Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
- kasia82
- 500p
- Od: 25 lut 2012, o 09:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
BozenaX ten krzak ze zdjęcia ma dwa grona, na innym krzaku rośnie już 4-te grono ale ogólnie ładnie zawiązuje, ogłowie go na dniach, tylko właśnie nie wiem co z tymi liśćmi na gronach
Pozdrawiam
kasia82 zostaw liście. Kozula co prawda nie wypowiadała się o liściach w gronie, ale radziła zostawianie wilków i ogławienie ich za 3im liściem. Ten krzak ma mało liści w stosunku do owoców, więc każdy liść jest cenny jeśli jest zdrowy. W każdym razia ja tak robię.
Jak chcesz, to możesz również teraz, po ogłowieniu krzaka, wyprowadzić (chyba najlepiej z dołu) jednego wilka i tego prowadzisz z jednym gronem na zbiór b.późny.
Jak chcesz, to możesz również teraz, po ogłowieniu krzaka, wyprowadzić (chyba najlepiej z dołu) jednego wilka i tego prowadzisz z jednym gronem na zbiór b.późny.
A ja mam jeszcze takie pytanie i proszę o odpowiedz taką poglądową. Mam na balkonie pomidorki koktajlowe, i moje pytanie ile czasu potrzeba od pojawienia się kwiatka do owocu? Albo inaczej do jakiego czasu pozwalać na rosniecie nowych gron... bo jak wiadomo jak się poźno pojawia to juz z nich nic nie wyrosnie wiec za wczasu mozna je odciac co by nie zabieraly zyciodajnych sokow pomidorkom dojzewajacym?!
RedaMojeMiasto zobacz jak u mnie skończyła w zeszłym roku i popatrz na datę http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p3311274
Jeszcze dłuuuugo dychała po ścięciu. Jak Ty dasz radę i koktajlówka, to trzymaj do oporu
Jeszcze dłuuuugo dychała po ścięciu. Jak Ty dasz radę i koktajlówka, to trzymaj do oporu
Dzięki za odpowiedz
Jeszcze jedno pytanie, czy usuwacie liście a właściwie ich nadmiar? Szczególnie chodzi mi o ildi żółty, pierwsze grona, a własciwie kwiaty pojawiły się na wysokości ok 30-40cm, a od dołu to same galezie z liscmi...
Jeszcze jedno pytanie, czy usuwacie liście a właściwie ich nadmiar? Szczególnie chodzi mi o ildi żółty, pierwsze grona, a własciwie kwiaty pojawiły się na wysokości ok 30-40cm, a od dołu to same galezie z liscmi...
Niesamowita I w doniczce. To już wyższa szkoła jazdy
forumowicz mi tak rośnie koktajlówka co miała być megagronem. No plenna tak jak Twoja nie jest, ma tak do 20 owoców w gronie, chociaż co jakiś czas pojawia się winogronko. Wysokość sznurka ze 2m już osiągnęła, to teraz ją prowadzę na sznurku naciągniętym poziomo i grona będą zwisać.
Ciekawa jestem jak Ty zrobisz, bo już chyba jest pod stropem?
forumowicz mi tak rośnie koktajlówka co miała być megagronem. No plenna tak jak Twoja nie jest, ma tak do 20 owoców w gronie, chociaż co jakiś czas pojawia się winogronko. Wysokość sznurka ze 2m już osiągnęła, to teraz ją prowadzę na sznurku naciągniętym poziomo i grona będą zwisać.
Ciekawa jestem jak Ty zrobisz, bo już chyba jest pod stropem?
-
- 100p
- Od: 21 kwie 2011, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
forumowicz - cudoooo!!! Koniecznie daj znać jak Ci smakował, bo chyba degustacja wkrótce?
U mnie najlepiej pod względem ilości owoców w gronie radzi sobie Rose Quartz Multiflora. Megagronek jakis marny w tym roku
U mnie najlepiej pod względem ilości owoców w gronie radzi sobie Rose Quartz Multiflora. Megagronek jakis marny w tym roku
- Ganesh
- 200p
- Od: 25 kwie 2012, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kalma piękne grono. Mój krzaczek małopokaźny,ale grono ma ładne. Niestety z powodu brzydkiej pogody zawiązał póki co mało owoców.
Pozdrawiam serdecznie:)
Sylwia
Sylwia
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
forumowicz . Konieczne relacjonuj ich żywot dalej:).
Niesamowite są te Wasze pomidory
Pozdrawiam
Bee
To mój drugi rok z pomidorami....oby bardziej udany od poprzedniego ;)
Bee
To mój drugi rok z pomidorami....oby bardziej udany od poprzedniego ;)
Szybkie pytanie, pomidor koktajlowy Pokusa, hodowany na balkonie, prowadzić na max gron czy np. po 5-6 nie pozwalać by rosły kolejne?
I jeszcze jedno pytanie, czy jeśli po odpadnięciu kwiatka zostaję taki tyci tyci owoc który nie rośnie czy to oznacza, że nie został zapylony?