Ogródek Berry
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Berry
Witaj, cieszę się z naszego spotkania i mam nadzieję, że będzie ich więcej i poznamy razem jeszcze inne piękne miejsca w naszym kraju
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dawno u Ciebie nie byłam Kratka aż się prosi o jakieś pnącze. Widząc Twoje drzewa, "sadzę " wszędzie hosty
- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zapowiada sie naprawde ciekawie , jeszcze jak te wszystkie roslinki zakwitna to dopiero bedzie raj
pozdrawiam i zapraszam do mnie
pozdrawiam i zapraszam do mnie
- Berry
- 100p
- Od: 22 lip 2010, o 14:39
Witaj Ewo, mam za domem od strony północnej sporo cienia, pod świerkami i bzami, Hosty TAK i na pewno jeszcze kilka cieniolubnych roślinek zaadoptuje, na razie za domem posadziłam paprocie
Witaj amatorko015 raj się właśnie zaczął z pierszym jasnym bzem, który właśnie zakwitł i mnie wczoraj oszałamiał swoim zapachem.
Trawa się prosi o koszenie, wczoraj dopiero narzędzia przygotowane moja kochana kosiarka o spalinowa kosa do zadań specjalnych
Ciągle sieje jakieś nasionka (bób, groch, sałata, rzodkiewki, burak naciowy, pietrucha naciowa, marchew, rukola, słata rzymska, aksamitki, szrłaty słoneczniki, maciejkę i jeszcze wiele innych) i doglądam moją farmę pomidorasów i całej rozsady, pokrzywa na nawóz fermentuje, muszę koniecznie przeznaczyć jakieś ładne miejsce na kompostownik, ale też o ładnym metrarzu bo chwastów to u mnie dostatek, nie będzie na razie deskowany bo nie dam rady zbudować ale może w lato...
Pozdrawiam Was, każdy zapracowany w swoim ogródku, ahhh ale co to jest za praca
Witaj amatorko015 raj się właśnie zaczął z pierszym jasnym bzem, który właśnie zakwitł i mnie wczoraj oszałamiał swoim zapachem.
Trawa się prosi o koszenie, wczoraj dopiero narzędzia przygotowane moja kochana kosiarka o spalinowa kosa do zadań specjalnych
Ciągle sieje jakieś nasionka (bób, groch, sałata, rzodkiewki, burak naciowy, pietrucha naciowa, marchew, rukola, słata rzymska, aksamitki, szrłaty słoneczniki, maciejkę i jeszcze wiele innych) i doglądam moją farmę pomidorasów i całej rozsady, pokrzywa na nawóz fermentuje, muszę koniecznie przeznaczyć jakieś ładne miejsce na kompostownik, ale też o ładnym metrarzu bo chwastów to u mnie dostatek, nie będzie na razie deskowany bo nie dam rady zbudować ale może w lato...
Pozdrawiam Was, każdy zapracowany w swoim ogródku, ahhh ale co to jest za praca
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Zakupy widać solidne i owocne:). Pozdrawiam
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Witaj sąsiadko.Zapowiada się piękny ogród chociaż nie ukrywam że jeszcze sporo pracy przed Tobą.Masz ogromny zapał do pracy a to najważniejsze.
- Berry
- 100p
Ogromny, ale czasem mnie przerasta, muszę się nauczyć małymi kroczkami realizować pomysły, jakieś się powoli rodzą, niektóre muszą poczekać bo będziemy poszerzać ogrodzenie "kiedyś" jak się uda. Póki co i tak kocham to co jest, choć to piękno ukryte
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Byłam w twoim ogrodzie z rewizytą, ale przegapiłam kwitnące bzy, a moze ich nie wstawiłaś.Głaski dla piesków.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Berry
- 100p
Faktycznie w maju najpiekniej u mnie jest bo kwitną bzy, jaśmin, liliowce, irysy duże białe i niebieskie mniejsze, piwonia, a ja to wszystko przegapiłam, byc może popstrykałam trochę zdjęc przejżę w przyszłym tygodniu i może coś odkopię.
Głaski przekażę, Azo również proszę utulić ode mnie swoją ferajnę.
