Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
- LILA 51
- 1000p
- Od: 14 maja 2008, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, pięknie Ci rozkwitają róże pienne. Ja mam jedną, róże pienną i nawet jeszcze nie ma pąków.Kupiłam ją zamiast tej co mi zmarzła i dopiero zaczynają rosnąć nowe listki.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Zapraszam
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Ewuś twoje ładniejsze,szkoda że nie nazwane
Jolu jest zimno i bardzo powoli się rozkwitają damy
Ewuś gloriadej nie mam nornic ale może słabo rozwinięte korzenie, oberwałam pąki żeby się lepiej ukorzeniała.A plantaginę mam i to nie jedną ale i tak ci dam tego Antiocha ale może jesienią sama nie wiem czy teraz można
Marysiu przykre że nie masz swoich róż ale chyba na zimę powinnaś je zabezpieczać u mnie jest znacznie cieplej ale stale robię kopce a pienne też dostały pierzynki na zimę
Romuś ty musisz dojeżdżać na swoją działkę a ja mam pod nosem tak to się układa ale najważniejsze to to że nasze ogródki pięknieją , ja wciąż coś zmieniam i tak jestem styrana że padam na nos, ale się cieszę bo przerobiłam nową rabatkę, a to zdjęcie
Lilu oglądałam twoją różę i czytałam, że będziesz sama szczepić nic z tego nie wyszło Twoje doniczki stoją i nie mam czasu żeby wysłać tak jestem zarobiona zachciało mi się kamyczków a teraz jest doskonała pogoda żeby jeszcze coś przesadzić.
Jolu jest zimno i bardzo powoli się rozkwitają damy
Ewuś gloriadej nie mam nornic ale może słabo rozwinięte korzenie, oberwałam pąki żeby się lepiej ukorzeniała.A plantaginę mam i to nie jedną ale i tak ci dam tego Antiocha ale może jesienią sama nie wiem czy teraz można
Marysiu przykre że nie masz swoich róż ale chyba na zimę powinnaś je zabezpieczać u mnie jest znacznie cieplej ale stale robię kopce a pienne też dostały pierzynki na zimę
Romuś ty musisz dojeżdżać na swoją działkę a ja mam pod nosem tak to się układa ale najważniejsze to to że nasze ogródki pięknieją , ja wciąż coś zmieniam i tak jestem styrana że padam na nos, ale się cieszę bo przerobiłam nową rabatkę, a to zdjęcie
Lilu oglądałam twoją różę i czytałam, że będziesz sama szczepić nic z tego nie wyszło Twoje doniczki stoją i nie mam czasu żeby wysłać tak jestem zarobiona zachciało mi się kamyczków a teraz jest doskonała pogoda żeby jeszcze coś przesadzić.
- LILA 51
- 1000p
Marysiu, ja swoją różę będę próbowała zaszczepić pod koniec lipca.Ponieważ przeczytałam że to odpowiednia pora.
Wysyłką się nie przejmuj,wyślesz jak będziesz mogła a nawet jesienią, może być.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Zapraszam
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ja swoje róże zabezpieczam na zimę ,robię im kopce z trociny i dlatego nigdy mi nie przemarzły od korzeni tylko ostatni przymrozek wypadł jak już zaczęły wypuszczać pąki , dlatego przemarzły tylko do kopców ale po rozgarnięciu na nawo odbiły ,, troche dlużej muszą rosnąć ale są piękne tylko pierwsze kwitnienie przypadnie im na lato .. dlatego teraz nie mam kwiatów na różach ale wszystkie mi pięknie odrosły .... tak wygladały w tamtym roku . ... najbardziej szkoda mi alejki różanej ....
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Lilu a to pierwszy raz czy już miałaś kiedyś zaszczepioną przez siebieLILA 51 pisze:Marysiu, ja swoją różę będę próbowała zaszczepić pod koniec lipca.Ponieważ przeczytałam że to odpowiednia pora.
Agnieszko ja układałam na cement
Marysiu śliczne twoje róże rzeczywiście szkoda bo już by kwitły
Iduś to pokrzywka
Maju to dla ciebie nowe zdjęcia róży NN
a to Ingrid Bergman
- LILA 51
- 1000p
Marysiu, to będzie mój debiut w szczepieniu róży.Dzięki Hani, mam link do strony jak to trzeba zrobić.Jest tam wszystko szczegółowo opisane.
Twoje róże są piękne, jest co podziwiać.
Twoje róże są piękne, jest co podziwiać.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Zapraszam