Obiela (Exochorda)
- damek1718
- 1000p
- Od: 20 mar 2012, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Obiela
A moja obiela wyglada jakby zmarzła. nic jeszcze nie puściła. moze dorwalo ja jakies chorubsko??
Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Ogród z "historią"; Sprzedam rośliny pojemnikowe, na taras
- iwciach
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Kontakt:
Już powinno być coś widać . Daj jej jeszcze szansę! Moja już kwitnie
- irlandia 3
- 200p
- Od: 10 mar 2012, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a moja bidulka dopiero ma pierwsze pączusie...w zeszłym roku przemarzły mi kwiatki ale za to w tym roku opatuliłam ją podwójnie agrowłókniną ma 3 roczek...zaznaczam,że różnica w rozwoju roslinek między Mazurami(Giżycko) a południem kraju...widać na Waszych zdjęciach....
Irena z Giżycka-Mazury
Moja pasja Rhododendrony
Kupię , sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=62638" onclick="window.open(this.href);return false;
Moja pasja Rhododendrony
Kupię , sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=62638" onclick="window.open(this.href);return false;
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
U mnie też juz kwitnie. Niestety do przesadzenia, bo oczywiście zostawiłam jej za mało miejsca
-
- 200p
- Od: 9 lip 2011, o 18:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękne macie te krzewy.Spowodowały,że zachorowałam na obielę.Proszę tylko o wyjaśnienie jak wysokie mrozy wytrzymuje i czy wszyscy przykrywacie na zimę swoje ślicznotki?
Pozdrawiam!!!
- Ayesha
- Od: 24 sie 2010, o 14:50
Nie wiem dokładnie jakie mrozy wytrzymuje obiela ,moja jest wyhodowana przeze mnie z małej
szczepki ,nigdy nie była okrywana,ma już kilka lat w tym roku pierwszy raz tak pięknie zakwitła,
zdjęcie można zobaczyć na 75 stronie mojego wątku.
szczepki ,nigdy nie była okrywana,ma już kilka lat w tym roku pierwszy raz tak pięknie zakwitła,
zdjęcie można zobaczyć na 75 stronie mojego wątku.
- damek1718
- 1000p
- Od: 20 mar 2012, o 12:53
Moja jeszcze nie wypuściła liści i myślę, ze jednak zmarzła. Pamiętam, ze na jesieni miała nabrzmiałe pąki nawet jak już wtedy zrzuciła liście. Wyglądało to tak jakby była przenawożona azotem i nie weszła w stan spoczynku. A przecież jej nie dokarmiałem Czekam mimo wszystko aż wypuści coś z podstawy. jak obcinam gałązki maja zielona miazgę. Może dopadła ją choroba , ta sama co atakuje migdałki. Moja sąsiadka ma w pobliżu migdałka i jakoś na zdrowego on nie wygląda. Może moja obiela jak kwitla, to jakiś owad przeniósł ta chorobę???? to są tylko moje przypuszczenia. Będę czekał.
Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Ogród z "historią"; Sprzedam rośliny pojemnikowe, na taras
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Moja obiela co roku pięknie kwitnie. Jest niezawodnym krzewem i jednym z najbardziej biało kwitnących krzewów.
Na poprzedniej stronie pokazana wczesną wiosną- bezlistna. Widać sposób prowadzenia,bo to raczej krzew płożacy
Na poprzedniej stronie pokazana wczesną wiosną- bezlistna. Widać sposób prowadzenia,bo to raczej krzew płożacy
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
Dostałam nasiona obieli z akcji nasiennej na forum. Posiałam do doniczki i wstawiłam do tunelu. Mija już 2 tygodnie i nic nie widać, nic nie wschodzi. Może zła pora roku na sianie obieli?
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Kontakt:
Teoretycznie zakończyła kwitnienie. W tym roku bardzo krótko kwitła-około 2 tygodnie.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Januszu fantastyczna!!
Ile lat ma ten krzew?
Ile lat ma ten krzew?
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I moja niestety - krótko w tym roku (taka jest cena za kwietniowe ciepełko ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- bukjan
- 200p
- Od: 26 paź 2009, o 15:08
Moja w tym roku w ogóle nie zakwitła