Ogród Pod Lasem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród POD LASEM

Post »

Pierwiosnki Paulinko, też już się pojawiają, te najwcześniejsze, z kwiatuszkami tuż przy glebie, ale jeszcze pojedyncze. Jutro może zrobię fotkę.
Przemo, wszędzie jeszcze szaro, tylko gdzieniegdzie pojawiają się barwne plamki, z których tak się cieszymy. W maju to już będzie feeria barw i zapachów - warto się potrudzić ;:108
Adrianno, jak sobie życzysz ;:180 ;:180 ;:180
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wczoraj pojechałam zrobić zakupy spożywcze, no i tak jakoś "weszły mi ręce" te oto: róża rabatowa i śliczne mieczyki. Mam nadzieję, że teraz jak już będzie ogrodzenie, to dochowam się pięknych róż. A ta będzie rosła u stóp Sympatii :)
Obrazek

Jolu, miło mi że zaglądasz, choć jesteś taka zajęta (zajrzałam, co to za wydarzenie się szykuje ;:136 ). Żonkili nie musisz zazdraszczać, w odpowiednim czasie, jeśli będziesz chciała, podeślę Ci trochę cebulek tej wczesnej odmiany. Mam takie pytanie natury ogólnej (uważam Ciebie za guru w tym gronie) - czy jest praktykowana wymiana roślin, np. ja mam dużo irysów, obwieszczam to na forum, a ktoś w zamian proponuje coś, czym chce się podzielić.
Lucy2na

Post »

;:138 ;:138 ;:138 ale piękna różyczka będę kibicować bo ja nie mogę się dochować żadnej ...wszystkie mi padają.....
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Już wiem jak dokonywać wymiany, trafiłam na ten dział, ale to dość kłopotliwe. Łatwiej, jeśli to są sporadyczne wymiany, robić to w swoim wątku, tak uważam.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No widzę ,że jak u każdego wypady do spożywczaka kończą się z jakimś kwiatem w ręku :;230
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jolu. ,,Wpadają '' Ci w ręce roślinki :?: :?: Czyli jesteś normalnie Zakręcona ;:106 , jak my wszyscy na Forum. Dobrze trafiłaś. Tez jestem od niedawna i coraz bardziej podoba mi się tutaj. ;:136
Awatar użytkownika
aveline87
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 mar 2011, o 14:42
Kontakt:

Witaj :)

Post »

Dziękuję za odwiedziny mojego "ogrodu" :P Twój ogród przyciągnął moją uwagę jeszcze za nim zarejestrowałam się na tym forum :) Masz przesympatycznych gości w ogrodzie, jak mało kto :P i trochę szkoda, że stawiasz ogrodzenie, ale rozumiem, że nie chcesz robić darmowej jadłodajni :P chociaż, mówią, że sarna potrafi pokonać niejedno ogrodzenie :)
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Jolu widzę że wiosna dotarła do Ciebie ...bardzo lubię te małe narcyzy ...czas zakupów rozpoczęty ...ładne gladiole .
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Fajne rośliny ci wpadły w ręce ;:138
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Może wiosna wreszcie na dobre się zadomowi Ewo małe narcyzki rzeczywiście cieszą oko, kiedy jeszcze mało co kwitnie, a co do zakupów ... no cóż... obiecywałam sobie, że już czas skończyć, ale ...czekam na przesyłkę z miskantami i liliowcami z oferty p.Alicji Grabowskiej, która wydaje miesięcznik "twójogrodnik" Uważam,że to bardzo dobry poradnik-przewodnik po zagadnieniach ogrodniczych. Polecam.
Małgoś, no wpadają, choć - jak napisałam wyżej - zarzekałam się że już dość.
Aveline87 , a mnie do Ciebie przyciągnął ten kociaczek-lizaczek z avatara - śliczny! A co do gości z lasu, no cóż, zaglądają i patrzą z wyrzutem, że już nie ma miski z chrupiącymi warzywkami. Ale w lesie już się mogą pożywić i niech już nie obgryzają moich tulipanów!!! Muszę zawsze po południu okrywać stroiszem, żeby po nocy nie odkryć, kolejnych powyciąganych i obgryzionych roślin.
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kilka dni temu obiecałam pokazać primule, takie niziutkie , najwcześniejsze. Dziś wreszcie się ociepliło i rozpogodziło, więc z radością wyszłam "w pole". Oto one i jeszcze kolejne krokusy
Obrazek Obrazek
A jak się zachmurzy, to popatrzę na ten kwiatek Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Super , też mam takie prymule , ale mi jeszcze nie kwitną , krokusiki śliczne ;:138
Lucy2na

Post »

Piękny storczyk u mnie obecnie kwitnie 6 ale takiego to nie mam....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”