Nowości warzywne i owocowe,nieznane i mało znane
-
- 200p
- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nowości warzywne i owocowe
U mnie w tym roku ogórwk melonowy i meksykański (ktoś to miał?), masa różnych dyni, physalis pruinosa, solanum caripense i solanum maricatum.
U mnie po raz pierwszy mizuna (pychota!!), radicchio oraz Land Cress (gorczycznik?) i sałata Mustard Oriental Red.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
Gdzie kupiłaś Solanum caripense?kontra pisze:U mnie w tym roku ogórwk melownowy i meksykański (ktoś to miał?), masa różnych dyni, physalis pruinosa, solanum caripense i solanum maricatum.
-
- 200p
- Kontakt:
Tutaj:
http://www.readytogrow.co.uk/
poprosiłam koleżankę, która jestv w Anglii żeby mi kupiła i przywizła nasionka. I teraz mam stracha czy będę potrafiła wszystko zrobić tak jak trzeba.
poprosiłam koleżankę, która jestv w Anglii żeby mi kupiła i przywizła nasionka. I teraz mam stracha czy będę potrafiła wszystko zrobić tak jak trzeba.
Zamówiłem sobie pachnącego ogórka,nie wytrzymałem.Też 10 nasion,możekontra pisze:Tutaj:
wymienimy się po trzy?
Pepino sadziłem kilka razy,bardzo słabo zawiązuje owoce,chociaż kwitnie obficie.
Ciekawe jak z tym cudactwem będzie,krwniak pepina.
Gdyby miał ktoś chęć kupować lulo,Solanum quitoense,to zwracam uwagę,że mszyce
i wszelka zaraza tak go napada,ze upilnować trudno,poza tym ma chęć kwitnąć
w grudniu.
Mi też nie smakowała zółta żodkiewka, w dodatku nie była żółta, tylko taka raczej jasno brązowa. Była za ostra i jakaś taka "drewniana". Lubię za to ogromnie cukinię kulistą, posadzę Tondo Chiaro di Nizza. Przed laty dostawałam owoce od kuzynki, super wyglądają faszerowane na talerzu, jak kalarepki. Cukinia to jedno w moich ulubionych warzyw.
Saaga, a gdzie kupiłaś nasiona mizuny? Chciałabym ją posadzić u siebie.
Saaga, a gdzie kupiłaś nasiona mizuny? Chciałabym ją posadzić u siebie.
-
- 200p
- Kontakt:
Mizunę można kupić we franchi-sementi
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Ja tez planuję mizunę i różne ciekawe cukinie i dynie. Wczoraj kupiłam jeszcze nasiona czarnej fasoli i ogórka melonowego a także czarnej papryki i płaskiej cebuli
-
- 200p
- Kontakt:
Ja żałuję, że mizuny nie kupiłam jak robiłam zakupy we franchi sementi. Teraz już nie kupię, może gdzie indziej upoluję.
Co się robi z mizumy? W ubiegłym roku miałem perillę i wywaliłem,nie smakowała.
Mirzan ja uwielbiam mizunę w mieszance sałat. Można ją też gotować, świetna jest też ryba z mizuną. Chyba ważne jest w niej to, żeby obrywać młode listki, przynajmniej tak wyczytałam
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
Sluchajcie bo widze ze jak kupujecie dyniowate to po kilka rodzajow i mam w zwiazku z tym pytanko czy nie zaszkodzi im jak rozne dyniowate beda rosly obok siebie