Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
Asiu, nie będę oryginalna, powtarzając za dziewczynami jakież to piękne masz Masdevallie i jak do nich wzdycham ;)
Powiem tak, dopiero będąc teraz na wystawie, przekonałam się jak niektóre z nich mają malusie kwiatuszki, w życiu nie podejrzewałabym, że aż tak
Mimo to, doszłam do wniosku, że mają niesamowite kwiaty, za względu na ich kształt i piękne kolory.
Wyznam nawet prawdę, zakochałam się w Masdevalliach a to wszystko za Twoją sprawą, Asiu ;)
Pozdrawiam cieplutko
Powiem tak, dopiero będąc teraz na wystawie, przekonałam się jak niektóre z nich mają malusie kwiatuszki, w życiu nie podejrzewałabym, że aż tak
Mimo to, doszłam do wniosku, że mają niesamowite kwiaty, za względu na ich kształt i piękne kolory.
Wyznam nawet prawdę, zakochałam się w Masdevalliach a to wszystko za Twoją sprawą, Asiu ;)
Pozdrawiam cieplutko
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj ta nasz Asia kusicielka, nie sposób do Ciebie nie zaglądnąć, a gdy się już zaglądnie to nie wiadomo co podziwiać i pisać, bo wszystkie piękne
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Co za Masdevallie!!!! te kolory... kształt....
I jeszcze te dwa pączuszki na Masdevallia Angel Frost... jak to wszystko pięknie wygląda..
I jeszcze te dwa pączuszki na Masdevallia Angel Frost... jak to wszystko pięknie wygląda..
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko dokładnie w takich warunkach u mnie są przynajmniej te ze średnią temp.justus27 pisze:Jedno z pomieszczeń< to północno-zahodnie> będzie moim biurem z "aneksem" kuchennym. Myślę, że jak zacznę tam przyrządzać posiłki, to wilgotność będzie, jak w kuchni...czyli duża Keramzyt obowiązkowo, a latem... Hmm, mam wiatrak do chłodzenia pomieszczeń...może i jego wykorzystam.
Dusia, Sylki
Cieszę się jak mogłam pomóc.Mala_MI pisze:Na pewno ja wiele się nauczyłam od Ciebie i dziękuję Ci za porady jakich nam udzielasz.
Henryku zaraz będą kolejne.
Venus9 witam serdecznie.
To chyba się nie da.Venus9 pisze:Tak mysle sobie, że powinno się wstawiać zabezpieczenia na forum bo zamiast wyluzować to więcej się chce
kasiunieczka_32 pisze:Wspaniałe masdevallie i muszę pochwalić tu przepiękne zdjęcia, jakie wykonałaś Cudownie pokazałaś całe piękno tych niezwykłych kwiatów
Dziękuję Ja się uczę dopiero i dzisiaj też coś wypróbowałam.
Asiu jak ja pierwszy raz niektóre zobaczyłam to się zastanawiałam czy następnym razem nie wziąść lupę .Haim pisze:Powiem tak, dopiero będąc teraz na wystawie, przekonałam się jak niektóre z nich mają malusie kwiatuszki, w życiu nie podejrzewałabym, że aż tak
Renatko, Moniko
A teraz kolejna porcja:
Moje dwie kwitnące hybrydy,
Masdevallia Angel Frost w innym ujęciu
Masdevallia torta
Pąk na Masdevallia Sheila Mix
Masdevallia Falcons Gold x Sugar Baby
Masdevallia abbreviata to ta co przez lupę trzeba patrzeć na kwiatki i wydają zapach,
i jeszcze na innym tle Masdevallia chaparensis
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
No to teraz pokazałaś
Asiu widać, że bardzo dużo pracy włożyłaś żeby móc nam pokazać swoje niesamowite kwiaty. Oczywiście pozwól, że ja się rozpłynę nad masdevalliami i będę sobie teraz do nich cichutko wzdychać :P
Asiu widać, że bardzo dużo pracy włożyłaś żeby móc nam pokazać swoje niesamowite kwiaty. Oczywiście pozwól, że ja się rozpłynę nad masdevalliami i będę sobie teraz do nich cichutko wzdychać :P
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Asiu nie dość, że rośliny piękne to jeszcze te zdjęcia!!! Robisz postępy i to ogromne Czuję, że druga część wątku będzie jeszcze bardziej imponująca niż ta pierwsza :) Uwierz mi, że zaskoczyłaś mnie bardzo i oby tak było jak najczęściej
Masdevallia Angel Frost w innym ujęciu wprost powala na kolana !!! I ta kępa w doniczce Oj kiedy ta moja się tak rozrośnie to nie wiem... Ona rośnie w doniczce 5 cm ?
