Ogród Helen
- megi1402
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Helen
Heleno, pisałaś że krokusy ci znikają. Gdzieś na forum czytałam, że po przekwitnięciu nie powinno się zbyt szybko obcinać liści, dopiero kiedy pożółkną i zaczną przysychać. Roślina potrzebuje tego czasu, żeby zregenorować siły do kwitnienia w następnym sezonie.
- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Megi,dziękuję za informacje. Moje krokusy rosły w różnych miejscach.Te w trawie mogły od koszenia zniknąć,ale te pośród krzewinek. AAA może w tym roku wyrosną
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Pisałaś, że masz kłopot z utrzymaniem niektórych roślin w ogrodzie. Myślę, że warto spróbować jeszcze raz. Wiele osób na forum tak robi. Trzeba tylko stworzyć odpowiednie warunki.
Pisałaś, że masz kłopot z utrzymaniem niektórych roślin w ogrodzie. Myślę, że warto spróbować jeszcze raz. Wiele osób na forum tak robi. Trzeba tylko stworzyć odpowiednie warunki.
No to mnie bardzo zaskoczyłaś a masz może jakąś fotkę tego formowanego modrzewia? Może ja swojego wyślę do fryzjeraHelen pisze: Modrzew dobrze się modeluje....
- Helen
Aniu ,ten w środku, co ma 3 podcięcia, czy jak to nazwać, to jałowiec . Ma ostre igły czujesz?
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Mam ten sam problem z moją azalią,rośnie w półcieniu drugi rok i nie kwitnie. Jak w tym roku nie będzie miała kwiatów to ją przesadzę w słoneczne miejsce, nie wiem tylko o jakiej porze roku?
- Helen
Gosiu ,ja przesadziłam azalię w słoneczne miejsce i teraz pięknie kwitnie.
Zrób to i nawet się nie zastanawiaj. Ja myślę ,że pod koniec kwietnia będzie ok.
Zrób to i nawet się nie zastanawiaj. Ja myślę ,że pod koniec kwietnia będzie ok.
- megi1402
To mi teraz zabiłyście ćwieka. Tam gdzie chcę posadzić azalię jest około 2 godzin pełnego słońca przed południem i 1 godzina po południu, to za mało dla niej żeby kwitła? a dla rododendrona?
- Helen
Megi dla rododendrona wystarczy, ale dla azalii nie wiem . Moja azalia rosła przed domem od północnego wschodu. Teraz w tym miejscu rośnie różanecznik i pięknie kwitnie, zobacz
- megi1402
W takim razie poszukam dla azalii bardziej słonecznego miejsca.
Helen, obrywasz swojej przekwitłe kwiaty? Podobno wtedy kwitnie w następnym roku jeszcze obficiej.
Helen, obrywasz swojej przekwitłe kwiaty? Podobno wtedy kwitnie w następnym roku jeszcze obficiej.
Jak to jest z obrywaniem kwiatów u azalii. Ja nie obrywam i tak kwitną. U nas w parku rośnie azalia pontyjska, Jest tak wysoka i nikt jej przekwitłych kwiatów nie obrywał.
Helen jak ta trzcina się nazywa?
pozdrawiam
Helen jak ta trzcina się nazywa?
pozdrawiam
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Rododendronom obrywam, ale moim japońskimi azaliom nie, bo jest tego za duzo. Nie mam pojęcia jak powinno się postępować z wielkokwiatowymi. Chetnie posłucham, bo w tym roku zamierzam kupić sobie kilka.
- Helen
Megi w ubiegłym roku , tak sporadycznie uszczykiwałam suche kwiaty rózanecznikowi.megi1402 pisze:
Azaliom nie. .