Ogródek AGNESS
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Dobiegłam, spóźniona, ale jestem Kolorowy, rajski ogród - nie potrafię znaleźć innych słów.. I jeszcze kwitnące powojniki. Teraz to już nie zasnę
Agnieszko cudowne fotki Dzięki tobie żurawki w tamtym roku zawitały i do mnie, jestem nimi zachwycona. No i piękna języczka. Świetne ma te mięsiste liściory, nawet jak nie kwitnie.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu moje czereśnie są bardzo wczesne, zawsze pojawiają się jeszcze przed truskawkami Bardzo je za to lubię, bo to pierwsze owoce w sezonie i zawsze baaardzo wyczekane
Rzadko kiedy pamiętam, żeby zrobić zdjęcia sprzed przeróbek, ale teraz postaram się.... zaraz wyskoczę, żeby uwiecznić jak rabata teraz wygląda .... Mam nadzieję, że będę zadowolona z efektu ..... najfajniejsze , że będę mogła troszkę roślinek kupić
Karolinko będzie miała u siebie.... na pewno...... pomalutku, pomalutku i w ogródku będzie coraz więcej wymarzonych roślinek ..... z tym, ze nowe chciejstwa pojawiają sie baaaaardzo szybko
Elżuniu oj tak ...... jakieś tak pojedyncze wyłażą, ale jest ich naprawdę niewiele
Hanno witaj Dziękuję za miłe słowa i zapraszam serdecznie
Miłeczko faktycznie roślinki są napojone i zadowolone. Dziś już wstał piękny słoneczny i cieplutki ranek, mam nadzieję, ze taka pogoda się utrzyma Żurawki uwielbiam i właśnie te żarówiaste szczególnie
Beatko no właśnie wcale jakiejś fajnej nie znalazłam..... też wyszukałam tylko na alleg..... i wcale nie są jakieś wyjątkowe a ceny dosyć spore, ja potrzebuję kilka, więc koszt dosyć duży i się waham....... ale przecież coś muszę kupić, bo clematisy nie mają po czym się piąć.....
Milenko dziękuję za tyle miłych słów.....cieszę się że jesteś
Aniu witaj kochana, jak fajnie, że zaglądasz Cieszę się bardzo, ze jesteś zadowolona z żurawek, to wspaniałe roślinki, ja wtykam je w każdy zakamarek w ogródku Języczka jest faktycznie bardzo atrakcyjna, nawet bez kwiatów..... i z dnia na dzień większa
Rzadko kiedy pamiętam, żeby zrobić zdjęcia sprzed przeróbek, ale teraz postaram się.... zaraz wyskoczę, żeby uwiecznić jak rabata teraz wygląda .... Mam nadzieję, że będę zadowolona z efektu ..... najfajniejsze , że będę mogła troszkę roślinek kupić
Karolinko będzie miała u siebie.... na pewno...... pomalutku, pomalutku i w ogródku będzie coraz więcej wymarzonych roślinek ..... z tym, ze nowe chciejstwa pojawiają sie baaaaardzo szybko
Elżuniu oj tak ...... jakieś tak pojedyncze wyłażą, ale jest ich naprawdę niewiele
Hanno witaj Dziękuję za miłe słowa i zapraszam serdecznie
Miłeczko faktycznie roślinki są napojone i zadowolone. Dziś już wstał piękny słoneczny i cieplutki ranek, mam nadzieję, ze taka pogoda się utrzyma Żurawki uwielbiam i właśnie te żarówiaste szczególnie
Beatko no właśnie wcale jakiejś fajnej nie znalazłam..... też wyszukałam tylko na alleg..... i wcale nie są jakieś wyjątkowe a ceny dosyć spore, ja potrzebuję kilka, więc koszt dosyć duży i się waham....... ale przecież coś muszę kupić, bo clematisy nie mają po czym się piąć.....
Milenko dziękuję za tyle miłych słów.....cieszę się że jesteś
Aniu witaj kochana, jak fajnie, że zaglądasz Cieszę się bardzo, ze jesteś zadowolona z żurawek, to wspaniałe roślinki, ja wtykam je w każdy zakamarek w ogródku Języczka jest faktycznie bardzo atrakcyjna, nawet bez kwiatów..... i z dnia na dzień większa
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aga ja nie rozpuszczam tabletek nadmanganianu tylko wkładam w ziemię wokół klemka po trzy-cztery tabletki i dorzucam jeszcze kilka ząbków czosnku.W ubiegłym roku rozpuściłam tabletki i podlałam ale nie byłam zadowolona z efektów.
W tym roku liściaste -funkie, żurawki- mają cudowne warunki do wzrostu.
W tym roku liściaste -funkie, żurawki- mają cudowne warunki do wzrostu.
- AGNESS
Jolu tak właśnie planuję zrobić, żeby dłużej się uwalniały składniki..... mam nadzieję, że to zabezpieczy clematisy..... Nigdy wcześniej nie miałam problemów z uwiądem, więc i nie używałam takich środków...... ale coraz nowe plagi pojawiają sie w ogródkach jak nie robactwo to grzyby
Liściaste faktycznie szaleją...... a języczki to chyba pobiją rekordy wielkości
Liściaste faktycznie szaleją...... a języczki to chyba pobiją rekordy wielkości
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko u Ciebie to dopiro kolorowy misz-masz. Świetne zestawienia odmianowo-kolorystyczne
Bardzo mi się u Ciebie podoba i do tego te zdjecia... Śliczne ujęcia w bdb jakosci
Bardzo mi się u Ciebie podoba i do tego te zdjecia... Śliczne ujęcia w bdb jakosci
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Z dużą przyjemnością nadrabiam Mistrzowskie zdjęcia z mistrzowskiego ogrodu.
Szukam tej brakującej kory i nie mogę wypatrzeć
Szukam tej brakującej kory i nie mogę wypatrzeć
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Siódma strona tak pięknego ogrodu, a jak się gdzieś po kuchniach włóczę Agnieszko masz cudowne rośliny piękne dopracowane fotografie a te czereśnie to kiedyś zakradnę się do twojego ogrodu i zeżrę jak szpaki bo tak uwielbiam takie czeresieńki Śliczne rododendrony, irysy i tyle różnych roślin dużych rozrośniętych - no pięknie
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bez kwiatów też jest urokliwie.
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Aguś a ja jak zwykle gapa, dopiero 7 strona a ja odwiedzam Ciebie, masz cudowny ogród, Iryski, clematisy bram mi słów
spacer chodź wirtualny po Twoim ogrodzie to dla mnie wielka przyjemność
spacer chodź wirtualny po Twoim ogrodzie to dla mnie wielka przyjemność
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Aga w końcu otwieraja mi si efotki u ciebie...wczoraj i przedwczoraj nic a nic nie mogłam zobaczyc ani u ciebie ani u Effci ...a dzisiaj noooo sie nagapiłam za wszystkie czasy Masz kolorowy busz ,uwielbiam to
- AGNESS
Mariolu bardzo mi miło, ze podoba Ci się Kolorowo jest faktycznie, bo tak lubię najbardziej, chociaż powiem szczerze, że uwielbiam podziwiać również bardziej stonowane i dopracowane kolorystycznie ogrody z jedną barwą przewodnią.....ale u mnie musi być kolorowy zawrót głowy
Jolu jesteś bardzo miłe, dziękuję za takie cieplutkie słowa
Kory brakuje, wierz mi na słowo Teraz w miarę prac nad nowo powstającą rabatą postaram się pokazać fotki, więc zobaczysz jak dużo jej potrzeba
Marysiu bardzo się cieszę, że mogę gościć Cię w swoim ogródku i zapraszam jak najczęściej Dziękuję serdecznie za tak miłe słowa
Na czeresienki bardzo zapraszam w realu..... znajdzie się również i kawka i jakieś ciasteczko..... może być też z czereśniami szkoda, że tak daleko mamy..... no i że jeszcze jakichś metod teleportacji nie wymyślono....ale wszystko przed nami
Dorotko kocham kwitnące rośliny, ale również uwielbiam te spokojniejsze zakątki w różnych odcieniach zieleni..... też mają w sobie coś co bardzo przyciąga...... no i żurawki.... te wtykam w każdy wolny zakamarek..... uwielbiam te roślinki
Kasiu nawet nie wiesz jak się cieszę, że spacer po moim ogródku sprawia przyjemność nie tylko mnie Zapraszam jak tylko masz ochotę na przechadzki po moich krętych alejkach...... już powolutku rododendrony są zastępowane przez inne roślinki, róże, clematisy..... już za chwilę lilie..... mam nadzieję, ze nie będzie nudy
Dorotko cieszę się, że fotki już Ci się otwierają i możesz pospacerować po moim roślinnym buszu. Faktycznie już jest gęsto i po erze sadzenia niedługo przyjdzie era sekatora
I na koniec zdjęcie rabaty, która będzie likwidowana
Jolu jesteś bardzo miłe, dziękuję za takie cieplutkie słowa
Kory brakuje, wierz mi na słowo Teraz w miarę prac nad nowo powstającą rabatą postaram się pokazać fotki, więc zobaczysz jak dużo jej potrzeba
Marysiu bardzo się cieszę, że mogę gościć Cię w swoim ogródku i zapraszam jak najczęściej Dziękuję serdecznie za tak miłe słowa
Na czeresienki bardzo zapraszam w realu..... znajdzie się również i kawka i jakieś ciasteczko..... może być też z czereśniami szkoda, że tak daleko mamy..... no i że jeszcze jakichś metod teleportacji nie wymyślono....ale wszystko przed nami
Dorotko kocham kwitnące rośliny, ale również uwielbiam te spokojniejsze zakątki w różnych odcieniach zieleni..... też mają w sobie coś co bardzo przyciąga...... no i żurawki.... te wtykam w każdy wolny zakamarek..... uwielbiam te roślinki
Kasiu nawet nie wiesz jak się cieszę, że spacer po moim ogródku sprawia przyjemność nie tylko mnie Zapraszam jak tylko masz ochotę na przechadzki po moich krętych alejkach...... już powolutku rododendrony są zastępowane przez inne roślinki, róże, clematisy..... już za chwilę lilie..... mam nadzieję, ze nie będzie nudy
Dorotko cieszę się, że fotki już Ci się otwierają i możesz pospacerować po moim roślinnym buszu. Faktycznie już jest gęsto i po erze sadzenia niedługo przyjdzie era sekatora
I na koniec zdjęcie rabaty, która będzie likwidowana
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
aGA,PIĘKNIE U CIEBIE,WŁASNIE TAK KOLOROWO JAK LUBIĘ NAJBARDZIEJ.oWSZEM PODZIWIAM OGRODY SPOD IGŁY,RABATY TWORZONE W JEDNYM KOLORZE,ALE U SIEBIE NAJLEPIEJ CZUJE SIĘ W TAKIM MISZ MASZU,GDZIE KOLORY PRZEBIJAJA SIE JEDEN PRZEZ DRUGI.nIE PRZESZKADZA MI żadne ŁACZENIE W ROSLINACH I NIE ROZUMIEM JAK KTOS MÓŁWI,że ten kolor rosliny nie pasuje do tego,dla mnie wszystko gra.