Mój kochany ogród...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

maria5 pisze:Ale świetnie wyglądał samochód obładowany takimi krzaczorkami a jak to zniósł M , mój to by dopiero złorzeczył , pięknie teraz wygląda całość :lol: :lol:

HA, HA.... był w pracy.... :lol:
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
mikrobia
200p
200p
Od: 24 maja 2007, o 22:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Katarynko, jak u Ciebie ślicznie!!! piękne zdjęcia kwiatów!
Drzewka porządnie udeptaj (oczywiście chodzi o glebę nad korzeniami ):):) ja też przesadzam większe okazy...zawsze jest spore prawdopodobieństwo "wypadnięcia" ale częste podlewanie minimalizuje to prawdopodobieństwo.
Pozdrawiam i życzę "ogrodowych" sukcesów :)
Najlepszym ogrodnikiem jest natura. LD Probiotics apifarma.pl
EM-Foto-Album/mikrobia/
Kupię, sprzedam lub wymienię...
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 18:29

Post »

Katarynka chyba pierwszy raz jestem u Ciebie i szczerze powiem że mi się spodobało. Widać sporo pracy włożonej w ten ogród. Jest kolosalna różnica pomiędzy tym co było przed porządkowaniem ogrodu a tym co jest teraz.
Czy pod tą dużo brzozą wszystko Ci dobrze rośnie? Bo słyszałem że brzoza zabiera bardzo dużo wody i rośliny rosnące w pobliżu mają problemy.
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Jak sami widzicie... to brzoza rzeczywiście jest strasznie łakoma, szczególnie na wodę.... widać to miedzy innymi patrząc na tujki... wszystkie sadzone były w tym samym czasie i wszystkie były jednakowe....brzoza zabiera im i wodę i świałło ... jednak jest tak malownicza, że nie mam jej tego za złe... :D , po prostu staram się podlewać to miejsce więcej niż gdzie indziej... ale forsycja już ma się dobrze no i jakieś malwy samosiejki tam wyrastają ... więc chyba nie jest tak źle...a tujka urośnie z czasem... bo nie usycha, tylko rośnie wolniej :D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Idę popatrzeć co słychać i czy nie broisz :D
Ja samochodem wiozłam we worku gnój ale mojego chłopiska też nie było w domu i nic nie wie. Trochę sie nasprzątałam bo okazało sie , że worek był deczko dziurawy. Teraz nic nie poznać a nawóz jest już pod kwiatami
:D
Co oczy nie widzą tego sercu nie żal...
Sabina

Moje linki
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Katarynko jestem u Ciebie po raz pierwszy . Twój ogród zrobił na mnie wielkie wrażenie, przeobrażenie kolosalne. Bardzo mi się podoba,Napisz proszę co to za krzewik ostatnie zdjęcie na poprzedniej stronie, taki żółty.
Bardzo ładna fotka z tą czerwona kula , wygląda jak mars :D a sarenki tez piękne ujęcie.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Ostatnie zdjęcie to "Złotlin japoński 'Pleniflora' - Kerria japonica 'Pleniflora'". Bardzo ładnie wygląda i świetnie gałązki trzymają się w wazonie... dzięki za pochwały... :oops: , jeszcze dużo w tym ogrodzie brakuje...
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Kasiu-ślicznie u Ciebie- nieprawdopodobna metamorfoza.Zazdroszczę sówki,chociaż u mnie jest dużo ptaków.Przepięknie koncertują kosy,a troska pana kosa o swoją partnerkę jest zachwycająca(przynosi jej co lepsze kąski i wkłada do dzióbka).
Kasiu jaskry mam już parę lat i nic im nie szkodzi.Zimują na rabatce bez uszczerbku na ich urodzie.Racibórz nie tak daleko od Pszczyny więc klimat podobny.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witaj Kasiu :) Co do psa to zauważyłam w tym roku, że Azer zpoważniał :) już nie szaleje przy płocie, na szczekania jamnika sąsiada patrzy z pobłażaniem (w tamtym roku skakał wściekły po kwiatach, deptał totalnie). A co do siedzenia na dworze to tak jak Twój czy burza czy deszcz czy nawet śnieg nie jest ku sytaszny a budę ma naprawdę wielką i wygodną.

A jeśli chodzi o ogród to ja jak wszędzie zazdroszczę złotlinu, ja już mam ale dopiero zaczyna się przyjmować z ukorzenionych patyczków. No i kwiatów wiecej :)
Mam nadzieję, że uda Wam się zamieszkać na działce, ja jak jestem u teściów w bloku to czuję się jak ptak w klatce.
Pozdrowionka i czekam na kolejne fotki.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę, ze nie tylko ja tak wożę cyprysiki :) co prawda nie takie duże ale też muszę je transportować!
Piękny zakątek i śliczne rośliny :!:
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Witaj Kasiu :D
Wczoraj pół dnia u nas padało, co prawda leniwie ale dzisiaj mży sobie dalej.. Uwielbiam zapach ziemi po deszczu :D
No i nareszcie wszystko kapkę odżyje
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zauważyłem tez duża sasankę i piękne tulipany ;)
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Deszczu! Deszczu!...u nas sucho... :(
Katarzyna, zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”