Ogród Pod Lasem
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród POD LASEM
Pierwiosnki Paulinko, też już się pojawiają, te najwcześniejsze, z kwiatuszkami tuż przy glebie, ale jeszcze pojedyncze. Jutro może zrobię fotkę.
Przemo, wszędzie jeszcze szaro, tylko gdzieniegdzie pojawiają się barwne plamki, z których tak się cieszymy. W maju to już będzie feeria barw i zapachów - warto się potrudzić
Adrianno, jak sobie życzysz
Przemo, wszędzie jeszcze szaro, tylko gdzieniegdzie pojawiają się barwne plamki, z których tak się cieszymy. W maju to już będzie feeria barw i zapachów - warto się potrudzić
Adrianno, jak sobie życzysz
-
Wczoraj pojechałam zrobić zakupy spożywcze, no i tak jakoś "weszły mi ręce" te oto: róża rabatowa i śliczne mieczyki. Mam nadzieję, że teraz jak już będzie ogrodzenie, to dochowam się pięknych róż. A ta będzie rosła u stóp Sympatii
Jolu, miło mi że zaglądasz, choć jesteś taka zajęta (zajrzałam, co to za wydarzenie się szykuje ). Żonkili nie musisz zazdraszczać, w odpowiednim czasie, jeśli będziesz chciała, podeślę Ci trochę cebulek tej wczesnej odmiany. Mam takie pytanie natury ogólnej (uważam Ciebie za guru w tym gronie) - czy jest praktykowana wymiana roślin, np. ja mam dużo irysów, obwieszczam to na forum, a ktoś w zamian proponuje coś, czym chce się podzielić.
Jolu, miło mi że zaglądasz, choć jesteś taka zajęta (zajrzałam, co to za wydarzenie się szykuje ). Żonkili nie musisz zazdraszczać, w odpowiednim czasie, jeśli będziesz chciała, podeślę Ci trochę cebulek tej wczesnej odmiany. Mam takie pytanie natury ogólnej (uważam Ciebie za guru w tym gronie) - czy jest praktykowana wymiana roślin, np. ja mam dużo irysów, obwieszczam to na forum, a ktoś w zamian proponuje coś, czym chce się podzielić.
ale piękna różyczka będę kibicować bo ja nie mogę się dochować żadnej ...wszystkie mi padają.....
-
Już wiem jak dokonywać wymiany, trafiłam na ten dział, ale to dość kłopotliwe. Łatwiej, jeśli to są sporadyczne wymiany, robić to w swoim wątku, tak uważam.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No widzę ,że jak u każdego wypady do spożywczaka kończą się z jakimś kwiatem w ręku
-
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Jolu. ,,Wpadają '' Ci w ręce roślinki Czyli jesteś normalnie Zakręcona ;:106 , jak my wszyscy na Forum. Dobrze trafiłaś. Tez jestem od niedawna i coraz bardziej podoba mi się tutaj.
- aveline87
- 10p - Początkujący
- Od: 26 mar 2011, o 14:42
- Kontakt:
Witaj :)
Dziękuję za odwiedziny mojego "ogrodu" :P Twój ogród przyciągnął moją uwagę jeszcze za nim zarejestrowałam się na tym forum Masz przesympatycznych gości w ogrodzie, jak mało kto :P i trochę szkoda, że stawiasz ogrodzenie, ale rozumiem, że nie chcesz robić darmowej jadłodajni :P chociaż, mówią, że sarna potrafi pokonać niejedno ogrodzenie
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Jolu widzę że wiosna dotarła do Ciebie ...bardzo lubię te małe narcyzy ...czas zakupów rozpoczęty ...ładne gladiole .
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Fajne rośliny ci wpadły w ręce
-
Może wiosna wreszcie na dobre się zadomowi Ewo małe narcyzki rzeczywiście cieszą oko, kiedy jeszcze mało co kwitnie, a co do zakupów ... no cóż... obiecywałam sobie, że już czas skończyć, ale ...czekam na przesyłkę z miskantami i liliowcami z oferty p.Alicji Grabowskiej, która wydaje miesięcznik "twójogrodnik" Uważam,że to bardzo dobry poradnik-przewodnik po zagadnieniach ogrodniczych. Polecam.
Małgoś, no wpadają, choć - jak napisałam wyżej - zarzekałam się że już dość.
Aveline87 , a mnie do Ciebie przyciągnął ten kociaczek-lizaczek z avatara - śliczny! A co do gości z lasu, no cóż, zaglądają i patrzą z wyrzutem, że już nie ma miski z chrupiącymi warzywkami. Ale w lesie już się mogą pożywić i niech już nie obgryzają moich tulipanów!!! Muszę zawsze po południu okrywać stroiszem, żeby po nocy nie odkryć, kolejnych powyciąganych i obgryzionych roślin.
Małgoś, no wpadają, choć - jak napisałam wyżej - zarzekałam się że już dość.
Aveline87 , a mnie do Ciebie przyciągnął ten kociaczek-lizaczek z avatara - śliczny! A co do gości z lasu, no cóż, zaglądają i patrzą z wyrzutem, że już nie ma miski z chrupiącymi warzywkami. Ale w lesie już się mogą pożywić i niech już nie obgryzają moich tulipanów!!! Muszę zawsze po południu okrywać stroiszem, żeby po nocy nie odkryć, kolejnych powyciąganych i obgryzionych roślin.
-
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Super , też mam takie prymule , ale mi jeszcze nie kwitną , krokusiki śliczne
Piękny storczyk u mnie obecnie kwitnie 6 ale takiego to nie mam....