Irlandzki Ogrod Ani.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krzysiu:bardzo dziękuje za miłe słowa.Oj ja też bym posadziła ale kwiatów bo raczej tylko przy płocie chcę obsadzić i kilka krzewów już mam..poza tym mój M już nie pozwala nic dosadzać,twierdzi,że za dużo już wszystkiego :lol: :lol: :lol:

Zapomniałam jeszcze napisać,że w ostatni weekend kupiłam w promocji 10 cebulek Lilii orientalnych za 1E!!!!!Już u mnie takich rośnie 21 z 20-stu kupionych cebulek..
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Gosiu nie przepraszaj ja poczekam. :lol: Chętnie obejrzę Twoje roślinki więc proszę o dużo zdjęć :lol:
Super,że mamy podobne gusta.. :o Czy lubisz też passiflory i lilie?Bo ja uwielbiam :roll:
Sama jestem zaskoczona,że na tej glinie mi wszystko tak szybko wyrosło..może to przez te deszcze..ostatnio padało z miesiąc bez przerwy..niestety mam i straty-cebule hiacyntów zgniły a konwalie w ogóle nie wyrosły :cry:

Pozdrawiam Ania.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Aniu

a u mnie pogoda się zepsuła, pada :cry: Leje z przerwami :cry: :cry: chociaż z drugiej stronu dobrze podleje, bo u mnie juz sucho było.
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Aniu może i lepiej, że konwalie nie wyszły. Moje tak się rozpleniły, że nie mogę się ich pozbyć. Trzeba na nie bardzo uważać, by nie rosły wszędzie.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Alinko widocznie tak miało być,może i masz racje,czytałam o tym na forum,że trudno je opanować zastanawiam się tylko dlaczego u mnie w ogóle nie wyrosły.. :?:
A ja tak uwielbiam zapach konwalii.. :cry:
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Tess pewnie,że deszczyk przydatny,u mnie też już sucho,ziemia w ogródku popękana jak po trzęsieniu ziemi.. :shock:chociaż co wieczór troszkę podlewam.
Oglądałam prognozy i w Polsce ma już być słonecznie od soboty a tu w piątek ma znowu zacząć padać.. :lol: wymieniamy się tą pogodą widocznie :lol: :lol:
Dziś skosiłam trawniczek i będę kosić tak jak pisałaś co trzy dni.. a przy płocie nożyczkami ciachałam bo podkaszarką nie wszędzie można..poza tym żyłka co chwile się urywała i już miałam dosyć.. :lol: :lol:

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Ach, ten zapach konwalii. Też tym się kierowałam. U mnie nie wszystkie kwitły, no i króciutko. Ostatnio wrosły mi w trawnik. Jeżeli chodzi o lilie wodne to nie pachną. Przynajmniej te moje i nie znam takich.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

Aniu, passiflora jest przeurocza i marzę o niej ale jeszcze w tym roku nie widziałam nigdzie i nie wiem, czy bym się odważyła, bo podobno ma jakieś specjalne wymagania ta roślinka, a ja dopiero raczkuję jako ogrodniczka. Znając siebie pewnie bym się odważyła, więc, kto wie? Lilie natomiast bardzo mi się podobają ale nie lubię ich zapachu. Nie wiem kto wymyślił tradycję, że lilie kładzie się zmarłym na grób ale ktoś wymyślił i ich zapach kojarzy mi się wyłącznie z pogrzebami :(. A co powiesz Aniu na mieczyki i irysy. Te wielkie irysy bardzo mi się podobają - kupiłam w tym roku 2 ale chyba przelałam kłącza w doniczce i zgniły :( . Mieczyki wydają mi się całkiem sympatyczne ale jakoś od kiedy pomyślałam, że chciałabym je mieć, nie byłam w sklepie ogrodniczym. Jak będę, to kupię. Trochę boję się tych roślinek z kłączami, bo mam wrażenie, że coś je zje. Póki co mam 2 dalie, też z kłączy i na razie rosną jak trzeba. Jedna o mało nie zginęła, bo mój mąż, myśląc, że to chwast przysypał ją ziemią. Sadziliśmy drzewa i on wykopał dołek pod sosenkę, a całą ziemię z niego wysypał na moją dalię :twisted: . Okrzyczałam go bardzo :D . Dalia przeżyła, bo ją pańcia tymi ręcami odkopywała z czułością i uwielbieniem /wszak miesiąc tę cholerę podlewałam ręcznie, to musi żyć! :lol: /. W ogóle mój chłop w ogrodzie to katastrofa - on nie zna się na roślinach i ostatnio skosił mi brzózkę :evil: . No, jak dziecko normalnie ...
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Alinko no i przekonałaś mnie :lol: Już nie chce konwalii :lol:

Gosiu ja też raczkuje-to mój pierwszy w życiu ogród,mam go od stycznia tego roku..no i chyba jestem odważna :lol:bo posadziłam dwie passiflory jak na razie wygląda na to ,że się przyjeły-wypuszczają mnóstwo nowych listków.Oto one,zdjęcie dzisiejsze:
Obrazek Obrazek
Ta po prawej ma mieć fioletowe kwiaty,gdy ją kupiłam miała 5 uschniętych listków i suche łodygi..

Irysy i mieczyki oczywiście też bardzo lubię,posadziłam kilka kępek irysów syberyjskich bo innych na razie nie widziałam tu w sklepach..
Ja też się boje o swoje roślinki i i aż ciarki miałam jak mój M z podkaszarką biegał :shock: dlatego postanowiłam,że będę kosić sama :lol: :lol:
Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

witaj, ładnie się zapowiada, róże i passiflory wszędzie dodają uroku :P
masz boskie te pieski, a jakie dostojne :roll: :wink: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witaj Aniu miło,że zajrzałaś :D Dziękuję za miłe słowa,specjalnie dla Ciebie- zdjęcie moich ukochanych pieseczków: :lol: Wygrzewają się na słoneczku :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

bosko, pełen modeling 8) :lol: :lol: :lol:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Aniu

u mnie drugi kwiat się rozwinął, moja passiflora ma całą masę pączków- ale za zimno to wszyatko stoi w miejscu

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”