Moja folia z pomidorami
- romaszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja pierwsza folia z pomidorami
Arku a ja ciebie rozumiem, że ty nie rozumiesz (ale powiedziałam ) z tymi pąkami, bo ja też.
Anitko ale, przecież, jak jedne jeszcze nie ruszyły to drugie, te wcześniejsze, już dawno sie otworzyły
Anitko ale, przecież, jak jedne jeszcze nie ruszyły to drugie, te wcześniejsze, już dawno sie otworzyły
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ałła skarbeczku, no chodzi o to, żeby zrobić ten oprysk, za nim 'pęknie' jakikolwiek pąk. Raczej trzeba się skupić na tych pierwszych, nie ostatnich..
pozdrawiam, Anita
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Ahaaa, pojęłam Arku, a ty też?
Ja pękłem
czyli oprysk pokrzywą nie ma teraz sensu, skoro moje pomidorki kwitną jak szalone
Może prysnę je mlekiem 3,2% pół na pół z wodą ?
czyli oprysk pokrzywą nie ma teraz sensu, skoro moje pomidorki kwitną jak szalone
Może prysnę je mlekiem 3,2% pół na pół z wodą ?
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
Ja myślę, że z tymi pąkami wcale nie chodzi o pomidory. Takiego zwrotu uzywa się w opisach dotyczących ochrony drzew. Chodzi o to, że drzewo ma być łyse, bez liści i kwiatów.
Dorota
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Areks!
N ie czytasz dokładnie.Wcale nie musisz podlewać gnojówką z pokrzyw(jak nie chcesz).
W tym linku co podałeś jest podany oprysk na mszyce i przędziorki wyciągiem z pokrzywy.I tam pisze jak zrobić taki wyciąg.
A tak przy okazji pytanie:
czy mleko zniszczy Ci mszyce na pomidorach?
Pozdrawiam Maria.
N ie czytasz dokładnie.Wcale nie musisz podlewać gnojówką z pokrzyw(jak nie chcesz).
W tym linku co podałeś jest podany oprysk na mszyce i przędziorki wyciągiem z pokrzywy.I tam pisze jak zrobić taki wyciąg.
A tak przy okazji pytanie:
czy mleko zniszczy Ci mszyce na pomidorach?
Pozdrawiam Maria.
Jak mszyce padają po mleku to niezbyt pochlebna opinia o tym mlekuMaraga pisze:czy mleko zniszczy Ci mszyce na pomidorach?
Mleko dobre na zarazę, dobre na mszyce... to co my tak właściwie pijemy ?
W tamtym roku pryskałem mlekiem moje koktajlowe pomidorki. Mleko 3,2% jakoś padły .
Pryskałem dziś przed południem gnojówką z pokrzywy (4-o dniowa) 1:20 . Po ok 4 godzinach po dokładniejszych oględzinach, widziałem pierwsze padnięte mszyce. Nie wiem czy pokrzywa działa w takim tempie, czy może padły na mój widok
Pozdrawiam
Pryskałem dziś przed południem gnojówką z pokrzywy (4-o dniowa) 1:20 . Po ok 4 godzinach po dokładniejszych oględzinach, widziałem pierwsze padnięte mszyce. Nie wiem czy pokrzywa działa w takim tempie, czy może padły na mój widok
Pozdrawiam
- kasia82
- 500p
- Od: 25 lut 2012, o 09:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
areks myślałam, że to twoje pierwsze uprawy a ty już "stary wyga" -żarcik taki
Pozdrawiam
Nie chciałabyś widzieć mojego zeszłorocznego ogródka
To był bardzo ekoooo ogródek i moje pomidory strawiła zaraza ziemniaczana
Dodatkowo na ok 0,5-1 m2 rosło o ile dobrze pamiętam 8 krzaków (byłem taki bardzooooo początkujący)
Dzięki Wam mogę się czegoś nauczyć i nie popełniać błędów, które popełniłem w zeszłym roku.
To był bardzo ekoooo ogródek i moje pomidory strawiła zaraza ziemniaczana
Dodatkowo na ok 0,5-1 m2 rosło o ile dobrze pamiętam 8 krzaków (byłem taki bardzooooo początkujący)
Dzięki Wam mogę się czegoś nauczyć i nie popełniać błędów, które popełniłem w zeszłym roku.
Powiedzcie mi tą gnojówka z pokrzywy co ile pryskać pomidory ? (na mszyce bo wpadły do mnie w odwiedziny)
Czytałem, że 3 razy w ciągu 10 dni. Może częściej bym je przywitał.
Czytałem, że 3 razy w ciągu 10 dni. Może częściej bym je przywitał.
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Areks!
Jak mszyce padły po dzisiejszym podlaniu to może już więcej się nie pokażą.Nie radzę pryskać pomidorów co 3 dni bo je zniszczysz.I to dosłownie.Wszystko ma swoje granice.W dodatku chyba masz je pod folią.Takie częste opryskiwanie liści szkodzi.
Pozdrawiam Maria.
Jak mszyce padły po dzisiejszym podlaniu to może już więcej się nie pokażą.Nie radzę pryskać pomidorów co 3 dni bo je zniszczysz.I to dosłownie.Wszystko ma swoje granice.W dodatku chyba masz je pod folią.Takie częste opryskiwanie liści szkodzi.
Pozdrawiam Maria.
Tak pomidorki mam pod folią.Maraga pisze:Areks!
Pozdrawiam Maria.
Dziękuję patrzyłem niedawno przy świetle, są gdzie nie gdzie jakieś pojedyncze osobniki.
Poczekam kilka dni i zobaczę co się będzie działo.
Jeśli będzie niebezpiecznie to wtedy będę działał ponownie.