Leśny ogród Moni68 cz.8
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.8
Piękne wiosenne fotki Moniko miłego nowego tygodnia
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniu, melduję się w Twoim nowym wątku. Przeczytałam, co napisałaś o trawach. Tu trzeba cierpliwości. Pięknie wyglądają dopiero po co najmniej 2-3 latach.
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Moniko ale mnie zmyliłaś tymi rh
Trawy też mi się bardzo podobają , ale ja nie mam miejsca
masz całą kolekcję host oj co to będzie jak się rozrosną
Trawy też mi się bardzo podobają , ale ja nie mam miejsca
masz całą kolekcję host oj co to będzie jak się rozrosną
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Moniczko po obejrzeniu zdjęć różaneczników, musimy stwierdzić, że jednak wiosna jest najpiękniejszą porą roku.
U nas dzisiaj znowu padało.
Pozdrawiam serdecznie.
U nas dzisiaj znowu padało.
Pozdrawiam serdecznie.
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Witaj Monisiu. U nas leje kolejny dzień bardzo intensywnie. Biedni Ci ludzie na pogórzu, gdzie im znów zagraża powódź. Przy takiej pogodzie odrabiam trochę zaległości forumowe, gdyż dotąd starałam się każdą chwilę wykorzystać na pracę na działkach, a po powrocie to już mi się nic nie chciało . Pocieszam się, że jeszcze przyjdzie złota jesień. Nie musi być już tak ciepła, byle nie lało gdyż pracy mam jeszcze od groma.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
u mnie tez zimno .pochmurno i pada .. na ogródek mogę tylko popatrzeć przez okno ..
myślę że jeszcze pogoda będzie prawdziwa jesienna z babim latem ..
myślę że jeszcze pogoda będzie prawdziwa jesienna z babim latem ..
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy Weekend minął bardzo szybko pod znakiem pięknej pogody i prac ogrodowych. Niemalże uporałam się ze wszystkim- krzewy również posadzone, została tylko jedna magnolia. W niedzielę mój roślinny stan posiadania powiększył się o kolejną chryzantemę i dwie paprocie- jedna to onoclea, nazwy drugiej nie byłam w stanie zapamiętać Moja radość dzisiaj sięgnęła zenitu, bo przyszła niespodziewana przesyłka od Jacka z roślinami, których nie miałam, a od jakiegoś czasu poszukiwałam Bardzo dziękuję I chociaż pogoda mało zachęcająca, bo mży od rana, to zaraz pójdę wszystko posadzić. Przy okazji skorzystam z gratisowej maseczki nawilżającej
Fotosik znowu coś niedomaga, więc na razie dwa niedzielne zdjęcia. Specjalnie dla Krysi jesienny malutki White Feather i nowa chryzantema.
Miłego dnia
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy Weekend minął bardzo szybko pod znakiem pięknej pogody i prac ogrodowych. Niemalże uporałam się ze wszystkim- krzewy również posadzone, została tylko jedna magnolia. W niedzielę mój roślinny stan posiadania powiększył się o kolejną chryzantemę i dwie paprocie- jedna to onoclea, nazwy drugiej nie byłam w stanie zapamiętać Moja radość dzisiaj sięgnęła zenitu, bo przyszła niespodziewana przesyłka od Jacka z roślinami, których nie miałam, a od jakiegoś czasu poszukiwałam Bardzo dziękuję I chociaż pogoda mało zachęcająca, bo mży od rana, to zaraz pójdę wszystko posadzić. Przy okazji skorzystam z gratisowej maseczki nawilżającej
Fotosik znowu coś niedomaga, więc na razie dwa niedzielne zdjęcia. Specjalnie dla Krysi jesienny malutki White Feather i nowa chryzantema.
Miłego dnia
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Moniś
Czytam że udało Ci się dużo pracy zrobić w weekend, super Szkoda, że pogodo się popsuła, bo teraz jesienią jest mnóstwo ogrodowych obowiązków, wspaniały czas na sadzenie, przesadzanie, a tu plucha Ja mam jeszcze tyyyyle planów na ten rok, mam nadzieję, że chociaż część zrealizuję
Chryzantemka prześliczna mam nadzieję, że moje maluchy w przyszłym roku już będzie widać na rabatach
Czytam że udało Ci się dużo pracy zrobić w weekend, super Szkoda, że pogodo się popsuła, bo teraz jesienią jest mnóstwo ogrodowych obowiązków, wspaniały czas na sadzenie, przesadzanie, a tu plucha Ja mam jeszcze tyyyyle planów na ten rok, mam nadzieję, że chociaż część zrealizuję
Chryzantemka prześliczna mam nadzieję, że moje maluchy w przyszłym roku już będzie widać na rabatach
-
Aguś, dziękuję Jestem bardzo zadowolona z ilości wykonanej pracy!! Nie spodziewałam się również, że tak łatwo mi pójdzie wykopywanie ostrokrzewów Szkoda mi było wyrzucić, na szczęście znajoma zabrała Ledwo się zmieściły w bagażniku
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Stanowczo musze wybrać się na chryzantemowe zakupy Śliczne.
Zimujesz je w gruncie czy traktujesz jak jednoroczne?
Zimujesz je w gruncie czy traktujesz jak jednoroczne?
Jak widzę wszyscy ostro pracują w ogrodach. Powiedz Moniko co tam u synka? Czy już się zaaklimatyzował w szkole? Jak te nieszczęsne prace ręczne?
-
Dorotko, dziękuję Traktuję wyłącznie jako jednoroczne. Ma to tę niewątpliwą zaletę, że ciągle pojawiają się nowe odmiany i co roku można mieć inne Tak naprawdę jednak zimowały zawsze dobrze, ale słabo kwitły. Podejrzewam, że z powodu zbyt kwaśnego podłoża i nadmiaru sosen w okolicy.
Lucynko, bo trzeba wykorzystywać każdą chwilę bez deszczu P zadowolony ze szkoły, chętnie do niej chodzi. Robótek ręcznych jakby mniej, bo nareszcie zaczęli litery Byłam rano w szkole prosić panią, by nie kazała pisać P ołówkiem. Pisze ładnie i pewnie, więc po co dokładać roboty i poprawiać długopisem ołówek????
Lucynko, bo trzeba wykorzystywać każdą chwilę bez deszczu P zadowolony ze szkoły, chętnie do niej chodzi. Robótek ręcznych jakby mniej, bo nareszcie zaczęli litery Byłam rano w szkole prosić panią, by nie kazała pisać P ołówkiem. Pisze ładnie i pewnie, więc po co dokładać roboty i poprawiać długopisem ołówek????
- Jagoda 68
- 50p
- Od: 26 lip 2010, o 15:24
Witaj Moniko oj jak ja zazdroszczę cienia na działce,uwielbiam hosty ale u mnie cienia brak
Twoja działeczka zachwyca jak zawsze
Twoja działeczka zachwyca jak zawsze
Pozdrawiam Jagódka