Działka korzo_m cz. 4
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka korzo_m cz. 4
Dorotko nasionka super, faktycznie często otwierając paczkę możemy bardzo zdziwić sie ilością nasionek, ale mam nadzieję, ze wszystkie wzejda i będą pięknie rosły
Co do ranników, ja tez wysiewałam je w zeszłym roku na rabatkę i jestem bardzo ciekawa, czy pokażą się jakieś kiełki
Co do ranników, ja tez wysiewałam je w zeszłym roku na rabatkę i jestem bardzo ciekawa, czy pokażą się jakieś kiełki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To prawda.
Ceny nie poszły aż tak w górę, ale zawartość torebki zmniejszyła się .....wielokrotnie.
Niektóre firmy dają do środka trochę więcej nasion, warto zatem przed kupnem zapoznać się z tym co w środku.
Może czasem warto dołożyć złotówkę i mieć co wysiać.
Ceny nie poszły aż tak w górę, ale zawartość torebki zmniejszyła się .....wielokrotnie.
Niektóre firmy dają do środka trochę więcej nasion, warto zatem przed kupnem zapoznać się z tym co w środku.
Może czasem warto dołożyć złotówkę i mieć co wysiać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
odnośnie nasion to powiem tak: jestem wściekła bo torebka piękna, duża a w środku trzeba mieć dobre okulary aby coś zobaczyć, jeśli już to powinny byc opakowania mniejsze i większe, ale................
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko uciekłaś mi a ja zawsze się ciebie pilnuję szczególnie podczas pory siewu .
Mama twoja niezawodna jak co roku .
Mama twoja niezawodna jak co roku .
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Agness ja też mam nadzieję ,że nasionka wykiełkują przynajmniej w 90%. Tego roku chcę sama wyhodować roślinki do donic i skrzynek balkonowych czy mi się uda to się okaże.
Grażynko są firmy, które naprawdę dbają o klientów, ich nasionka są niezawodne, to firmy pewniaki. Ale są też takie, które nie dbają o nas no i po rozpakowaniu jesteśmy rozczarowani :x Masz rację nie ma co oszczędzać lepiej dodać kasy i mieć odpowiednią jakość.
taro ja też z tych wspomagających okularkami, ale nieraz one nie pomogą, ostatnio próbowałam namacać nasionka paluszkami, ale tu też klapa.
agnieszka72 nie chciałam uciekać , cieszy mnie ,że odnalazłaś mój wątek.
Petunie, koleuski już wysiałam, pelargonie przeniosłam z piwnicy do jasnego pomieszczenia.
Uszczyknęłam plektrantusy i próbuję ukorzenić.
A tak naprawdę to dzisiaj rozpoczęłam SEZON OGRODNICZY 2011
3 jabłonki pozbyły się wilków, wszystkie drzewka owocowe wybielone, część trawników wygrabione, dobrze ,że pomagał mi syn, sama nie dałabym rady skakać po drzewach.
Codziennie chodzę oglądam moje ranniki dziś wyglądały tak
Grażynko są firmy, które naprawdę dbają o klientów, ich nasionka są niezawodne, to firmy pewniaki. Ale są też takie, które nie dbają o nas no i po rozpakowaniu jesteśmy rozczarowani :x Masz rację nie ma co oszczędzać lepiej dodać kasy i mieć odpowiednią jakość.
taro ja też z tych wspomagających okularkami, ale nieraz one nie pomogą, ostatnio próbowałam namacać nasionka paluszkami, ale tu też klapa.
agnieszka72 nie chciałam uciekać , cieszy mnie ,że odnalazłaś mój wątek.
Petunie, koleuski już wysiałam, pelargonie przeniosłam z piwnicy do jasnego pomieszczenia.
Uszczyknęłam plektrantusy i próbuję ukorzenić.
A tak naprawdę to dzisiaj rozpoczęłam SEZON OGRODNICZY 2011
3 jabłonki pozbyły się wilków, wszystkie drzewka owocowe wybielone, część trawników wygrabione, dobrze ,że pomagał mi syn, sama nie dałabym rady skakać po drzewach.
Codziennie chodzę oglądam moje ranniki dziś wyglądały tak
- kogra
- Przyjaciel Forum
Dorotko pięknie udały Ci się ranniki.
Ja ich nie mam, ale za to wychodzić zaczęły śnieżyczki.
Tez już rozpoczęłam sezon ogrodniczy.
Ale dzisiaj było tak zimno choć słonecznie, że robiłam porządek na balkoniku.
