Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

No tak Jule, u Ciebie cieplej niż tutaj. Ja jak sprawdzałam pogodę, to na przyszły wtorek (noc) zapowiadają temperaturę odczuwalną do -6/-7 stopni... :roll: Oby się mylili, co na szczęście zdarza się często w prognozach pogody ;)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga,
robota wre, aż miło czytać co już zrobione. ;:108
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochana, sobota jest naszym dniem wolnym od pracy i staramy się spędzić sobie go razem ze sobą, czyli ja, M i nasze dwie córki :D A jutro 12.30 już praca na mnie czeka :roll:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguniada napisała:
Maju, ano napracowałam się, Ty też... Zainteresowało mnie to Twoje doświadczenie z korą... Spleśniała Ci w workach? Za długo stały z wilgotną korą na słońcu i przydusiły się?
Nie na słońcu tylko od razu pod dach wiaty była składowana i stała tak może 2 tygodnie. A jak potrzebowałam to całe klapcie zielone w środku były. Normalnie się zaparzyła czy co bo jak ją przywieźliśmy to aż ciekło z niej. Wszystko wywaliłam. :evil:

Ależ porządki zrobiliście, teraz to pewnie dom i otoczenie będzie świecił czystością w słońcu. ;:3
Z przemęczenia to pewnie ręce Ci się trzęsą tak jak mnie wczoraj, dzisiaj już tak mi nie dopiekło a cały dzień cięłam i grabiłam. Tylko palić się za bardzo nie chciało bo od jesieni dość mokre te liściska. :uszy
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojojoj! Jakie wiosenne porządki :shock: Jestem pod wrażeniem, ile zrobiłaś już w tym roku. Kurcze, ja to się leniłam do dzisiaj ;:14 Pozdrowienia
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś, u mnie tez wieczorem komar juz latał.Czy to mozliwe,żeby pęcherznica diable dor zmarzła mi? Obcinałam ją dzisiaj i sucha w srodku jak pieprz.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Agu, kawał roboty odwaliliście! U mnie spokojniej, ale też jestem zadowolona :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Róż jeszcze nawet nie rozgarnęłam. Zajęłam się cięciem modrzewi, potem posprzątałam i opryskałam Promanalem. Przekopałam część rabaty pod róże, ale już nic nie zdążyłam posadzić. W poniedziałek mam nadzieję posadzić róże dołowane w warzywniku. Dzień za krótki, ale to i dobrze, bo ręce mi sięgały kolan po maratonie cięcia :;230 Z tym już spokój do przyszłego roku.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Mega szybko te Twoje wątki "zasuwają"!
Weekend pracowity, aż miło poczytać. Pozazdrościć zapału M. Mój przeziębienie złapał i jedynie z tarasu podglądał ja kociaki korzystały z kąpieli słonecznych.
Aguś, wiesz, ze straszne oczy :shock: :shock: zrobiłam jak gdzieś wyczytałam , że Ty masz całkiem duża już latorośl, hehehe...
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witajcie w niedzielę? wczorajszy dzień był bardzo ciężki, ale myślałam, że gorzej będzie z bólami mięśni i kręgosłupa ? dzisiaj jest całkiem ok., może organizm zaczął się przyzwyczajać? Pogoda prześliczna, rośliny w szybkim tempie budzą się do życia, a temperatury zapowiadane na najbliższe dni są optymistyczne?

Małgosiu-nutka, poszaleliśmy, ale te prace były konieczne do zrobienia? wszystko przejaśniało! Forsycje lada moment zakwitną, także w moim przypadku cięcie róż było właściwe, zwłaszcza że już puszczają pąki?

Julka, dzieńdoberek? No i dobrze, że ciachnęłaś ? u Ciebie nie powinno nic się stać i oby pogoda nie spłatała nam figla?

Majeczko, robota wre, zapewne dzisiaj Ty też szalejesz na działce? Jestem ciekawa Twojej relacji?

Renia, teraz rozumiem? szkoda, że niedziela jest dniem pracy, ale tak czasem bywa? Niech Ci upłynie szybko.

Maju, to nie fajnie trafiłaś z tą korą? Ja nie będę swojej długo trzymać, sukcesywnie zaczynamy rozsypywać? Czytam, że i Ty się narobiłaś, a przy T woim areale faktycznie końca nie widać? Ja dzisiaj chciałabym dokończyć cięcie krzewów ? strasznie dużo tego? A w przyszłym tygodniu kilka dostaw!

Borowinko, dawno Cię tu nie widziałam ? witaj!

Małgosiu, trudno wyczuć jak jest z Twoją pęcherznicą? Przyjrzyj się dobrze wnętrzu ciętej łodygi ? czasami sprawia wrażenie suchej, a taką nie jest?

Kasiu, Ty chyba wczoraj miałaś urodziny? Jeśli tak, to życzę samych słonecznych i zdrowych dni przez cały rok!

Ewa-maj, chyba z wrażenia wczoraj zasnąć nie mogłaś? Spracowałaś się, biedaku? Dzień zdecydowanie za krótki, to fakt.

Ewa-emienta, witaj kochana! Moja latorośl w lipcu kończy 17 lat, ani się obejrzymy a wyfrunie z domu ;-) Pogoda teraz zdradliwa, więc skoro M. podziębiony, to lepiej niech nie szaleje z tą pomocą w ogrodzie? Sadzisz w tym roku pęcherznice? Pisałaś, że chcesz mieć również w formie krzaka, a nie formowanego żywopłotu?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Padłam jak kawka :D Fakt, że się nie wyspałam i często budziłam, ale dziecko poszło na imprezę i jakoś spanie mi nie szło :;230 Na forsycjach nie widać jeszcze chęci kwitnienia, więc muszę poczekać z cięciem róż. Niektóre pokazują już czerwone pąki-na brązowych pędach :D Jednak najprzyjemniejsze jest to, że mam pozwolenie na zakup jeszcze kilku :tan
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

No proszę...wychodzi na to, że tylko ja inaczej spędziłam pierwszy wiosenny weekend.
W rezultacie wy macie wysprzątane ogródki, a ja karuzelę w głowie :;230 ale od jutra biorę się ostro do pracy ;:333
Co prawda zapowiadają ochłodzenie, ale ja nie potrzebuję 20 stopni na plusie.
Aga zakochałam się w twojej pryzmie kory ;:167 Taka ilość urządzałaby mnie i nawet nie kwękałabym przy jej rozrzucaniu :D
Miłego niedzielnego lenistwa ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry, dobry w ten piekny wiosenny dzionek :wit Agus, ja sie tez chyba juz przyzwyczajam do fizycznej pracy, bo zadnych wiekszych bolesci rano nie stwierdzilam ;:172
W moim centrum rzucili kartony z rozycami - jest tego pelno ale wszystko na zasadzie, parkowa, rabatowa, pnaca i foto na kartoniku. Kupilam sobie dwie miniaturki biale tz takie do 50 cm i bach w donice.... a jakie piekne niecierpki juz sa i inne byliny i trawy i krzaki ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”