Działka na Kaszubach 2011
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2011
Marysiu oto Twój maczek
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - ja go ciacham co 2-3 tygodnie. Powinnam go ciachnąć dzisiaj - ale kosiłam trawę i nie wyrobiłam, mimo że wstałam o 5.15
Moim marzenie jest również eksmisja - bo na dodatek jest łysy od dołu. Ale nie wyobrażam sobie jak bym miała go wykarczować
Lawendo - ciekawe jabybśmy się rozpoznały na dworcu - chyba że znakiem rozpoznawczym byłyby doniczki z lawendą
Paulo - nie jestem fotografem, jestem (a raczej byłam) rolnikiem
Kaniu - ja też tak myślę. Już sobie wytłumaczyłam , że nie można mieć wszystkiego. Mój żywopłot niestety straszy na samym froncie działki Może kiedyś uda się mi wymienić go na coś bardziej cywilizowanego...
Grażynko - dzięki!!! Jakie ładne zdjęcie
Balkonowa petunia oraz biała skalnica
Moim marzenie jest również eksmisja - bo na dodatek jest łysy od dołu. Ale nie wyobrażam sobie jak bym miała go wykarczować
Lawendo - ciekawe jabybśmy się rozpoznały na dworcu - chyba że znakiem rozpoznawczym byłyby doniczki z lawendą
Paulo - nie jestem fotografem, jestem (a raczej byłam) rolnikiem
Kaniu - ja też tak myślę. Już sobie wytłumaczyłam , że nie można mieć wszystkiego. Mój żywopłot niestety straszy na samym froncie działki Może kiedyś uda się mi wymienić go na coś bardziej cywilizowanego...
Grażynko - dzięki!!! Jakie ładne zdjęcie
Balkonowa petunia oraz biała skalnica
Marysiu mój na szczęście był sadzony w tamtym roku, więc z eksmisją nie ma większych problemów. Większy problem czym go zastąpić W planach irga błyszcząca lub rozkrzewiona
- amba19
Aniu - mój ma 16-17 lat. Jego likwidacja przerasta moją wyobraźnię oraz możliwości.
Po za tym rośnie z przodu i osłania mnie od drogi. Nie wyobrażam sobie kilkuletniego oczekiwania na osłonę przed kurzem i wzrokiem spacerujących współobywateli
A to mój Ostatni Mohikanin - czy ktoś jeszcze ma kwitnące tulipany?
Po za tym rośnie z przodu i osłania mnie od drogi. Nie wyobrażam sobie kilkuletniego oczekiwania na osłonę przed kurzem i wzrokiem spacerujących współobywateli
A to mój Ostatni Mohikanin - czy ktoś jeszcze ma kwitnące tulipany?
Ja mam też białe i resztki żółtych papuzich
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Marysiu, pamiętasz wjazd na moją działkę? Tam przez 20 lat rosła ałycza. Wiadomo kiedyś nic innego nie było. Co myśmy się z nim namęczyli! Ale był solidny i nieźle osłaniał od drogi. Ale byliśmy nim zmęczeni. Sami go wykarczowaliśmy ok 50m! A potem został goły płot z siatki - coś strasznego. Dopiero na wiosnę zrobiliśmy nowy płot i wsadziliśmy przyjazne tuje. A może lepiej tą ałyczę puścić na żywioł? jeśli nie będzie za dużo cienia to by w tym miejscu pasowało.
Ale miałam pisać o czym innym....wielkie wydarzenie w moim ogrodzie Znalazłam dzisiaj pąki na pstrokatym irysie - tym co tyle strajkował
Ale miałam pisać o czym innym....wielkie wydarzenie w moim ogrodzie Znalazłam dzisiaj pąki na pstrokatym irysie - tym co tyle strajkował
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu to po jednym fachu trochę jakby jesteśmy
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Marysiu, u mnie ostatnie żółte papuzie jeszcze w pąkach
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- amba19
Siberio - wiedziałam, a nawet byłam pewna!
Izo - puszczenie żywopłotu na żywioł nie wchodzi w grę. Nie dość że nie ma miejsca, to jeszcze na dodatek taki widok działałby mi na nerwy Mnie cięcie nie przeszkadza, nawet lubię go golić ( po za tym nie jest taki długi - to tylko ok. 20 metrów)- tylko te wstrętne mszyce bleeeee.....
Paula - a co to znaczy "jakby trochę" ??? Możesz tak trochę przybliżyć mi ten temat
Justyno - No proszę ... Kaszuby
A to serducho - dla wszystkich odwiedzających ten wątek
Izo - puszczenie żywopłotu na żywioł nie wchodzi w grę. Nie dość że nie ma miejsca, to jeszcze na dodatek taki widok działałby mi na nerwy Mnie cięcie nie przeszkadza, nawet lubię go golić ( po za tym nie jest taki długi - to tylko ok. 20 metrów)- tylko te wstrętne mszyce bleeeee.....
Paula - a co to znaczy "jakby trochę" ??? Możesz tak trochę przybliżyć mi ten temat
Justyno - No proszę ... Kaszuby
A to serducho - dla wszystkich odwiedzających ten wątek
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
A ja chciałabym się zapytać, jak będzie wyglądał kwiat róży, którego pączek widzimy w sesji "zielone na zielonym"?
- amba19
Kaniu - to Rosa Mund Versicolor znana też pod nazwą Rosa Galllica Versicolor. U mnie od dwóch tygodni - więc kwiat widziałam tylko na zdjęciach z netu. Kwiaty są półpełne, różowe z ciemniejszymi pasmami na płatkach. To odmiana historyczna z 1581 roku.
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
O jakie śliczne
Studentka zootechniki się kłania- czyli manager gospodarstwa rolnego. Jakby trochę po fachu
Studentka zootechniki się kłania- czyli manager gospodarstwa rolnego. Jakby trochę po fachu
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu - ! Cudne to serducho!
Tulipanek taki świeży, prosto po kąpieli U mnie już tylko niedobitki, które dobija upał ostatnich dni. Za to róże prawie wszystkie w pąkach. Więc za tydzień, może dwa będzie co podziwiać ( sporo nowych mam). Poza tym część lilii też w blokach startowych. Choć są też leniwce co jeszcze nosa nie wystawiły z ziemi. 18-19 czerwca kolejne targi w Starym Polu Zapraszam
Tulipanek taki świeży, prosto po kąpieli U mnie już tylko niedobitki, które dobija upał ostatnich dni. Za to róże prawie wszystkie w pąkach. Więc za tydzień, może dwa będzie co podziwiać ( sporo nowych mam). Poza tym część lilii też w blokach startowych. Choć są też leniwce co jeszcze nosa nie wystawiły z ziemi. 18-19 czerwca kolejne targi w Starym Polu Zapraszam