Wychodzą tam krokusiki
Ja ich nie mam, ale za to wychodzić zaczęły śnieżyczki.
Tez już rozpoczęłam sezon ogrodniczy.
Ale dzisiaj było tak zimno choć słonecznie, że robiłam porządek na balkoniku.
Wychodzą tam krokusiki
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Doroto-gratuluję sprzętu!Podziwiam ekspresowy rozwój ranników i prymulek(z tych u mnie jedynie liście,dobre i to).boję się zapowiadanego na jutro nawrotu zimy.
- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
Gratuluję kępy ranników, moje jeszcze nie wylazły Przeszłam się po Twoim ogrodzie, na razie po części 4 ale już idę zobaczyć początek. Pozdrawiam
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Grażynko myślę ,że powoli uda nam się zacząć wszystkie prace, może dobrze na początek że pogoda nie pozwala ruszyć pełną parą. U nas nocką wiało niemiłosiernie, trochę śnieg popruszył teraz jest słonecznie, ale zimno.
Ewo sprzęt to trafiony prezent od męża, już sekatorki były wypróbowane. Nawrót zimy na szczęście łagodny.
Moje piaski nagrzewają się szybko, może dlatego wszystko wychodzi z ziemii, dziś wypatrzyłam główki wczesnych tulipanków i narcyze.
evikc witam nowego gościa miło mi będzie jak znajdziesz czas dla mojego ogródka.
Dzisiaj byłam na zakupach, kupiłam następne, ale to już ostatnie zakupy kwiatów, więcej nie przewiduję. Jeszcze tylko dokupię warzywka
dostałm taką piękną azalię , czy mogę ją po przekwitnięciu jak będzie ciepło wkopać do gruntu
Ewo sprzęt to trafiony prezent od męża, już sekatorki były wypróbowane. Nawrót zimy na szczęście łagodny.
Moje piaski nagrzewają się szybko, może dlatego wszystko wychodzi z ziemii, dziś wypatrzyłam główki wczesnych tulipanków i narcyze.
evikc witam nowego gościa miło mi będzie jak znajdziesz czas dla mojego ogródka.
Dzisiaj byłam na zakupach, kupiłam następne, ale to już ostatnie zakupy kwiatów, więcej nie przewiduję. Jeszcze tylko dokupię warzywka
dostałm taką piękną azalię , czy mogę ją po przekwitnięciu jak będzie ciepło wkopać do gruntu
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
dorotko ja w tamtym roku takie azalie posadziłam późną wiosną one bardzo wydelikacone bo ze szklarni.poczekaj na ciepło -nawet kwiecień.widzę że sianie na całego .powodzenia
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Widzę Dorotko, że szalejesz na całego. Zapowiada się nie tylko kolorowo, ale i smacznie Wywnioskowałam, że już wcześniej siałaś koleusy. Powiedz mi, jak szybko wschodzą i czy ładnie rosną? Ja każdego roku kupuję gotowe sadzonki i zastanawiam się, czy nie warto wysiać sobie jednej paczuszki?
- kogra
- Przyjaciel Forum
Niezłe zakupy Dorotko.
U mnie teraz -6 a do rana na pewno dużo więcej.
Ciekawe jak długo to potrwa.
Szkoda że śniegu nie ma, bo niektóre rośliny takich zmian mogą nie wytrzymać.
U mnie teraz -6 a do rana na pewno dużo więcej.
Ciekawe jak długo to potrwa.
Szkoda że śniegu nie ma, bo niektóre rośliny takich zmian mogą nie wytrzymać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Witaj Dorotko
Widzę że zaczęłaś sezon... zakupy jak się patrzy...
Teraz tylko czekać na odpowiednią pogodę i siać... siać... i siać...
Ja jak na razie wysiałam tylko heliotrop i kobeę... ale nie wiem ile wykiełkuje.
Ranniki masz już takie duże a ja moich nigdzie nie widzę po zeszłorocznym przesadzeniu.
Oby w ogóle wylazły z ziemi... pozdrawiam...
Widzę że zaczęłaś sezon... zakupy jak się patrzy...
Teraz tylko czekać na odpowiednią pogodę i siać... siać... i siać...
Ja jak na razie wysiałam tylko heliotrop i kobeę... ale nie wiem ile wykiełkuje.
Ranniki masz już takie duże a ja moich nigdzie nie widzę po zeszłorocznym przesadzeniu.
Oby w ogóle wylazły z ziemi... pozdrawiam...