U Ballady

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ballada
200p
200p
Od: 6 mar 2009, o 12:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Ballady

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to dereń od Krysi, przyjął się i ładnie rośnie

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam. Ewa

U Ballady
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzwonki Irladzkie, bardzo fajna roślinka. :wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewuniu, bardzo się wzruszyłam , czytając ten wiersz. ;:167
Kilka lat wstecz straciłam swoją kicię i bardzo długo nie mogłam jej odżałować. :(
Wprawdzie mówi się, że inaczej przywiązuje się do człowieka pies a inaczej kot, ale dla nas to zawsze taki sam żal.
Cieszę się, że chociaż ten dereń Ci się przyjął. ;:138
No i widzisz, ile masz ciekawych fotek z ogrodu ? ;:108
Fajną kompozycję stworzyłaś z tym dzbanem, bardzo mi się podoba.
:wit
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo - piękna kompozycja z tą donicą :) Czy to taka specjalna ścięta z jednej strony, czy "normalna"?
ballada
200p
200p

Post »

iga23 pisze:Dzwonki Irladzkie, bardzo fajna roślinka. :wit
To z nasionek, udało im się przeżyć.
Ignis05 pisze:Ewuniu, bardzo się wzruszyłam , czytając ten wiersz. ;:167
Kilka lat wstecz straciłam swoją kicię i bardzo długo nie mogłam jej odżałować. :(
Wprawdzie mówi się, że inaczej przywiązuje się do człowieka pies a inaczej kot, ale dla nas to zawsze taki sam żal.
Cieszę się, że chociaż ten dereń Ci się przyjął. ;:138
No i widzisz, ile masz ciekawych fotek z ogrodu ? ;:108
Fajną kompozycję stworzyłaś z tym dzbanem, bardzo mi się podoba.
:wit
Strata każdego przyjaciela bardzo boli. ;:167
Nie tylko dereń ale i kalinka też. Jak wygrzebię ją z fotek, to zobaczysz. :heja
rispetto pisze:Ewo - piękna kompozycja z tą donicą :) Czy to taka specjalna ścięta z jednej strony, czy "normalna"?
Witaj Pawle, to właśnie taka ścięta. ;:108 Kupiłam ją w tym roku na majowych targach w renku.
pozdrawiam. Ewa

U Ballady
ballada
200p
200p

Post »

moje mieczyki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam. Ewa

U Ballady
ballada
200p
200p

Post »

znowu kwitnie
Obrazek

to roślinka od Izyziem i nie mam pojęcia co z niej wyrośnie. Iza musisz obadać...
Obrazek

pigwowcowi też się coś pomyliło i teraz wypuścił kwiatuszki prosto z ziemi
Obrazek

przy tej roślince, którą dostałam od koleżanki długo zastanawiałam co się rozwinie..
Obrazek

a tak wygląda po rozwinięciu
Obrazek
pozdrawiam. Ewa

U Ballady
ballada
200p
200p

Post »

