Moje fuksje

Rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kontra pisze:
darla80 pisze:kontra-zdradzisz skąd masz tę z kolorowymi listkami :shock: - normalnie "ciacho" ;:8 ? Czy wiesz jakie powinna mieć kwiaty?

Na rynku kupiłam za 2,5 :D .
Chyba zacznę częściej odwiedzać rynek z czystej ciekawości-swoje pierwsze dwie właśnie tam dostałam.Jednak na takie rarytaski pewnie nie mam co liczyć :roll: a już na pewno nie za taką kwotę :shock: :?

NELU-po prostu boskie :shock:
Napisz jak je pielęgnujesz(uszczykujesz?ja w sumie to nigdy tego nie robiłam :oops: ) i czym nawozisz-mi chodzi o doniczki :wink:
Masz może zdjęcia kwiatów-Bianca,Flamenco Dancer,Woodoo(ta chyba była?),Deep Purple-chciałabym zobaczyć nie "wystawowe" ich fotki.

Alice-polecam tych sprzedających ;:108 Przez pomyłkę przysłali mi Bellę,którą już miałam i bez problemu dosłali Flamenco.
rossi33
200p
200p
Od: 6 mar 2007, o 13:34

Post »

Nelu chodzi mi o uprawię ogólnie. Co z nimi robisz, że są takie piekne?
I w ziemi i w zimie co z nimi robisz?
:)
Ariadna
500p
500p
Od: 17 lut 2009, o 21:50
Kontakt:

Post »

Boskie :D
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09

Post »

Darla- uszczykuję fuksje wczesną wiosną / uszczykuje wierzchołki wzrostu- w tym miejscu będą potem dwie nowe gałązki.../- właściwie do końca maja- potem pozwalam im rosnąć i kwitnąć. Z reguły kwitną na końcach gałązek, ale są i takie co mają kwiaty na całej długości gałązek. Nie robię sadzonek- bo urwana czy ucięta gałązka nie zawsze się ukorzeni- no chyba, ze złamie wiatr- a pozostała by odrosła i zakwitła znowu potrzebuje czasu. Przy ilości jaką mam nie bawię się w sadzonkowanie, bo musiałabym mieć wielki ogród i folię by się mnożyły.
Zasilam przy każdym podlewaniu PLANTON K lub co tydzień dodatkowo jakims innym w płynie do kwitnących. Podlewam czym mam w danym momencie...Zasilam do końca sierpnia- potem już nie. Na zimę , chowajac do piwnicy- przycinam i obrywam wszystkie liście. Stoja częściowo na parapetach w piwnicy, a częściowo na podłodze. Te z okna wypuszczą nowe liście i trzeba je częściej podlewać niz te z ciemnego miejsca. Podlewam co 2-3 tygodnie troszkę- i wynosze końcem kwietnia, jak pogoda pozwoli- od razu na pole do cienia...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Rossi- nie sadzę do ziemi- wszystkie sa w doniczkach. Zweisające dobrze jak są w podwieszonych doniczkach- a wzniosłe stoja na stojaku lub takiej półce z deski... A w zimie?- napisałam wyżej...
rossi33
200p
200p

Post »

Wiem, że nie do ogrodu :) Są niewytrzymałe na mróz. Chyba, że ktoś ma taką do ogrodu ale to rzadkość.
dziękuję za odpowiedz.
Cudne są.
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny, jak duże są sadzonki fuksji od tej pani z Alledrogo? Bo ona nie podaje wymiarów, ani nie umieszcza ich zdjęć...
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Rossi- nie odpowiedziałam na pytanie o wymienione odmiany... Raczej nie znam nazw odmian swoich fuksji- nie dociekałam.../ Niektóre tylko wiem /- wiec nie odpowiem- może i mam takie o które pytasz- ale nie mam czasu szukać i porównywać... :wink:
rossi33
200p
200p

Post »

Sadzonki mają od 5 cm do 15. Przynajmniej ja takie dostałam.
Ale te co miały 5 cm - były 2 lub 3 sadzonki
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

rossi33 pisze:Sadzonki mają od 5 cm do 15. Przynajmniej ja takie dostałam.
Ale te co miały 5 cm - były 2 lub 3 sadzonki
Moje też takie były > nawet do 10 cm > niezbyt duże :cry:
Moje linki
KATARZYNA
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj, kurteczka... to maciupieńkie... No nic, jak ładne i zdrowe, to powinny szybko rosnąć - mam nadzieję ;) Kupiłam Cecile i Dark Eyes. Dziękuję za info :)
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zrobiłam dzisiaj zbiorcza fotke fuksji kwitnących w tej chwili... Niestety jeszcze kilka juz zgubilo swój pierwszy rozwiniety kwiatek- reszta w pąkach...

Obrazek
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Wygląda jak gablotka z motylkami Obrazek
Śliczne :P
Moje linki
KATARZYNA
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”