Faza różana

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Faza różana

Post »

Zastanawiam sie komu mam poczytac? moze mojej troche poczytam, to wezmie do siebie :wink: A tak powaznie, to nikt nie napisal ze jest nie lubiana, tylko ze to taka sobie roza. I tez uwazam, ze jest duzo ladniejszych bialych roz niz WC.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A mówiąc o białych, co sądzicie o Mme Alfred Carriere?
Ania przed chwilą podała link http://www.rosebook.ru/users/gardens/Arlekino/ .
To dopiero piękny widok :uszy
Tabi sorry zaraz usunę ;:180
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ło Boziu! :shock:
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Tabaaza
100p
100p
Od: 31 lip 2009, o 22:07

Post »

Hejka! :)
Nigdy nie lubiłam angielskiego gotyku :lol: , horyzontalny, nawy katedr ciągną się kilometrami a potem jeszcze styl wyrodnieje i wszystko ogarnia tudorowacizna. Na szczęście Tudorowie nie budowali katedr, zadowolili się budowaniem rezydencji, co architekturze wyszło tylko na dobre. :wink: :lol: Teraz do rzeczy, różyczek prawie w szerszych widoczkach nie widać, więc po co szersze widoczki. :? Byliniasto będzie. :| Lepiej poróżankujmy sobie. Hubi, ja wszystkie swoje "ale" co do WC wypisałam, swoistego uroku mu nie odmawiam ale to nie jest to. Kiedyś czytałam że sporty o białym zabarwieniu kwiatów są słabsze niż odmiany od których pochodzą. Moje dotychczasowe obserwacje ogrodowe ( White New Dawn i Winchester Cathedral ) niby to potwierdzają ale przypadek Nevady całkowicie powyższemu twierdzeniu przeczy. Generalnie to człowiek skazany jest na metodę prób i błędów, dlatego dobrze że może sobie poróżankować na forum i wymienić się uwagami. Może to ustrzeże przed kupieniem babola, nieodpowiedniego dla jego ogrodu albo zakwitnie jakąś piękną, odkrytą różą. :)
Pozdrówka
K. ;:214
P.S. Nie ruszać mi tego linku do Arlekina! :) Musze na chwilę wyjść, potem przeczytam. :;230
Awatar użytkownika
Tabaaza
100p
100p

Post »

No i tak wygląda miła biała różyczka! :D Moje klimaty, piękna stara odmiana. Co do czytanek dla WC to proponuje poczytać jej bajkę "O wycinaniu róż co są nie całkiem tego" :wink: :;230 , kto wie, może się krzaczorek zmobilizuje i będzie kwitł całosezonowo, kwiatami jak śnieg. :wink: Pewnie moją WC teraz aż korzonki swedzą od tego naszego o niej gadania :lol: . Pamelko, to nie jest ogródek - to jest tylko jedna rabata, niestety ( dla mojego kręgosłupa )! :?
Pozdrówka
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

To ja może o Buffce...No niby żyje, ale szału nie ma :roll:
Poprzednią zimę zniosła źle, czyli przemarzła do kopca.
Inna rzecz, że sadzonki były w ogóle kiepskie i tym się pocieszam: może musi nabrać tężyzny i dopiero się rozkręci.
Pierwsze kwitnienie było dokładnie takie samo jak drugie: czyli kilka kiści kwiatów na małym i lichym krzaczku.
Za to te kwiaty są naprawdę przeurocze ;:167
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Tabaaza
100p
100p

Post »

oliwka pisze: Za to te kwiaty są naprawdę przeurocze ;:167
I tego się będę trzymać. :lol: Mam nadzieje że uda mi sie różyczkę dostać już do wiosennego sadzenia, to podkręciłabym krzakorka trochę przez sezon. To że Twój Buffek miał ciężko ubiegłej zimy to nie dziwota, mało co i mało kto nie miał ciężko zeszłoroczną zimą. :? Przeżył, w gruncie siedzi i to jest najważniejsze. Teraz tylko wyczuć co lubi. :P
Pozdrówka
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Może jestem kompletną wariatką, bo pomimo tego, że ani Buffka, ani Cornelia nie szaleją, zamówiłam 3 kolejne piżmówki :oops: Liczę jednak na sadzonki lepszej jakości, a nie jakieś odrzuty :roll:
Na razie i Buffka i Cornelia mają zieloniutkie pędy, no ale zimy nie ma.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Tabaaza pisze: Pamelko, to nie jest ogródek - to jest tylko jedna rabata, niestety ( dla mojego kręgosłupa )! :?
Znaczy wolałabyś dla kręgosłupa cły duuuuży ogród :lol:
Ja tak mam OMG :;230 znów się wiosną zacznie.
Jak zaczynam porządkować to mogę na okrągło, zaczynam z jednej strony i zanim skończę :roll: muszę od nowa :;230
Awatar użytkownika
Tabaaza
100p
100p

Post »

oliwka pisze:Może jestem kompletną wariatką, bo pomimo tego, że ani Buffka, ani Cornelia nie szaleją, zamówiłam 3 kolejne piżmówki :oops:
Jesteś i jeszcze innych zarażasz! :wink: :lol: :;230 Ja postanowiłam nie szaleć i nie kupować wszystkiego od razu, ale wyznam że w planach na jesień jest parę piżmaków. Cornelia jakoś mnie mniej podnieca ale Felicja, no słodziak! :D Pamelko ja wojnę z chwaściorami przeżynam gdzieś w połowie sezonu. Zauważyłam niepokojacą tendencje do coraz szbszej porażki. :| A-tko trzymaj kciuki za Nuits de Young, co by sadzonka nie wyszła i ładna była ( Dżizaas zaciska pięści z całych sił - jej faworyta :wink: :lol: ).
Pozdrówka
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Mam Felicję z jesiennych zakupów. Ciekawa jestem jak będzie sie sprawować. Na razie siedzi w donicy, wiosną muszę jej porzadna miejscówkę przyszykować :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

Tabi, Nuits de Yuong piękna jest. Jak będę miała duży ogród (to się nazywa werbalizacja życzeń: będę miała wielki ogród :!: ) to ją zaproszę do niego ;:108
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Tabaaza pisze:Hejka! :)
Jak masz czuja to tak może być. Ja mam niekiedy takiego czuja na irysy - zdarza mi się. :wink: :lol: Nie bardzo często ale zawsze coś. Napisz o pretendującym do miana i wyczuwanym coś więcej. Jak Ci się gościu sprawuje?
Pozdrówka strasznie ciekawskie
To jeszcze raz ja....zerkniesz ;:180 do mojego wątku bo nie chcę Twojego pięknego nowego od razu na wstępie zaśmiecać.
domniemana Buff Beauty
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”