Z prac ogrodowych wczoraj pokrzywówką zasilone pomidory ogrodowe, a tarasowe azofoską, wykonane podlewanie warzywniaka i pierwsze podejście do misji ODCHWASZCZANIE. Mini Mailinki czekają na zbiór w ilości sporej. Pod pomidorami posiany koperek (w końcu) bo mi się dopiero skończył zapas zeszłoroczny, ale nie powinnam czekać do tego momentu i pietrucha naciowa. Ogórki kwitną
Fotogalerię uzupełnie troszkę w przyszłym tygodniu, póki co moją głowę zaprząta Dogtrekking w Łodzi.
Głaski przekażę, Azo również proszę utulić ode mnie swoją ferajnę.
Z prac ogrodowych wczoraj pokrzywówką zasilone pomidory ogrodowe, a tarasowe azofoską, wykonane podlewanie warzywniaka i pierwsze podejście do misji ODCHWASZCZANIE. Mini Mailinki czekają na zbiór w ilości sporej. Pod pomidorami posiany koperek (w końcu) bo mi się dopiero skończył zapas zeszłoroczny, ale nie powinnam czekać do tego momentu i pietrucha naciowa. Ogórki kwitną
Fotogalerię uzupełnie troszkę w przyszłym tygodniu, póki co moją głowę zaprząta Dogtrekking w Łodzi.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Gdzie Ty się podziewasz?
Gdzie zdjęcia z ogródka?
Czy wybierasz sie do Skierniewic?
Ustalamy spotkanie na sobotę.
Gdzie zdjęcia z ogródka?
Czy wybierasz sie do Skierniewic?
Ustalamy spotkanie na sobotę.
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
Jagoda -czekam na efekty twoich prac w ogrodzie . Teraz jesienią na pewno dużo się dzieje
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
No właśnie,gdzie gospodyni Pewnie przekopuje wszystko,co napotka a ja przyszłam pochwalić ogród Masz już to do czego ja dążę,mianowicie duże drzewa w ogrodzie,które dają klimat.To będzie wspaniały ogród ale pracy w nim Ci nie zabraknie Życzę wielu pomysłów i siły do ich realizacji
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Berry
- 100p
Oj kochane dziękuję za zainteresowanie, ściągnęłyście mnie tu z powrotem.
Do Skierniewic chyba też nie zajadę (bo i u Szmita nie byłam), bo w tym czasie mam super szkolenie związane z psiakami, hmmm mam nadzieję, że będzie super Bo przez przełożenie jego terminu kilka planów mi się posypało, z czego właśnie Skierniewice wrrrr, ale nie ma co płakać
Już idę przeglądać zdjęcia które mam i postaram się coś popstrykać.
Niestety ogród raczej zarasta, ale są i plusy, na tarasie hoduje przedszkole, zakątek pod rabatę przekopany w większości, krzewuszka (chyba bo mi się myli z forsycją) posadzona/odratowana bo coś ją zaatakowalo, ale ma piękne czubeczki więc będzie dobrze i jeszcze jedno miejsce też przkopane czeka na lokatora. Niestety brak mi jeszcze przekopanego miejsca ok 200 mkw na roślineczki z "małego" ogródka, aby je tam tymczasowo przesiedlić, aby w przyszłym roku był w nim warzywniak.
Do Skierniewic chyba też nie zajadę (bo i u Szmita nie byłam), bo w tym czasie mam super szkolenie związane z psiakami, hmmm mam nadzieję, że będzie super Bo przez przełożenie jego terminu kilka planów mi się posypało, z czego właśnie Skierniewice wrrrr, ale nie ma co płakać
Już idę przeglądać zdjęcia które mam i postaram się coś popstrykać.
Niestety ogród raczej zarasta, ale są i plusy, na tarasie hoduje przedszkole, zakątek pod rabatę przekopany w większości, krzewuszka (chyba bo mi się myli z forsycją) posadzona/odratowana bo coś ją zaatakowalo, ale ma piękne czubeczki więc będzie dobrze i jeszcze jedno miejsce też przkopane czeka na lokatora. Niestety brak mi jeszcze przekopanego miejsca ok 200 mkw na roślineczki z "małego" ogródka, aby je tam tymczasowo przesiedlić, aby w przyszłym roku był w nim warzywniak.