Co robimy w LUTYM w naszych ogrodach ?
Re: Co robimy w LUTYM na działkach i w ogrodach ? [2010]
Gdy popada śnieg, idę z miotłą od zamiatania do małej foli i od środka ją podnoszę i zrzucam go. Jesienią założyłam nową folię i nie chciałabym żeby się zniszczyła. Cała folia po bokach ma usypane metrowe kopce śniegu, który spadł z daszku, tak, że w środku wytworzył się przyjemny mikroklimat.
dokarmiamy ptaki i sprzątamy psie kupy ze ścieżki
a do tego odkopujemy codziennie auto by w ogóle wyjechać
a do tego odkopujemy codziennie auto by w ogóle wyjechać
Pozdrawiam.
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie
Ja byłam wczoraj na mojej działeczce.
Śniegu na pół metra , albo więcej. Roślinkom nic nie grodzi.Zauważyłam jakby brzoskwinia miała nabrzmiałe już pączki( no nie takie duże ), ale jakby pobudzila już się.
Ptaszki też dokarmiłam , najwięcej jest u mnie sikorek, które wesoło trzebiotały .
Już coraz bliżej wiosny
Pozdrawiam
Ja byłam wczoraj na mojej działeczce.
Śniegu na pół metra , albo więcej. Roślinkom nic nie grodzi.Zauważyłam jakby brzoskwinia miała nabrzmiałe już pączki( no nie takie duże ), ale jakby pobudzila już się.
Ptaszki też dokarmiłam , najwięcej jest u mnie sikorek, które wesoło trzebiotały .
Już coraz bliżej wiosny
Pozdrawiam
Ponieważ nie mam już w ogrodzie śniegu(marne resztki )Zabieram się z przycinanie i przeswietlanie drzew i krzewow lisciastych. Moje rabatki są już po pierwszym nawożeniu, nawóz mineralny i wapno(tam gdzie trzeba) wysypuję na śnieg. Ogród mam osłoniety od południa więc snieg się szybko topi a ziemia rozmarza.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wysiałam na parapecie tunbergie, petunie , lobelie i szałwie "Lunę". Na ogrodzie założyłam inspekt: rama przykryta starymi oknami. Do inspektu włożyłam obornik aby ziemia rozmarzła, niestety już czwarty dzień, a jakoś nie widzę aby śnieg w środku topniał .
- Waleria
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
Ja, żeby wyruszyć na działkę, muszę zapędzić mego M. do drobnej naprawy mego roweru, ale widzę,że mu się okropnie nie chce. Jak sądzicie, co lepiej podziała czy też
Waleria
-
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zdecydowanie to drugieWaleria pisze:Ja, żeby wyruszyć na działkę, muszę zapędzić mego M. do drobnej naprawy mego roweru, ale widzę,że mu się okropnie nie chce. Jak sądzicie, co lepiej podziała czy też
Wczoraj przycięłam brzozy i czekam, aż śnieg stopnieje
- Waleria
Brzozy masz duże? Jeśli tak, to czy pozyskujesz sok? Pamiętam z dzieciństwa, pyszne i zdrowe.
Waleria
-
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nie pozyskuję soku, bo nigdy tego nie praktykowałam.
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
W tym tygodniu na działce próbowałam znaleźć doniczki z tulipanami. Skończyło się na tym, że zrobiliśmy "orły" w śniegu i poszliśmy na piwo
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
- Waleria
Mamba! Na działce u Ciebie śnieg, a jak wygląda w mieście na trawnikach? Ja też chcę się wyprawić na działkę, bo śnieg widzę tylko w cieniu, tam, gdzie go sporo nagarnięto. A na nie mam za bardzo z kim
Waleria
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
W mieście śnieg już stopniał prawie całkiem. Wczoraj popadał trochę, ale dziś już go nie ma. Tylko że na działkach jest jakiś inny mikroklimat, czy co, bo tam go pełno leży. Nie wiem, na czym to polega, może chodzi o to, że w mieście, w centrum jest cieplej od samochodów (no i ludzie chuchają ), na działkach wygląda, jak 2 tygodnie temu w mieście.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- Waleria
Tak, na pola, łąki i działki wiosna przychodzi później. W mieście, obok domków potrafią kwitnąć i przekwitać przebiśniegi, a na działce dopiero kiełkują.
Waleria