Biała truskawka
- sosi1975
- 50p
- Od: 22 lut 2010, o 23:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Biała truskawka
Ja dałem sobie spokój,kupiłem białą jest czerwona .No chyba że ma ktoś w mojej okolicy białą to czy mogę chociaż 1 sadzonkę poprosić
Ta biała truskawka to dla mnie kompletna porażka.
Owoce małe i bardzo mało plenna, w smaku bez rewelacji, na pewno nie smakuje jak ananas. Szkoda sobie głowę zawracać.
Owoce małe i bardzo mało plenna, w smaku bez rewelacji, na pewno nie smakuje jak ananas. Szkoda sobie głowę zawracać.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Teraz nowość i moda na białą truskawkę ,a pani Lucyna Ćwierczakiewiczowa w książce "365 obiadów "ponad 150 lat temu pisała:
podkreślenie moje.? Z truskawek smaży się śliczna konfitura i bardzo różnorodna, gdyż ile jest gatunków truskawek, z każdego można smażyć; najpiękniejsze są z białych ananasowych lub czerwonych okrągłych włoskiemi zwanych, hiszpańskie czerwone podługowate najmniej się dobrze smażą.
- corazonbianco
- Od: 1 kwie 2012, o 11:22
No nie wiem, jeśli w pobliżu rosną inne odmiany kwitnące w tym samym czasie, to może dojść do zapylenia krzyżowego i z nasion wykiełkują krzyżówki o cechach mieszanych obu "rodziców".Dorotaka23 pisze:A z nasion urosną osobniki takie jak rośliny mateczne?
Nie lubię hortensji, zimy i śniegu oraz pastelowych kolorów w ogrodzie.
Witam.
Jak się nazywa odmiana białej truskawki co nie potrzebuje zapylacza ?
Pomału robi się bałagan w szkółkach a sami nie wiedzą co sprzedają.
Pozdrawiam.
Jak się nazywa odmiana białej truskawki co nie potrzebuje zapylacza ?
Pomału robi się bałagan w szkółkach a sami nie wiedzą co sprzedają.
Pozdrawiam.
-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
Mam białą truskawkę od znajomej która sprowadziła z renomowanej szkółki ale rewelacji nie ma owoce małe i smakowo nie powala tak że towar przereklamowany
Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Witam.
Ja w tym roku nabyłem białą truskawkę, mi osobiście smakuje masz rację co do owoców mniejsze są.
Dowiedziałem się że moja odmiana (pineberry) potrzebuje drugiej do zapylenia ale nigdzie nie mogę znaleźć jak się nazywa ta odmiana samozapylająca
Ktoś coś wie na temat odmiany White Dream ?
Pozdrawiam.
Ja w tym roku nabyłem białą truskawkę, mi osobiście smakuje masz rację co do owoców mniejsze są.
Dowiedziałem się że moja odmiana (pineberry) potrzebuje drugiej do zapylenia ale nigdzie nie mogę znaleźć jak się nazywa ta odmiana samozapylająca
Ktoś coś wie na temat odmiany White Dream ?
Pozdrawiam.
Ładne. Jaka to odmiana?
Pan w jednej szkółce powiedział mi że ich truskawka jest samopylna bo owocowała w tym roku
I kupuj sadzonki od takich szkółkarzy aby sprzedać
Pan w jednej szkółce powiedział mi że ich truskawka jest samopylna bo owocowała w tym roku
I kupuj sadzonki od takich szkółkarzy aby sprzedać
Czyli nie wiadomo co to za odmiana, chyba napiszę do Beekersa ale pewnie sadzonki drogie u niego.
A masz zapylacza do białych truskawek ? Było posadzić do niej czerwoną odmianę najlepiej co kwitnie w tym samym czasie.
Na pewno by było ich więcej i większe.
A masz zapylacza do białych truskawek ? Było posadzić do niej czerwoną odmianę najlepiej co kwitnie w tym samym czasie.
Na pewno by było ich więcej i większe.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Wolq może jeszcze nie podczytywałeś forum,ale wszyscy pisali,że owoce raczej drobne.
-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
Mam białą truskawkę , mocno przereklamowany towar ,truskawki malutkie a smak o gustach się nie dyskutuje.Chyba że w białych tez sa odmiany bo ja nie wiem jaką mam bo kupiłam od znajomej .Ja mam posadzoną w gruncie i innymi odmianami tak że zapylacz jest.
Pozdrawiam Teresa
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Biała truskawka ?Natural Albino? Pineberry, czy o tej odmianie piszecie?
Pozdrawiam z Podlasia seedkris