Sezon 2007 i 2008
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jurku masz piękne powojniki, ale dorzucaj do zdjęć nazwy, abyśmy nie tylko cieszyli oczy ale zwiększyć wiedzę Jeśli masz jeszcze inne zdjęcia powojników to pochwal się - bo jest czymJurek pisze: Następne z fotosika:
Żona kazała mi dopisać, że czeka z niecierpliwością
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
Po obejrzeniu zdjęć myślę ,że nie ma piekniejszych kwiatów niż róże ,powojniki i rododendrony ,ale pewnie sie myle ,oj na pewno ,wystarczy tylko wejsć do ogrodu Neli ,Dorki ,Anyi Eweliny, Chate, Lili KaRo Amlos, a za dużo wymieniania każdy z Was ma coś pięknego ,niepowtarzalnego
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Pozdrawiam Grazyna
A ja moge pokazać na razie takie:
Blue Bird
Frankie
Nelly Moser (już wyblakła)
Blue Light
Ville de Lyon
Asao
i Jerzy Popiełuszko (którego jednak coś mi powoli ale systematycznie zżera) .
A na swoją kolej czeka jeszcze 9 innych odmian . Areał mam wyjątkowo mały ale za to dużego bzika na punkcie clematisów
Blue Bird
Frankie
Nelly Moser (już wyblakła)
Blue Light
Ville de Lyon
Asao
i Jerzy Popiełuszko (którego jednak coś mi powoli ale systematycznie zżera) .
A na swoją kolej czeka jeszcze 9 innych odmian . Areał mam wyjątkowo mały ale za to dużego bzika na punkcie clematisów
- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Witamy następnego miłośnika Clematisów - bardzo ładne rośliny.myszek pisze:
Jeśli mały areał to może sadzić piętrowo jak pokazała "Ada" - w koszykach :P
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
Pomysł z piętrami wykorzystam, jeśli się przestaną mieścić . Na razie mam obsadzone patio, młodziutkimi roślinami. Jak mi się przyjmą, rzetrwają i rozkrzaczą, to będę dumać co dalej. A przed oczyma mam wizję duuużego ogródka z mnóstwem pnączy ale to pewnie na emeryturze dopiero 8) .paco pisze: Jeśli mały areał to może sadzić piętrowo jak pokazała "Ada" - w koszykach :P
Nawiasem mówiąc Paco, Wasz ogród jest wspaniały, ciągle wracam do niego myślami i podziwiam.
Pozdr., Mysza
- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Jurku - w ramach dobrze pojętej rywalizacji - nie dużo mu brakujeJurek pisze:ma ktoś większego?
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Pytanie już nie w ramach rywalizacji, ale chęci poznania nowych powojników - jakie duże ma kwiaty ten powojnik i jakie przybiera kolory w pełni kwitnienia i pod koniec kwitnienia?Jurek pisze:Ciekawa alternatywa dla białych powojników,tegoroczny nabytek-Omoshiro:
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wg opisu powinny być duże.Roślinę kupiłem w tym roku,wiec trudno mi mówić,czego finalnie mogę sie spodziewać.Pierwszy kwiat,który zakwitł miał 16 cm,następne dwa były juz sporo mniejsze-około 12-13 cm.W przyszłym roku bedę mógł na ten temat powiedzieć więcejTrudno mi opisać,jaki kolor przybiera pod koniec kwitnienia-postaram się zrobić fotkę.paco pisze:Pytanie już nie w ramach rywalizacji, ale chęci poznania nowych powojników - jakie duże ma kwiaty ten powojnik i jakie przybiera kolory w pełni kwitnienia i pod koniec kwitnienia?Jurek pisze:Ciekawa alternatywa dla białych powojników,tegoroczny nabytek-Omoshiro:
- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Dzięki takim informacją (jak również zdjęciom i pomiarom kwiatów) - forum będzie ciekawym zbiorem informacji o powojnikach - szkoda tylko, że te informacje są porozrzucane po całym forum, (nawet w tym temacie) a nie zgromadzone w jednym miejscu. Myślę, że za rok trudno będzie znaleźć tą informację od Jurka. A szkoda, gdyż informacje takie są nieocenione przy podejmowaniu decyzji o nabyciu danej odmiany.Jurek pisze: Wg opisu powinny być duże.Roślinę kupiłem w tym roku,wiec trudno mi mówić,czego finalnie mogę sie spodziewać.Pierwszy kwiat,który zakwitł miał 16 cm,następne dwa były juz sporo mniejsze-około 12-13 cm.W przyszłym roku bedę mógł na ten temat powiedzieć więcejTrudno mi opisać,jaki kolor przybiera pod koniec kwitnienia-postaram się zrobić fotkę.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,