to drzewka o których pisałam jeszcze przed posadzeniem
Obrazek

a tu po posadzeniu
Obrazek

Obrazek

pierwszy nieśmiało rozwijający się kwiatek
Obrazek

a na tej zawsze siedzą motylki
Obrazek
pozdrawiam. Ewa

U Ballady
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Ewuś a czy czasem z tego klonika nie wyrasta dziczka? ;:224 Widzę że nabyłaś tulipanowca, ładnie wygląda samotnie i tak dostojnie, pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
alka
200p
200p
Od: 3 paź 2006, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też trafiłam do Twego ogrodu z Kaszubskich...
Ewo, podpiszę się pod opinią, że początki są piękne! Wprawdzie pracy Ci nie zazdroszczę, wiem doskonale co znaczy ujarzmianie dziewiczego terenu, ale tworzenie nowego - bezcenne.
Bardzo dużo już zrobiłaś w ciągu tych trzech lat, gratuluję.
Gdybyś kiedyś wybierała się w południowe krańce Gdańska, to zapraszam do mojego ogrodu, wprawdzie trochę zapuszczonego, ale coś-niecoś jeszcze widać spośród chwastów i chętnie podzielę się roślinami np. nad staw ale nie tylko.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Ewo, tą dziczkę z klona musisz wyciąć bo zdominuje drzewko. Z mojego też wyrasta ale nie mogę się do niej przedrzeć i czekam na pomocną dłoń.
A to zielone co nie wiadomo co, to ja też nie wiem :;230 Mam pewne podejrzenie :? jeśli to kilka małych roślinek to mogą być siewki trzmieliny - drzewka. Ale się mocno nie wgłębiałam.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Motylki siedzą na jeżówce, powyżej kwitnie dzielżan, ten różowy to zawilec japoński :wink: :wink: .
Ta zielona roślina to może być trzmielina, drewniejące gałązki są takie kanciaste, ale trzeba się przyjrzeć niżej,
na zdjęciu są młode przyrosty. Ze zdjęcia trudno roślinki rozpoznać, szczególnie młode :roll:
Spore te drzewka, ja mam malutkiego tulipanowca, pewnie na kwitnienie przyjdzie mi poczekać ponad 10 lat,
ale ja z tych cierpliwych :P.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
ballada
200p
200p

Post »

Matemax pisze:Ewuś a czy czasem z tego klonika nie wyrasta dziczka? ;:224 Widzę że nabyłaś tulipanowca, ładnie wygląda samotnie i tak dostojnie, pozdrawiam :wit
Witaj Mateusz! Z tego co wiem, jest to klon jesionolistny Flamingo i w opisie ma "młode pędy i liście karminowo-różowe, biało-pstre, stopniowo zieleniejące"
Przyglądałam mu się i nie jest szczepiony, po prostu tak ma... ;:224
alka pisze:Też trafiłam do Twego ogrodu z Kaszubskich...
Ewo, podpiszę się pod opinią, że początki są piękne! Wprawdzie pracy Ci nie zazdroszczę, wiem doskonale co znaczy ujarzmianie dziewiczego terenu, ale tworzenie nowego - bezcenne.
Bardzo dużo już zrobiłaś w ciągu tych trzech lat, gratuluję.
Gdybyś kiedyś wybierała się w południowe krańce Gdańska, to zapraszam do mojego ogrodu, wprawdzie trochę zapuszczonego, ale coś-niecoś jeszcze widać spośród chwastów i chętnie podzielę się roślinami np. nad staw ale nie tylko.
Witaj Alu! Bardzo dziękuję za miłą opinię, bo właśnie dopadło mnie zniechęcenie, że zaraz kolejny rok minie, a ja nic nie zrobiłam :( Na pewno chętnie Cię odwiedzę przy jakiejś okazji. :D
izaziem pisze:Ewo, tą dziczkę z klona musisz wyciąć bo zdominuje drzewko. Z mojego też wyrasta ale nie mogę się do niej przedrzeć i czekam na pomocną dłoń.
A to zielone co nie wiadomo co, to ja też nie wiem :;230 Mam pewne podejrzenie :? jeśli to kilka małych roślinek to mogą być siewki trzmieliny - drzewka. Ale się mocno nie wgłębiałam.
A jakiego masz klonika Izuś? Bo jak wyżej pisałam, u mnie to raczej nie dziczka... :D
Pamiętam, że jak wsadzałam to było ich kilka. ;:108
elsi pisze:Motylki siedzą na jeżówce, powyżej kwitnie dzielżan, ten różowy to zawilec japoński :wink: .
Ta zielona roślina to może być trzmielina, drewniejące gałązki są takie kanciaste, ale trzeba się przyjrzeć niżej,
na zdjęciu są młode przyrosty. Ze zdjęcia trudno roślinki rozpoznać, szczególnie młode :roll:
Spore te drzewka, ja mam malutkiego tulipanowca, pewnie na kwitnienie przyjdzie mi poczekać ponad 10 lat,
ale ja z tych cierpliwych :P.
Łoł! ;:180 Już nie będą bezimienne! ;:196 Ślicznie dziękuję!
A gałązki pomacam jutro. :tan
Co do tulipanowca, to przeraża mnie trochę ta jego łamliwość, a u nas jednak wiatry...
pozdrawiam. Ewa

U Ballady
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”