Architektura ogrodowa - kowalstwo
- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Architektura ogrodowa - kowalstwo
No właśnie, Kasiu, ja też jestem ciekawa !
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Reniu - info na pw
Ilonko, Agatko - ceny wydają mi się rozsądne, ale to oczywiście zależy od oczekiwań. Jestem skłonna zapłacić uczciwie i za dobrze wykonaną pracę. Nie spodziewam się, że ktoś zrobi coś ładnego charytatywnie. Za mniejsze pieniądze można czasem coś kupić w marketach, ale jakość pozostawia wówczas wiele do życzenia. Dla mnie jakość ma duże znaczenie, bo konstrukcje do ogrodu mają być na lata...gdy porosną roślinami, demontaż będzie problematyczny, więc chcę uniknąć dodatkowych wydatków i niszczenia roślin. Korzystałam z usług różnych kowali i wiem, że ceny za takie usługi mocno się wahają, więc przy każdym projekcie wysyłam prośbę o wycenę do 2-3 firm. Za duże, solidne pergole z pręta takiego, jak używany przy ogrodzeniu (10-12) płacę ok. 250 zł, duże stojaki ok. 150 zł. Parasolka kosztowała ok. 150 zł. Ja otrzymuje rabat, bo to już kolejne zamówienie, a było ich kilka
Muflon - miło mi, że wątek jest przydatny, zapraszam ponownie
Ilonko, Agatko - ceny wydają mi się rozsądne, ale to oczywiście zależy od oczekiwań. Jestem skłonna zapłacić uczciwie i za dobrze wykonaną pracę. Nie spodziewam się, że ktoś zrobi coś ładnego charytatywnie. Za mniejsze pieniądze można czasem coś kupić w marketach, ale jakość pozostawia wówczas wiele do życzenia. Dla mnie jakość ma duże znaczenie, bo konstrukcje do ogrodu mają być na lata...gdy porosną roślinami, demontaż będzie problematyczny, więc chcę uniknąć dodatkowych wydatków i niszczenia roślin. Korzystałam z usług różnych kowali i wiem, że ceny za takie usługi mocno się wahają, więc przy każdym projekcie wysyłam prośbę o wycenę do 2-3 firm. Za duże, solidne pergole z pręta takiego, jak używany przy ogrodzeniu (10-12) płacę ok. 250 zł, duże stojaki ok. 150 zł. Parasolka kosztowała ok. 150 zł. Ja otrzymuje rabat, bo to już kolejne zamówienie, a było ich kilka
Muflon - miło mi, że wątek jest przydatny, zapraszam ponownie
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu rozsądna cena , sam materiał ok 50- 60 zł , końcówki , groty też kosztują, pomalowanie no i pobawić się z tym trochę trzeba . Szwagier kupił pomysł parasolki podeślę Ci PW
Bardzo ciekawy watek.;-) Interesuje mnie jakie dodatki można dokupić gotowe do w miarę prostych konstrukcji. Czy ktoś ma jeszcze doświadczenia z osobistego wykonania ? Np drut + zakup gotowych elementów?
- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kasiu to faktycznie ceny są ok. Szkoda, że nie mam takiego kowala pod reką Ale może to i lepiej dla mojego portfela
Zakochałem się w mostku!
Ja tak zwiedzam Twoje wątki, zwiedzam i dopiero dziś skojarzyłem, że już ze sobą klikaliśmy w wątku wisteriowym!
Pozdrawiam
Ja tak zwiedzam Twoje wątki, zwiedzam i dopiero dziś skojarzyłem, że już ze sobą klikaliśmy w wątku wisteriowym!
Pozdrawiam
hej
Zwiedzałam wątki i natrafiłam na kowalstwo, jestem pod wrażeniem tych pięknych ozdób z metalu. Nie chcę się zarazić ale już wiem na pewno że chociaż latarenki to już będą mi się śniły po nocach .
Zwiedzałam wątki i natrafiłam na kowalstwo, jestem pod wrażeniem tych pięknych ozdób z metalu. Nie chcę się zarazić ale już wiem na pewno że chociaż latarenki to już będą mi się śniły po nocach .
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- robaczek_Poznan
Edytko, parasolka bardzo fajna, czekam na zdjęcia w realu
Moni, zamawiam gotowe elementy, na podstawie wzorów, ale wiem, ze na allegroooo mozna kupić półprodukty
Majka, bardzo ładne kwietniki, na zamówienie czy gotowe?
Agatko, może się zdziwisz ale metaloplastyka coraz bardziej popularna - popatrz na Allegro czy nie oferują takich usług w pobliżu Ciebie, zachęcam
Igor, witaj ponownie mosteczek u Tamaryszka to prawdziwe cacko..marzy mi sie taka balustrada na schodach fajnie, ze tu zajrzales, zapraszam ponownie
Emka, witaj latarenki to nie jest zbyt duży wydatek, a pięknie uzupełniają ogrodowe kompozycje. Może dasz się przekonać..
Cześć Agnieszko mijamy sie w innych wątkach, miło mi ze spotykamy się i tutaj zapraszam ponownie
Moni, zamawiam gotowe elementy, na podstawie wzorów, ale wiem, ze na allegroooo mozna kupić półprodukty
Majka, bardzo ładne kwietniki, na zamówienie czy gotowe?
Agatko, może się zdziwisz ale metaloplastyka coraz bardziej popularna - popatrz na Allegro czy nie oferują takich usług w pobliżu Ciebie, zachęcam
Igor, witaj ponownie mosteczek u Tamaryszka to prawdziwe cacko..marzy mi sie taka balustrada na schodach fajnie, ze tu zajrzales, zapraszam ponownie
Emka, witaj latarenki to nie jest zbyt duży wydatek, a pięknie uzupełniają ogrodowe kompozycje. Może dasz się przekonać..
Cześć Agnieszko mijamy sie w innych wątkach, miło mi ze spotykamy się i tutaj zapraszam ponownie
-
- 10p - Początkujący
- Od: 5 sie 2011, o 11:27
Robaczek_Poznan moje kwietniki dostałam w prezencie. Mój Brat robi trochę przy ogrodzeniach i kwietniki powstały przy okazji. Nawet powiem szczerze, nie wiem czy to jego wzór, czy gdzieś podpatrzony
Pozdrawiam, Marzanna
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
A oto nowy kapelusz dla moich Clematisków
- robaczek_Poznan
Edytko, kapelutek dla clemków super
Bardzo pomysłowy. Widziałam też taki rodzaj kapelusza przytwierdzony, nasadzony w granitowy słup kolumnę. Zdjęcia niestety nie posiadam;-)