołować w doniczce ten nowy nabytek . Wyczytałam , że sadzi się je jesienią . ;:88 Obrazek Obrazek
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ewo, z roślinami kupionymi w doniczkach nie musisz czekać do jesieni.
Im szybciej wsadzisz do ziemi, tym ona się lepiej ukorzeni i rozkrzewi.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Czy nornice podgryzja ciemierniki, czy raczej ich unikają?
Pytanie to przekłada się na inne:
Czy sadząc muszę dawać siatkę Ledóchowskiego jako wykładzinę dołka, czy od razu sadzić do ziemi?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Mam ciemiernika już długo i nie zauważyłam aby podgryzały je nornice.
Myślę że nornice szukają bardziej wykwintnych dań np. lilii, tulipanów...
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31

Post »

Moich ciemierników też nie ruszają, podgryzły natomiast sasanki :evil:
Pozdrawiam, Halina
Zablokowany

Wróć do „BYLINY, trawy, zioła”