Masdevallia Angel Frost w innym ujęciu wprost powala na kolana !!! I ta kępa w doniczce Oj kiedy ta moja się tak rozrośnie to nie wiem... Ona rośnie w doniczce 5 cm ?
To chyba się nie da. -To Asiu mnie pocieszyłaś .
Ale jak oglądałam Twoje dzisiejsze zdjęcia to ja chcę Masdevaille i tego ślicznego żółtego falka .
Ale jak oglądałam Twoje dzisiejsze zdjęcia to ja chcę Masdevaille i tego ślicznego żółtego falka .
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
Kasiu wzdychyj wzdychaj, Ja jeszcze trochę a będę do Twoich wzdychać.kasiunieczka_32 pisze:Oczywiście pozwól, że ja się rozpłynę nad masdevalliami i będę sobie teraz do nich cichutko wzdychać :P
Moniko, tak to jest jak się jest na forum. Jak oglądam ładne zdjęcia też chciałam ładnie ująć piękno naszych ulubieńców i czasami przyjdą mi jakieś pomysły. Dzisiaj czytałam na forum u Madzik o robieniu fotek i kiedyś u Eweliny i efekty widzicie. A że mam świetne modelki to ich największa zasługa. Takie fotogeniczne.Zabka_Monis pisze:Czuję, że druga część wątku będzie jeszcze bardziej imponująca niż ta pierwsza Uwierz mi, że zaskoczyłaś mnie bardzo i oby tak było jak najczęściej
One są w 8Zabka_Monis pisze:Ona rośnie w doniczce 5 cm ?
Masdevallie są ciekawe a ten żółty to w rzeczywistości jest dużo jaśniejszy.Venus9 pisze:Ale jak oglądałam Twoje dzisiejsze zdjęcia to ja chcę Masdevaille i tego ślicznego żółtego falka
To nic podoba mi się i pewno jest woskowy
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
Nie on nie jest woskowy i jest średniej wielkości. Taka półminiaturka. Może zrobię zdjęcie przy świetle dziennym.
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joasiu,na polu /na dworze,na dworzu czy jak kto chce/leje,jest zimno ale tego mi teraz trzeba.Inaczej zawał murowany.
Wrócę na Twój wątek jak ochłonę.
Wrócę na Twój wątek jak ochłonę.
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Asiu Kochana, nie wiem co powiedzieć
Aż dech mi zaparło jak zobaczyłam te cudne zdjęcia, nie wspominając już o modelkach.
Dopiero teraz przy czarnym tle, widać jakie one są cudowne, wszystkie bez wyjątku
Chociaż przyznam szczerze, że storczyki, na które trzeba patrzeć przez lupę mnie nie kręcą
Ale to już tyczy się bardziej Haraelli odorata, bo na nią całą trzeba przez szkło patrzeć
Bardzo proszę, pokazuj nam często takie cuda, bo uwielbiam tu zaglądać, poznawać nowe storczyki i uczyć się o nich od Ciebie
Aż dech mi zaparło jak zobaczyłam te cudne zdjęcia, nie wspominając już o modelkach.
Dopiero teraz przy czarnym tle, widać jakie one są cudowne, wszystkie bez wyjątku
Chociaż przyznam szczerze, że storczyki, na które trzeba patrzeć przez lupę mnie nie kręcą
Ale to już tyczy się bardziej Haraelli odorata, bo na nią całą trzeba przez szkło patrzeć
Bardzo proszę, pokazuj nam często takie cuda, bo uwielbiam tu zaglądać, poznawać nowe storczyki i uczyć się o nich od Ciebie
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Mowę mi odjęło na widok masdevalli piękne wszystkie aż trudno wybrać faworytkę.
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))