Antooosiowo - Anolkowe baniaczki cz. II
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Prześliczny baniaczek i ryboliki fajowe .
u mnie ospa zwalczona ciekawe na jak długo
i kilka fotek po posprzątaniu baniaczka
to moja nowa roślinka nazwy nie znam
Proszę o przestrzeganie punktu 16 Regulaminu Sekcji. Paweł Woynowski, Moderator
u mnie ospa zwalczona ciekawe na jak długo
i kilka fotek po posprzątaniu baniaczka
to moja nowa roślinka nazwy nie znam
Proszę o przestrzeganie punktu 16 Regulaminu Sekcji. Paweł Woynowski, Moderator
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Gosieńko i u Ciebie cudnie!A czy to nowe to nie przypadkiem jakiś anubiasek jest?Widzę,że masz glonojadka chłopaka!Zamień się za jedną babę .czekaj,a to z paseczkiem to otoski?Moje zniknęły w tajemniczych okolicznościach .Gosiu,a jak lotosek?Masz go jeszcze?
Właśnie!Anolka!Jak bulwka?
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
- koniczynka
lotosek jest nowy tamten się popsułAntooosia pisze:Gosieńko i u Ciebie cudnie!A czy to nowe to nie przypadkiem jakiś anubiasek jest?Widzę,że masz glonojadka chłopaka!Zamień się za jedną babę .czekaj,a to z paseczkiem to otoski?Moje zniknęły w tajemniczych okolicznościach .Gosiu,a jak lotosek?Masz go jeszcze?
o tej nowej roślince nic jeszcze nie wyczytałam w necie nie mogę jej nigdzie znaleźć ale to raczej nie anubis
co do glonojada to moje to raczej dziewczyna bo ma małe te wąsiki i to w paski to kosiarki są .
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Hej jakie macie piękne baniaczki. Rewelacja. Gosi to raczej chłopak, moje dziewoje nie mają wcalce wąsików. Ale tato miał kiedyś samiczkę z dużymi rogami, więc nie ma z nimi pewności
Antooosiu bulwka bierze mnie na przetrzymanie.
Antooosiu bulwka bierze mnie na przetrzymanie.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- koniczynka
- slawek73
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 12 mar 2009, o 18:46
- Kontakt:
Pokrywę na wymiar chyba jednak trzeba będzie zrobić domowym sposobem(blacha,drewno,tworzywo szt.)A jeśli chodzi o skraplającą się wodę to i tak na akwarium musi być szyba i to dość gruba jeśli używamy oświetlenia żarówkowego.Szyba nie powinna leżeć bezpośrednio na akwarium lecz na jakichś podkładkach.Kiedyś można było kupić w sklepach zoolog. takie narożniki - właśnie pod szybę.
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Sławku witaj,milo,że zajrzałeś.Widzę,że interesuje Cię tematyka "baniakowa"...masz akwa?Może nam je pokażesz?Miło by było...
U mnie glony rosną na potęgę,co dac,by zniknęły?Chciałam kupic otoski,aczkolwiek boję się,że znowu znikną w tajemniczych okolicznościach .Pomóżcie!
U mnie glony rosną na potęgę,co dac,by zniknęły?Chciałam kupic otoski,aczkolwiek boję się,że znowu znikną w tajemniczych okolicznościach .Pomóżcie!
Pozdrawiam,Kinga.
młode zbrojniki niebieskie zjadają chętnie glony ryby starsze już nie żywią sie algami praktycznie tylko szukają innego źródła pokarmu.
otoski znikają? a jakie posiadasz ryby ? może te zniknięcia to wina innych ryb.
ja jestem właśnie przed wymianą akwarium 100 litrowego na 250 litrów(450 l na bank mi sie w pokoju nie zmieści) tylko muszę coś z mebli wywalić by te 120 cm zmieścić ;) baniaczek bedzie utrzymany w biotopie ameryki południowej.a planowana obsada to :
-?? x krewetki red cherry(fire red) i amano
-2 pary Akary z Maronii (jak ktoś ma na zbyciu to bardzo chętnie odkupię)
-15- 20x neon czerwony
-rodzina zbrojników niebieskich (3 samce i 4 samice plus młode)
-2x Loricaria Red Red
ok 10x kirys ( w tym 2 pandy i 2 czekoladowe reszta spiżowe)
Gdyby to było 450 litrów to zamiast neonów i krewetek były by duchy amazońskie i trzciniaki no ale z braku odpowiedniego baniaka to zostaje to co wyzej.
rosliny to głównie kryptokoryny,żabienice lotosy i anubiasy no i mech dla krewetek na korzeniach
pokrywa z alu- oświetlenie to 2x30W Silvania gro lux(przód) 1x30W sylvania AQUASTAR(środek) 1x30W Hagen POWER GLO(tył)
co Wy myślicie o tym??
do założenia tego baniaka jeszcze miną jakieś 2 miesiące no ale już powoli się zbieram ze wszystkim, wzelkie sugestie mile widziane
pozdrawiam
otoski znikają? a jakie posiadasz ryby ? może te zniknięcia to wina innych ryb.
ja jestem właśnie przed wymianą akwarium 100 litrowego na 250 litrów(450 l na bank mi sie w pokoju nie zmieści) tylko muszę coś z mebli wywalić by te 120 cm zmieścić ;) baniaczek bedzie utrzymany w biotopie ameryki południowej.a planowana obsada to :
-?? x krewetki red cherry(fire red) i amano
-2 pary Akary z Maronii (jak ktoś ma na zbyciu to bardzo chętnie odkupię)
-15- 20x neon czerwony
-rodzina zbrojników niebieskich (3 samce i 4 samice plus młode)
-2x Loricaria Red Red
ok 10x kirys ( w tym 2 pandy i 2 czekoladowe reszta spiżowe)
Gdyby to było 450 litrów to zamiast neonów i krewetek były by duchy amazońskie i trzciniaki no ale z braku odpowiedniego baniaka to zostaje to co wyzej.
rosliny to głównie kryptokoryny,żabienice lotosy i anubiasy no i mech dla krewetek na korzeniach
pokrywa z alu- oświetlenie to 2x30W Silvania gro lux(przód) 1x30W sylvania AQUASTAR(środek) 1x30W Hagen POWER GLO(tył)
co Wy myślicie o tym??
do założenia tego baniaka jeszcze miną jakieś 2 miesiące no ale już powoli się zbieram ze wszystkim, wzelkie sugestie mile widziane
pozdrawiam