Pelargonia - wysiew nasion Cz.2
Re: Pelargonia - wysiew nasion
Moja pierwsza partia pelargonii ładnie rośnie, dzisiaj wysiałam drugą Może z nich coś będzie, bo sadzonki zrobione na początku lutego prawie wszystkie zgniły
- esony1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ja swoje w takim razie w sobotę popikujęglohal pisze: esony1, ja siałam 9.01. Wschodziły ok tydzień. Przepikowałam 2.02 i dopiero wtedy ruszyły "z kopyta"
pozdrawiam
Edyta
Edyta
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Jolu po ok 10-14 dniach od pikowania możesz zacząć delikatnie zasilać-stężenie bierz o połowę mniejsze niż na opakowaniu
Marzenka zastosuję się
Czytam tu głównie o wysiewie pelargonii rabatowej.A może ktoś napisać coś o bluszczolistnej? Jakie rośliny 'wychodzą'? Widziałam dziś nasiona firmy Vilmorin i się zastanawiam, bo lubię takie o pojedynczych kwiatach.
-
- 1000p
Selli7 Ty się nie zastanawiaj tylko kupuj nasionka i siej-jeśli Ci się podobają to dlaczego masz sobie ich odmawiać?poza tym w ten sposób nabywasz doświadczenia
- esony1
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
Moje pelagie trafiły dzisiaj do kawalerek dosyć życia w komunie ... a na ich miejsce trafiły nasiona pennistetum americanum "Red ... coś tam "
pozdrawiam
Edyta
Edyta
-
- 1000p
Edytko "red...baron"
A co to jest ?esony1 pisze:Moje pelagie trafiły dzisiaj do kawalerek dosyć życia w komunie ... a na ich miejsce trafiły nasiona pennistetum americanum "Red ... coś tam "
selli7 ja też bym na Twoim miejscu siała te bluszczolistne, ja nie posieję bo u mnie niestety ich nie ma
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Siałam w zeszłym roku bluszczolistną, ale myślę że dla niej późniejszy termin jest bardziej odpowiedni.selli7 pisze:Czytam tu głównie o wysiewie pelargonii rabatowej.A może ktoś napisać coś o bluszczolistnej? Jakie rośliny 'wychodzą'? Widziałam dziś nasiona firmy Vilmorin i się zastanawiam, bo lubię takie o pojedynczych kwiatach.
Moje rabatowe tegoroczne z nasion to ładnie, krępe rośliny.
Zeszłoroczne bluszczolistne długo się zbierały.
Ale w końcu zebrały się w sobie i raczyły zakwitnąć.
Myślę, że bluszczolistne są bardziej wymagające przy wysiewie nasion.