Ogródek Pszczółki cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przybiegłam zobaczyć obiecane róże, jeszcze ich nie wstawilaś. Ale nie zawiodłam się bo zobaczyłam kolejne ładne roślinki.
Wpadnę za niedłgo
Wpadnę za niedłgo
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A możesz wstawić fotki tych dwóch róż ?
Ciekawa jestem które to i czy pachną tak jak Felicja.
Felicja to moje marzenie, ze względu na zapach.
Ale może jej następczynie też tak pachną ?
Ciekawa jestem które to i czy pachną tak jak Felicja.
Felicja to moje marzenie, ze względu na zapach.
Ale może jej następczynie też tak pachną ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Wiesiu!
właśnie spędziłam dłuższą chwile czytając Twój wątek.
PIĘKNIE!!! Przede wszystkim róże, moje ulubienice !
Wiosny Ci zazdroszczę U nas dopiero pierwsze przebłyski: krokusy i przebiśniegi. I straszny ziąb
Kotek uroczy , a co do kopania w miękkiej ziemi, to one tak zawsze Na moje skutkuje sposób z wodą. Tam gdzie jest mokro, nie będą kopać!
Czekam na zdjęcia kwitnącej serduszki
właśnie spędziłam dłuższą chwile czytając Twój wątek.
PIĘKNIE!!! Przede wszystkim róże, moje ulubienice !
Wiosny Ci zazdroszczę U nas dopiero pierwsze przebłyski: krokusy i przebiśniegi. I straszny ziąb
Kotek uroczy , a co do kopania w miękkiej ziemi, to one tak zawsze Na moje skutkuje sposób z wodą. Tam gdzie jest mokro, nie będą kopać!
Czekam na zdjęcia kwitnącej serduszki
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie.
Agatko już daję zdjęcia tej róży co obiecałam
Róża 'Seven Sisters Rose' (wielokwiatowa pnaca, Nieznany, 1817)
Ta róża już rosła z ogrodzie gdy się wprowadziliśmy. Zajmuje u mnie pierwszą pergolę w aleji. Rozpoznana jako 'Seven Sisters Rose' ma wspaniały zapach i kwitnie tylko w maju. Jej specyficzną cechą jest wystepowanie w jednym bukiecie kwiatowym kilku kolorów bo młode kwiaty są ciemniejsze i te starsze bardziej wyblakłe.
Jak widać na zdjęciach po liściach ona niestety jest chora na chlorozę (wapienne podłoże jej nie odpowiada). Widocznie nie jest szczepiona na róży glauca by była bardziej wytrzymała na wapień.
Przyjemnego wieczorka
Agatko już daję zdjęcia tej róży co obiecałam
Róża 'Seven Sisters Rose' (wielokwiatowa pnaca, Nieznany, 1817)
Ta róża już rosła z ogrodzie gdy się wprowadziliśmy. Zajmuje u mnie pierwszą pergolę w aleji. Rozpoznana jako 'Seven Sisters Rose' ma wspaniały zapach i kwitnie tylko w maju. Jej specyficzną cechą jest wystepowanie w jednym bukiecie kwiatowym kilku kolorów bo młode kwiaty są ciemniejsze i te starsze bardziej wyblakłe.
Jak widać na zdjęciach po liściach ona niestety jest chora na chlorozę (wapienne podłoże jej nie odpowiada). Widocznie nie jest szczepiona na róży glauca by była bardziej wytrzymała na wapień.
Przyjemnego wieczorka
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Naprawdę piękna, burza kwiatów chyba rekompensuje jednorazowe kwitnienie.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam ciepło
Iwonko ten biały kwiatek to faktycznie jest calla (Zantedeschia aethiopica). Cieszę się że Ci się podoba u mnie. Wpadaj częściej.
Magnoliu dziękuję za wizytę i gorąco zapraszam.
Cynthia Przychodź jak tylko chcesz. Przygotuję kawkę...
Danusiu dziękuję za zaproszenie na kawkę na tarasie. Nigdy nic nie wiadomo...
Grażynko z tych obu moich to 'Cornelia' mocniej pachnie muskiem a 'Penelope' trochę słabiej. Nie wiem jak pachnie 'Felicja' bo jej nigdy nie widziałam.
Ale co do pięknie pachnących róż mam jedną prześlicznie pachnącą. Jest to 'Sharifa Asma' Davida Austina, czyli róża angielska. Zapach jej jest niesamowity wprost
i nie jestem jedyna co tak uważa. Polecam gorąco jak będziesz miała okazję ją powąchać albo nabyć to koniecznie. Ja bym Ci chętnie przesłała przez Internet
ten zapach ale nie wiem jak to zrobić ;:54 Zamiast zapachu nadaję zdjęcia (wiem jak to zrobić ha...ha...)
Róża 'Cornelia' (Pemberton, 1925, Hybrid Musk)
Kwitnie przez całe lato i jest wytrzymała na mróz, strefa 5b do 10.
Róża 'Penelope' (Pemberton, 1924, Hybrid Musk)
Tak jak 'Cornelia' kwitnie przez całe lato i jest wytrzymała na mróz, strefa 5b do 10.
Miłej nocki...
Iwonko ten biały kwiatek to faktycznie jest calla (Zantedeschia aethiopica). Cieszę się że Ci się podoba u mnie. Wpadaj częściej.
Magnoliu dziękuję za wizytę i gorąco zapraszam.
Cynthia Przychodź jak tylko chcesz. Przygotuję kawkę...
Danusiu dziękuję za zaproszenie na kawkę na tarasie. Nigdy nic nie wiadomo...
Grażynko z tych obu moich to 'Cornelia' mocniej pachnie muskiem a 'Penelope' trochę słabiej. Nie wiem jak pachnie 'Felicja' bo jej nigdy nie widziałam.
Ale co do pięknie pachnących róż mam jedną prześlicznie pachnącą. Jest to 'Sharifa Asma' Davida Austina, czyli róża angielska. Zapach jej jest niesamowity wprost
i nie jestem jedyna co tak uważa. Polecam gorąco jak będziesz miała okazję ją powąchać albo nabyć to koniecznie. Ja bym Ci chętnie przesłała przez Internet
ten zapach ale nie wiem jak to zrobić ;:54 Zamiast zapachu nadaję zdjęcia (wiem jak to zrobić ha...ha...)
Róża 'Cornelia' (Pemberton, 1925, Hybrid Musk)
Kwitnie przez całe lato i jest wytrzymała na mróz, strefa 5b do 10.
Róża 'Penelope' (Pemberton, 1924, Hybrid Musk)
Tak jak 'Cornelia' kwitnie przez całe lato i jest wytrzymała na mróz, strefa 5b do 10.
Miłej nocki...
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki