Nasze marzenie- realizacja krok po kroku
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze marzenie- realizacja krok po kroku
Kasia to ja to chyba przegapiłam, albo żadnych kwiatów u mnie nie było .. No nic będę się rozglądać może jeszcze coś kupię:) No przyjść może i przyjdzie..ale chyba później niż wcześniej :(u mnie masakra.. śnieg pada już drugi dzień. Zimno jest i z godziny na godzinę ogólnie coraz gorzej Słyszałam w wiadomościach że ludzi ta zima w depresje wpędza. Chyba to prawda.
-
- 100p
- Od: 16 maja 2012, o 22:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam.
Piękne widoki z działki pokazałaś. Efekty Waszych prac również imponujące. Będę podglądać i kibicować wszelkim poczynaniom.
Piękne widoki z działki pokazałaś. Efekty Waszych prac również imponujące. Będę podglądać i kibicować wszelkim poczynaniom.
Pozdrawiam Ania
Witaj!
Zauroczył mnie ten twój zakątek! Już wyobrażam sobie ten zapach latem. Domeczek to marzenie "ściętej głowy" niejednego działkowicza i moje też.. Piękny.Mam na myśli Wasz domek , nie ten dla pataszków.
Będę wpadać i obserwować Twoje ogrodnicze sukcesy. Ciekawa jestem jakie masz plany nasadzeń czy raczej odbywa się to tak spontanicznie?
Madziu! Do kalendarzowej wiosny już tylko 30 dni! Wszyscy tak na nią czekamy. Posiej jakieś nasionka w doniczkach
i będzisz miała co doglądać. Czas szybciej zleci.
Zauroczył mnie ten twój zakątek! Już wyobrażam sobie ten zapach latem. Domeczek to marzenie "ściętej głowy" niejednego działkowicza i moje też.. Piękny.Mam na myśli Wasz domek , nie ten dla pataszków.
Będę wpadać i obserwować Twoje ogrodnicze sukcesy. Ciekawa jestem jakie masz plany nasadzeń czy raczej odbywa się to tak spontanicznie?
Madziu! Do kalendarzowej wiosny już tylko 30 dni! Wszyscy tak na nią czekamy. Posiej jakieś nasionka w doniczkach
i będzisz miała co doglądać. Czas szybciej zleci.
-
filan witaj bardzo dziękuję za odwiedzinki Zapraszam serdecznie, wpadaj kiedy chcesz! Na pewno bliżej wiosny coś się będzie u mnie działo
Anna55 witam i Ciebie Dziękuję za przemiłe słowa. Zapach jest rzeczywiście boski. Zwłaszcza wieczorkiem gdy już tak na werandzie sobie usiądę z mężem i błoga cisza...słychać ciche kumkanie żab, pachnie lasem i maciejką. Bajka. Najfajniej pachnie w domku drzewem. Każdy kto wchodzi się zachwyca. My jak byliśmy na urlopie to tego już nie odczuwaliśmy. Dziwiliśmy się co oni wszyscy czują a my nic. A teraz jak zajrzeliśmy zimą to dopiero było dla nas rzeczywiście czuć drewnem hehe:) Będzie w tym roku stawiany mały garaż taki 2x3metry taki blaszak na narzędzia. Żeby zasłonić "brzydkość" tego blaszaka chcę przed nim zrobić rabatę na jego długość. Planuję posadzić świerk maigold, jakiegoś jałowca i cyprysika ivonne. Zakupiłam już lilie, róże pnącą do pergoli która także stanie w tym roku Zamówione są także dwie róże na pniu. Może jeszcze magnolia. To takie wstępne plany. Czy uda mi się zrobić coś więcej to zobaczymy jak finanse pozwolą Póki co , czekam na tą wiosnę jak na zbawienie. Oby już przyyyyszła :(
Anna55 witam i Ciebie Dziękuję za przemiłe słowa. Zapach jest rzeczywiście boski. Zwłaszcza wieczorkiem gdy już tak na werandzie sobie usiądę z mężem i błoga cisza...słychać ciche kumkanie żab, pachnie lasem i maciejką. Bajka. Najfajniej pachnie w domku drzewem. Każdy kto wchodzi się zachwyca. My jak byliśmy na urlopie to tego już nie odczuwaliśmy. Dziwiliśmy się co oni wszyscy czują a my nic. A teraz jak zajrzeliśmy zimą to dopiero było dla nas rzeczywiście czuć drewnem hehe:) Będzie w tym roku stawiany mały garaż taki 2x3metry taki blaszak na narzędzia. Żeby zasłonić "brzydkość" tego blaszaka chcę przed nim zrobić rabatę na jego długość. Planuję posadzić świerk maigold, jakiegoś jałowca i cyprysika ivonne. Zakupiłam już lilie, róże pnącą do pergoli która także stanie w tym roku Zamówione są także dwie róże na pniu. Może jeszcze magnolia. To takie wstępne plany. Czy uda mi się zrobić coś więcej to zobaczymy jak finanse pozwolą Póki co , czekam na tą wiosnę jak na zbawienie. Oby już przyyyyszła :(
Mając tyle miejsca można poszaleć z iglakami. Idealne podłoże dla iglaczków i tło dla kwiatów.
Dużo pracy Was czeka ale za to jaka jest potem radość. Ból pleców i bąble na dloniach to pikuś.
Połamałam dwie łopaty przy kopaniu ale jak cieszył każdy nowy kawałek rabatki. Bezcenne!
Dużo pracy Was czeka ale za to jaka jest potem radość. Ból pleców i bąble na dloniach to pikuś.
Połamałam dwie łopaty przy kopaniu ale jak cieszył każdy nowy kawałek rabatki. Bezcenne!
-
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładne te Twoje zimówki,,wszystko otulone białą pierzynka,,,roślinkom to dobrze,,,, u mnie tez jeszcze zimowo,,,pokryte śniegiem wiosny ni widu ni słychu
Madziu widok zimowy też ładny. Z tą pracą wiosenną to jest tak ,że napracujemy się jak przysłowiowy ''głupi osioł" a i tak się z tego cieszymy i jesteśmy zadowoleni.
Zapach świeżego drewna utrzymuje się dłuższy czas w takim domku jak Twój.
Zapach świeżego drewna utrzymuje się dłuższy czas w takim domku jak Twój.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj masz piękną działeczkę . Miejsce super woda ,las . Dużo zapału będzie dobrze urządzisz sobie swój raj powoli.Bedę zaglądać co u Ciebie
ja ż ałuęe ze nie mam jeziorka.... zawsze mi sie marzylo ale w tym roku zrobię namiastkę oczko wodne mam zamiar
-
Aniu może i roślinkom dobrze ale myślę ze tak jak nam, lepiej im w ciepełku Zdjęcia były robione rano a pogoda taka pochmurna że wyglądało jak wieczór. Coś mi się obiło o uszy że ma się jednak pojawić u nas wiosna. Zobaczymy hehe:)
Julianko to prawda.. to chyba jeden z niewielu momentów w którym napracowanie się jak właśnie głupi osioł sprawia taką frajdę. Gdyby odgarnianie śniegu dało efekt jego znikania to chyba byłabym wstanie kilometry odśnieżać byle zniknął i żebym mogła wreszcie zająć się moimi roślinkami Co do zapachu w domku, to taką mam nadzieję że zapach utrzyma się długo. Uwielbiam góry a pobyt tam kiedy czuję ten zapach daje mi namiastkę domku góralskiego.
Beciu dziękuję za miłe słowa, w tym przypadku myślę że zapał nie wygaśnie hehe. No chociaż nie wiadomo co człowieka w życiu można spotkać . Zapraszam, zaglądaj. Będzie mi baaardzo miło
fretka oczko to jak jeziorko hehe, też daje dużo przyjemności. Grunt to mieć chęci i realizować swoje marzenia. Będę do Ciebie zaglądała i śledziła jak tam posuwa się realizacja Twoich marzeń Pozdrawiam serdecznie.
Julianko to prawda.. to chyba jeden z niewielu momentów w którym napracowanie się jak właśnie głupi osioł sprawia taką frajdę. Gdyby odgarnianie śniegu dało efekt jego znikania to chyba byłabym wstanie kilometry odśnieżać byle zniknął i żebym mogła wreszcie zająć się moimi roślinkami Co do zapachu w domku, to taką mam nadzieję że zapach utrzyma się długo. Uwielbiam góry a pobyt tam kiedy czuję ten zapach daje mi namiastkę domku góralskiego.
Beciu dziękuję za miłe słowa, w tym przypadku myślę że zapał nie wygaśnie hehe. No chociaż nie wiadomo co człowieka w życiu można spotkać . Zapraszam, zaglądaj. Będzie mi baaardzo miło
fretka oczko to jak jeziorko hehe, też daje dużo przyjemności. Grunt to mieć chęci i realizować swoje marzenia. Będę do Ciebie zaglądała i śledziła jak tam posuwa się realizacja Twoich marzeń Pozdrawiam serdecznie.
- kasia28x
- 100p
- Od: 26 sty 2013, o 09:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj, Magda widzę, że zima ma się u Ciebie całkiem dobrze ,
ale mam nadzieję, że o uszy to Ci się jednak dobrze obija i to jej ostatnie podrygi
A widoczki chociaż zimowe to jednak śliczne, domek rozświetla okolicę a zapachu drewna w środku "zazdraszczam"
ale mam nadzieję, że o uszy to Ci się jednak dobrze obija i to jej ostatnie podrygi
A widoczki chociaż zimowe to jednak śliczne, domek rozświetla okolicę a zapachu drewna w środku "zazdraszczam"
Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
-
Kasieńko już tą zimę tak wszyscy wyganiamy, że musi się poddać i nas opuścić. Mam nadzieję że "tam na górze" już mają ostatnie porządki i więcej zamiatać nie będą. Bo jak śnieg stopnieje, pojawi się i da nam to na co tak długo czekamy a potem znowu wróci śnieg...to chyba Chociaż powiem szczerze, że pomimo tej pogody, miałam ochotę dzisiaj zostać na cały weekend na działce, pospacerować po okolicy, po podglądać roślinki ( nawet jak są pod śnieżną kołderką) i nacieszyć swoje oko. Sytuacje mam o tyle dobrą, że za stawem i kolejnym polem mam działkę na której spędzałam czas póki nie wzięłam się za swoje, czyli moich rodziców. Stoi tam normalny dom murowany i zawsze zimą można jechać, napalić w piecu i siedzieć. Jutro znowu jadę na działeczkę. Trochę to męczące, bo droga krótka nie jest.. ale mam kilka spraw które zmuszały mnie do jechania dzisiaj i jutro. Najprościej było by jechać i już zostać ale mój M musiał wstawić się w pracy. Zastanawiam się nad zakupem jakiejś ozdobnej trawy.. która jest oczywiście w stanie przetrwać zimę. Może ktoś podsunie mi jakąś konkretną odmianę?