Mój parapet
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moj parapet :)
Wspaniały bluszczyk już widzę jak podrośnie
Chrapka -ciesze się ze sie podoba, mam nadzieje latem kolekcja się powiekszy
w planach mam remont pokoju to moze cos wyleci -zeby zrobic miejsce na kwietniki
Aniołki kupowałam kilka lat temu -ja znów tylko gipsowe, teraz już staram się nie kupowac ale mam sentyment
w sypialni mam 2półki i w ramkach (że niby tak romantycznie) hehe a w pokoju goscinnym 1półka +na komodzie -reszta w kartonie w szafie, jak bym wszystkie powyciągała -mąż by oszalał
moje też beda czekac jak córeczka podrosnie
Iguanax - tylko gruboszki mam na parepecie w sypialni -nie tylko do zdjęcia -tak mam na codzień
przyznam bez bicia -ze jestem troche pedantyczna i jak np mąż otworzy okno i poprzestawia mi doniczki
nie mam nic przeciwko ale pozniej musze poustawiac po swojemu
kubki tez ustawiac zawsze uszkami w jedną stronę w szafce każdy ma jakiegos bzika
w planach mam remont pokoju to moze cos wyleci -zeby zrobic miejsce na kwietniki
Aniołki kupowałam kilka lat temu -ja znów tylko gipsowe, teraz już staram się nie kupowac ale mam sentyment
w sypialni mam 2półki i w ramkach (że niby tak romantycznie) hehe a w pokoju goscinnym 1półka +na komodzie -reszta w kartonie w szafie, jak bym wszystkie powyciągała -mąż by oszalał
moje też beda czekac jak córeczka podrosnie
Iguanax - tylko gruboszki mam na parepecie w sypialni -nie tylko do zdjęcia -tak mam na codzień
przyznam bez bicia -ze jestem troche pedantyczna i jak np mąż otworzy okno i poprzestawia mi doniczki
kubki tez ustawiac zawsze uszkami w jedną stronę w szafce każdy ma jakiegos bzika
- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Urocza jest Twoja pasja.Te aniołki w połączeniu z kwiatami super
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Fajna ta Twoja Aniołkowa Ferajna Bardzo dostojnie się prezentuje. Moja kolorowa gromada to przy Tojej jak jakaś zgraja wygląda A kubki to i ja w szafce lubię mieć "uchami" w jedną stronę
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Madziu bardzo podoba mi się Twój aniołkowy bzik, ale faceci faktycznie patrzą na te sprawy trochę inaczej
Gruboszki też lubię i zbieram, a ty ile masz odmian ?
Gruboszki też lubię i zbieram, a ty ile masz odmian ?
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
kubki też ustawiac zawsze uszkami w jedną stronę w szafce każdy ma jakiegos bzika[/quote]
Ten bzik to nerwica natręctw (nie martw się każdy coś ma)
kubki też ustawiac zawsze uszkami w jedną stronę w szafce każdy ma jakiegos bzika[/quote]
Ten bzik to nerwica natręctw (nie martw się każdy coś ma)
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka
Pozdrawiam - Baśka
Ogolnie gruboszy mam 12 -dokładnie nie mam pojęcia co do nazw odmianheliofitka pisze: Gruboszki też lubię i zbieram, a ty ile masz odmian ?
w tym 2miniaturki, 2 z listkami idącymi ku dołowi (średnio mi się podobaja -ale takie już dostałam)
pozostałe takie najbardziej klasyczne jeśli mozna to tak ująć
Rodzinka gruboszy:
Przy okazji zabawy aparatem -pstryknełam zdjecie ogólne parapetu -bo wczesniej wrzuciłam mało widoczne
moja mama ciągle mi powtarza że kolczasty ten parapet (kaktusy, sanseviere i grubosze) -że nie zdrowo
wiec może pomysle o zmainach -np same fiołki na parapecie...
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Jak to niezdrowo? Śliczny parapet... a fiołki też się jeszcze zmieszczą
Poza tym, gdy jest to parapet południowy (lub podobny) - to sukulenty będą super na ni rosnąć. Fiołki - niekoniecznie, bo "ostre" słońce spali im liście...
Poza tym, gdy jest to parapet południowy (lub podobny) - to sukulenty będą super na ni rosnąć. Fiołki - niekoniecznie, bo "ostre" słońce spali im liście...
Imponująca kolekcja aniołków, bardzo mi się podobają bo też je lubię
Te kubeczki w szafce- skądś to znam, ja to nawet do zmywarki wstawiam uszkami w jedną stronę, po innych poprawiam
Gruboszki pięknie się prezentują, są cudowne, do tego w ładnych doniczkach
Te kubeczki w szafce- skądś to znam, ja to nawet do zmywarki wstawiam uszkami w jedną stronę, po innych poprawiam
Gruboszki pięknie się prezentują, są cudowne, do tego w ładnych doniczkach
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marudziu-Magdo. Jako miłośnik hodowli gruboszy /między innymi/,zobaczywszy Twoją kolekcję miałem ochotę wziąć do ręki sekator albo nożyczki i po kolei jednego za drugim ciąć i ciąć tzn.formować.Przyznam,że żal mi ich przy okazji tego cięcia zwłaszcza gdy ich odrosty muszę wyrzucać na śmietnik-ale zawsze coś za coś bo potem można im się przyglądać godzinami gdy upodobniają się do drzewek Bonsai.Nie namawiam do tego bo każdy ma swój gust.Masz dużo ciekawych i kolorowych okazów roślin - jest co glądać-gratuluję.Pozdrawiam
ta każdy coś ma -tylko nie każdy o tym głosno gadafiskomp pisze: Ten bzik to nerwica natręctw (nie martw się każdy coś ma)
Justus27 -na parapecie z sukulentami i drzewkami szczescia mam słonce do południa tylko max do 13.00