Kilka moich doniczkowych.
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu tylko mam nadzieję, że w tych 'doniczkach' są otworki... Bo fiołeczków nie powinno się podlewać od góry... Poza tym jak nadmiar wody nie będzie miał jak wypłynąć to fiołeczki mogą zgnić... Ja naprzykład nie potrafiłabym podlewać kwiatów, które nie mają otworków w doniczkach. A moja teściowa prawie w żadnej nie ma i nigdy nie przelała, żadnego kwiatka...
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 26 sty 2009, o 20:24
Bardzo dziekuje za odwiedziny i za miłe słowa
Dzbanuszki to stare hobby mojej mamy. Doszła do wniosku że jak maja stac bezczynnie na strychu, to niech lepiej przydadzą się do czegoś.
Niektóre maja otworki w dnie, a kilka nie ma np. filiżanki. Bałam się je przewiercać by nie pękły. Ale mają sporą warstwe drenażu, wiec przelanie im nie grozi, chyba, że będe nadopiekuńcza Te malutkie to strzykawką podlewam, by na listki im nie lać.
Co do kolorków, to miniaturki będa jasno różowe, reszta to niespodzianki
Dzbanuszki to stare hobby mojej mamy. Doszła do wniosku że jak maja stac bezczynnie na strychu, to niech lepiej przydadzą się do czegoś.
Niektóre maja otworki w dnie, a kilka nie ma np. filiżanki. Bałam się je przewiercać by nie pękły. Ale mają sporą warstwe drenażu, wiec przelanie im nie grozi, chyba, że będe nadopiekuńcza Te malutkie to strzykawką podlewam, by na listki im nie lać.
Co do kolorków, to miniaturki będa jasno różowe, reszta to niespodzianki
Śliczne fiołeczki i bardzo ładnie się prezentują w dzbanuszkach- bardzo oryginalnie
Kaśka
Fiołki - Fiołka
Fiołki - Fiołka