Mój ogródek - pierwsze kroki....
- Sloneczko22
- 100p
- Od: 22 sie 2009, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogródek - pierwsze kroki....
Witaj Jojola, płotek będzie miał ok. 40 cm.:)Głównie chodzi o to żeby piesek na kwiatuszki mi nie wchodził...
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A będziesz czymś ten płotek zabezpieczała przed gniciem?
- Sloneczko22
- 100p
Jeszcze nie wiem Chyba będę musiała, bo się nim zbyt dlugo nie naciesze jezeli wsadze go do ziemi bez niczego...
Ładnie tu u Ciebie Słoneczko. Sama dopiero zaczynam, ale Twoja działka wręcz zachwyca kolorami .
Kiedy Słoneczko siałaś dalie, a kiedy wsadziłaś do gruntu?
Kiedy Słoneczko siałaś dalie, a kiedy wsadziłaś do gruntu?
Pozdrawiam Julita - jeszcze nie ogrodnik
Mój zielony kawałek
Mój zielony kawałek
- Sloneczko22
- 100p
Witam Dalie siałam w marcu a do gruntu sadziłam koniec kwietnia - poczatek maja...nie pamietam dokladnie:) Z tych które wsadziłam do gruntu wszystkie się przyjęły
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Nie szkodzi że rabatki masz "młode" i roślinki nierozrośnięte i tak chętnie bym pooglądała.Sądząc po roślinkach na pewno rabatki też masz piękne .Każdy od czegoś zaczyna i na początku wszystko jest małe i nierozrośnięte,ale poczekaj...zobaczysz że w następnym roku będą już duże i piękne kępy roślinek i ogród wyda się dojżalszy:uszy
- Sloneczko22
- 100p
Dzisiaj była śliczna pogoda, więc pojechałam na działkę, czas na jesienne porządki. Wykopałam część mieczyków:
I zrobiłam kilka ogólnych zdjęć. Pierwsze z widoczkiem na niezagospodarowaną część działki. Pierwotnie było tak ze działka była podzielona na pół. Jedna strona miala byc "moja" i mialam sadzic kwiatuszki itd. A druga strona miala być mojego naczeczonego:) i miala byc trawa:)Ale ze wzgledu na brak miejsca po "mojej" stronie będę teraz zagarniac tereny naczeczonego
A teraz widoczki na "moją" część:
Niewykopane jeszcze mieczyki:
Tutaj rosły mieczyki, a teraz posadziłam zakupiona dzisiaj budleje dawida.W tle irysy i dalie. A po lewej azalia:)
Moje begonie i powojnik:
A to niekwitnąca w tym roku hortensja:
No troche tego jest:)Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odwiedziny:)
I zrobiłam kilka ogólnych zdjęć. Pierwsze z widoczkiem na niezagospodarowaną część działki. Pierwotnie było tak ze działka była podzielona na pół. Jedna strona miala byc "moja" i mialam sadzic kwiatuszki itd. A druga strona miala być mojego naczeczonego:) i miala byc trawa:)Ale ze wzgledu na brak miejsca po "mojej" stronie będę teraz zagarniac tereny naczeczonego
A teraz widoczki na "moją" część:
Niewykopane jeszcze mieczyki:
Tutaj rosły mieczyki, a teraz posadziłam zakupiona dzisiaj budleje dawida.W tle irysy i dalie. A po lewej azalia:)
Moje begonie i powojnik:
A to niekwitnąca w tym roku hortensja:
No troche tego jest:)Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odwiedziny:)
- Sloneczko22
- 100p
Witam:), jakis czas temu dostałam od rodziców sadzonkę milinu. I od tego czasu szukam dla niego miejsca. Chciałam zapytac osoby które maja ta roślinę czy miejsce zaznaczone na zdjęciu by pasowało.
To jest stara jabłoń, musze tylko poobcinać jej gałęzie. Jest tylko jeden problem w tym miejscu słońce jest tylko popołudniu. Z lewej strony jest czereśnia, którą tez musze przyciąc a za altana duży orzech włoski. Czy milin będzie się tu dobrze czuł ??
Pozdrawiam
To jest stara jabłoń, musze tylko poobcinać jej gałęzie. Jest tylko jeden problem w tym miejscu słońce jest tylko popołudniu. Z lewej strony jest czereśnia, którą tez musze przyciąc a za altana duży orzech włoski. Czy milin będzie się tu dobrze czuł ??
Pozdrawiam
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
milin lubi duzo słoneczka, jak tam nie dociera, moze słabo kwitnąc,
trzymam kciuki za tworzenie dalszej cześci ogródka ,juz widac w tobie pasję ogrodniczki a co będzie sie działo od wiosny -podziwiam osoby ,którym sie chce sie siać jednoroczne,pikować albo sadzic cebule,które trzeba wykopywac-ja spróbowałam z mieczykami ale coś nie wyszło -na 10 cebul był 1 kwiat-pozdrowionka
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Też mi się wydaje że milinkowi tam jednak nie będzie zbyt dobrze...znaczy rosnąc to on może i będzie ale ze względu na zbyt małą ilośc słoneczka może marnie kwitnąc
Widzę że masz kawał tej działki...będzie co zagospodarowywac
Fajnie że wstawiłaś fotki ogólnych widoczków,na takich najlepiej widac jak ogród wygląda....nie trzeba się domyślac
A napisz jeszcze ile ma ta działeczka
Widzę że masz kawał tej działki...będzie co zagospodarowywac
Fajnie że wstawiłaś fotki ogólnych widoczków,na takich najlepiej widac jak ogród wygląda....nie trzeba się domyślac
A napisz jeszcze ile ma ta działeczka
- Sloneczko22
- 100p
Działka ma 350 m2. Jest troszkę miejsca:) Z milinem zobaczymy. na razie posadzilam go pod drzewkiem. Jezeli bedzie kiepsko kwitnął to przesadzę go w inne miejsce.
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Hej
Masz bardzo fajniutki ogródeczek a co najlepsze rozkręcasz się dziewczyno w zastraszająco szybkim tempie. Pewnie, zabieraj narzeczonemu trawę, kwiatki są ładniejsze
Masz bardzo fajniutki ogródeczek a co najlepsze rozkręcasz się dziewczyno w zastraszająco szybkim tempie. Pewnie, zabieraj narzeczonemu trawę, kwiatki są ładniejsze