Pozytywnie zakręcona
Re: Pozytywnie zakręcona
Dziękuję dziewczyny
Zaczęłam się zastanawiać czy moje biedulki w keramzycie dadzą radę....? Sądzicie, że powinnam je przesadzić do nowego podłoża czy może do spaghnum...? (nie wiem nawet gdzie mogłabym je dostać....). Poradźcie mi proszę
Zaczęłam się zastanawiać czy moje biedulki w keramzycie dadzą radę....? Sądzicie, że powinnam je przesadzić do nowego podłoża czy może do spaghnum...? (nie wiem nawet gdzie mogłabym je dostać....). Poradźcie mi proszę
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hmm..dobre pytanie.
Mimo wszystko wsadziłabym do spagnum. Ale, mam też jednego falka reanimowanego w podłożu , i w spagnum i w korze. Właśnie puścił korzonka. Może ten sposób u Ciebie się sprawdzi? Mój, stoi w pojemniku, codziennie rano staram się spryskiwać wierzchnią warstwę spagnum, żeby było wilgotne.
Wygląda na dzień dzisiejszy tak:
Mimo wszystko wsadziłabym do spagnum. Ale, mam też jednego falka reanimowanego w podłożu , i w spagnum i w korze. Właśnie puścił korzonka. Może ten sposób u Ciebie się sprawdzi? Mój, stoi w pojemniku, codziennie rano staram się spryskiwać wierzchnią warstwę spagnum, żeby było wilgotne.
Wygląda na dzień dzisiejszy tak:
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Gosiu śliczną masz kolekcję stale się powiększającą
Trzymam kciuki za reanimki na pewno Ci się odwdzięczą za dobre
Trzymam kciuki za reanimki na pewno Ci się odwdzięczą za dobre
dziękuję bardzo
Co do moich reanimków to chyba je przesadzę do żwirka... Jezeli chodzi o spaghnum to muszę wyczaić gdzie może być. Widziałam na allegro...
A tak w ogóle to dzisiaj była w OBI po podłoże do storczyków, a że były przeceny ... no cóż
Oto dzisiejsze nabytki
byłam też w LM .... Tam zdziwiłam się, bo też zrobili przecenę (jak nigdy) 70 procentową
no i przywłaszczyłam przygniecione dwie istotki
Może mi ktoś powie te nakrapiane liście to jest inny gatunek falków? Czy to są miniaturki...
Co do moich reanimków to chyba je przesadzę do żwirka... Jezeli chodzi o spaghnum to muszę wyczaić gdzie może być. Widziałam na allegro...
A tak w ogóle to dzisiaj była w OBI po podłoże do storczyków, a że były przeceny ... no cóż
Oto dzisiejsze nabytki
byłam też w LM .... Tam zdziwiłam się, bo też zrobili przecenę (jak nigdy) 70 procentową
no i przywłaszczyłam przygniecione dwie istotki
Może mi ktoś powie te nakrapiane liście to jest inny gatunek falków? Czy to są miniaturki...
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Te z nakrapianymi to moga być Phal. philadelphia lub inne rózowe. A bordowy Phal. cudo.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Też myślę podobnie, jak Storczykowa. To może być Philadelphia ;) Piękne, ozdobne liście mają...
Bordowy falek, od roku, jest na mojej liście chciejstw. Cudny
I piekne dendr.phalaenopsis, gratuluję udanych zakupów
Bordowy falek, od roku, jest na mojej liście chciejstw. Cudny
I piekne dendr.phalaenopsis, gratuluję udanych zakupów
Dziękuję
Dendrobium przesadziłam do nowego podłoża i dobrze, bo miała mieszkańca - jakiś slimol się tam władował...
Tak samo zrobiłam z tymi dwoma maluchami... zobaczymy
Trzymajcie kciuki
Dendrobium przesadziłam do nowego podłoża i dobrze, bo miała mieszkańca - jakiś slimol się tam władował...
Tak samo zrobiłam z tymi dwoma maluchami... zobaczymy
Trzymajcie kciuki
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne nowości Bordowy phalaenopsis cudo, no i śliczne dwie małe philadelphie - u mnie właśnie jedna wypuszcza pędzik. Kupiłam kiedyś także dwie jak Ty na przecenie
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Fajne istotki plamiste a dendrobium śliczności i phal ładny kolorek
-
- 200p
- Od: 3 cze 2010, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piękne cudeńka przytargałaś do domu czekamy na kwiaty nakrapianych ;) a jaką ty ziemię kupujesz w obi? raz tylko kupiłam na samym początku mojej kariery taką żółtą... venus czy coś. i okazało się, że jest to praktycznie sam torf z włóknem kokosowym.. nadaje się tylko do śmieci
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Te nakrapiane listeczki sa śliczne i wyglądaja zupełnie przyzwoicie
Dziękuję bardzo
Ja też z niecierpliwością będę czekała na kwiatki nakrapianych. A ziemia z OBI to taka różowa - Substral. Tą żółtą sprzedawczyni mi odradziła...
Ja też z niecierpliwością będę czekała na kwiatki nakrapianych. A ziemia z OBI to taka różowa - Substral. Tą żółtą sprzedawczyni mi odradziła...
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Gosiu cudeńka Ci się trafiły jak nie wiedziałam to philadelphie widziałam co chwilę a teraz jak chcę ją kupić to nigdzie nie ma