W.o...Kotach - 3cz.(07.01-08.06)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dobrze, że piszesz o tym ku przestrodze innym.
Nigdy bym nie podejrzewała, że weterynarz nie sprawdził, to nie był weterynarz.
Fela jest ślicznym kotem, szkoda, że musiała cierpieć niepotrzebnie przez takiego bałwana.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jak czytam to aż ciarki mnie przechodzą. Ja z wetami też nie mam najlepszych wspomnień i doświadczeń. Jak kiedyś byłam szczepić psa, przyszły dzieci z kotem który wymiotował. pierwsze pytanie weterynarza dotyczyło pieniędzy. Dzieci płakały i tłumaczyły, że jak rodzice przyjdą z pracy to zapłacą. Nie chciał słuchać. Zapytałam o jaki koszt chodzi? Ok 40 złoty. Pożyczyłam pieniądze, dałam numer telefonu i ........... jeszcze tego samego dnia przyjechali rodzice podziękować. Szok normalnie, co za ludzie. Najdziwniejsze, że oni tego kota regularnie u nich leczyli, kastrowali więc wet znał tych ludzi.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Kulka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 27 lut 2007, o 11:02

Post »

Czytałam, czytałam i aż mi się wierzyć nie chciało :shock:
Pozdrawiam serdecznie kulka
Awatar użytkownika
Eliza
---
Od: 7 wrz 2005, o 14:19

Post »

To nie był weterynarz. To jakiś ;:24 Może ktoś otworzył lecznicę bez uprawnień. Po pierwsze nie robi sie operacji z marszu. Zwierzę powinno być przygotowane do zabiegu jak człowiek. Powinnno być na czczo ostatni posiłek poprzedniego dnia do południa (nie jestem pewna).
Jak można nie rozpoznać płci?
Jak duże było cięcie? jeśli dłuższe niż 4 cm to partacz (zakładając że operuje kotkę).
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p
Od: 22 lut 2007, o 12:41

Post »

Cięcie nie było duże,zorientował się,że to nie kotka w momencie gdy szukał jajowodów.....a ich oczywiście nie było.
Awatar użytkownika
Eliza
---

Post »

Wczoraj założyłam nową pościel. Moja kotka Cinka zwykle śpi na pościeli z nami. Wczoraj jednak zainteresowała się bardzo wzorem nowej pościeli, po prostu bała się. Najpierw wspieła się na tylne łapy i oglądała zaniepokojona pościel. Potem dotykała niepewnie łapką kwadratów namalowanych na pościeli. Zanim zdecydowała się wskoczyć jeszcze sporo zastanawiała się. Wreszcie niepewnie wskoczyła, usiadła, jeszcze jakiś czas dotykała łapka kwadraty na poszwie. Pierwszy raz zetknełam się z takim zachowaniem. Ciekawe co zaniepokoiło moja kotkę? :?:
(Albert Camus)
Kulka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 27 lut 2007, o 11:02

Post »

Eliza pisze: Potem dotykała niepewnie łapką kwadratów namalowanych na pościeli.
Ciekawe co zaniepokoiło moja kotkę? :?:
Elizo a może chodzi o kolory wzorów na pościeli. Wiem, że są psy, które widząc ostre kolory (kurtki, czapeczki), obchodzą takie osoby z daleka.
Pozdrawiam serdecznie kulka
Awatar użytkownika
Eliza
---

Post »

Piękny złotooki w białej koszulce.
Koleżance kilka miesięcy temu zaginął podobny kocurek o imieniu "Kubuś". po prostu nie wrócił ze swoich wojaży :cry:

Ja natomiast chciałam napisać o naszych komandosach. Dokarmiam koty działkowe. Mieszkają one w różnych miejscach, ale trzymają się swojego miejsca. Zwyke w tym miejscu co kładziemy karmę przybiegały 2 czarne koty. Tym razem wzięliśmy wielką puszkę jedzenia i poszliśmy jak zwykle do kotów. Ale to co mnie zastało wprowadziło mnie w wielkie zdumienie. Otóż z kilku miejsc jednocześnie zaczęły wybiegać czarne koty. Jedne były z białymi łapkami, drugie całe czarne. W ciągu kilku sekund wspieły się po siatce w wysokości około 1,50 zeskoczyły i były po mojej stronie. Potem jeden wspinał sie już po moich spodniach i kurtce. To było zaledwie kilka sekund! Policzyłam wtedy 9 kotów. Były bardzo głodne. Nazwałam je komandosami ze względu na ogromną sprawność przy pokonywaniu siatki.
Jutro też pójde do komandosów. A jednak żal że te piękne kocurki o turkusowo-zielonych oczkach nie mają własnego domu.
(Albert Camus)
Bartosss
50p
50p
Od: 10 mar 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nój kotek ma dopiero rok. Jest duży jak na tak mały wiek ale lubi podgryzać wszystkie kwiatki w domu :wink:
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

To i ja coś dołożę w temacie. Otóż, będę miała synową- kociarę. :lol: :lol:
To kilka fotek jej kotków :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Uwielbiają patrzeć na innych z góry i najlepiej służy do tego szafa lub monitor :lol:
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczne, to jakaś rasa czy takie szlachetne dachowce?
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Chyba rasa "międzynarodowa" ... :lol: Właścicielka ma miękkie
serce i przygarnia niechciane. To są dwie kotki, a jeszcze ma jedną
kotkę i kocura, który dzięki towarzystwu trzech "pań" musiał być
niestety pozbawiony męskości. On z kolei bardzo lubi siedzieć,
a nawet spać w wannie.