Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Piękne obrazki i dziesiątki odcieni zieleni! Malutko Sary, poproszę więcej!
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

No nie ;:223 ...wystarczy tylko Cię z oczu spuścić i ...nowy wątek ;:oj
Aguniu ...nawet nie wiesz , jak tęsknie za Twoim ogrodem ...bo w nim odnajduję chwile wytchnienia , spokoju i jakąś dziwną magię ( to nie wazelinowanie ;:108 )...Gipsówka ...bo to ona - prawda ? ...super wygląda z różą ...z moją Isabell Renesaince wyglądała by bosko ...
Dobrze , że jesteś ;:196 ...wirtualna Przyjaciółko ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Witaj Agnieszko ;:167

Jak miło u Ciebie spacerować po szmaragdowych, pełnych tajemniczych cieni trawnikach, gdzie wesoło dokazuje, rozradowana Sarunia i kwitną takie piękne lilie :D

Takie miejsca sprawiają, że czujemy się szczęśliwi i spełnieni...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Opaska będzie z polbruku, co nie napawa mnie szczęściem, ale tak krawiec kraje, jak mu materii staje. Nie stoję z materią za dobrze ;:306
Hortensjom coś chyba zadałaś, że tak Ci kwitną :D Już się zmartwiłam, że moja Vanilla Fraise kwitnie tylko jednym kwiatem i na pewno zrobiłam coś źle-tymczasem ona dopiero tworzy pąki kwiatowe :shock: Wydaje mi się, że może to mieć związek z suszą, która mnie trapiła wiosną. Wszędzie gniło z nadmiaru wilgoci, u mnie schło z braku deszczu :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Aguś, melduję się i ja w moim ulubionym ogrodzie ;:196
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry w piękny piątek! Wieje dziś co prawda, ale pogoda jak marzenie.

Małgolinko, witaj :)
Ewa, o urodzie polbruku nie ma co dyskutować - daje wrażenie uporządkowania i to jest w tym przypadku istotne, a opaska wokół domu konieczna. Kiedy ruszacie z pracami?
Hortensje w różnym tempie ruszają, także spokojnie... przecież ich miesiąc to sierpień. Moje faktycznie jakoś pędzą i cieszę się z tego, bo hortensje kocham na równi z różami ;:167
Mufeczko, to prawda! W naszych ogrodach czujemy się szczęśliwi i spełnieni - to tu toczy się najpiękniejszy odcień życia...
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa! Wczoraj po południu było fajne światło do robienia zdjęć, stąd ta nasycona zieleń przeplatana promieniami słońca...
Jagódko, witam Cię serdecznie! ;:196 Cieszę się, że zaglądasz do mojego ogrodu z przyjemnością i w dodatku znajdujesz w nim ukojenie... to ta zieleń to sprawia ;-)
Gipsówka - tak, to ona... jeśli masz ochotę, to podzielę się nią z Tobą, tylko jak? proszę o instrukcję, bo do Isabell faktycznie pięknie by pasowała :) Pozdrawiam Cię gorąco!
Marysiu, dzień dobry! Postaram się jeszcze częściej pokazywać Sarę :) Ona chodzi za mną w ogrodzie krok w krok i stale pcha się w kadr ;-)
Linetko, staram się robić ładne i dobre jakościowo zdjęcia, jednak jestem tylko amatorem i nie wszystko wychodzi tak jak bym chciała... ale wciąż się uczę!
Maryniu, witam! Masz spostrzegawcze oko :) Tak, pokazuję ogród z innej niż dotychczas perspektywy, skupiam się na fragmentach rabat, pokazując daną grupę roślin - myślę że to też ciekawe ujęcia, a przede wszystkim nie oglądacie wciąż tego samego ;-) Pozdrowienia!
Dorota, jesteś szalenie miła - dzięki za konkretne podsumowanie ;:167
Irminko, dziękuję że zajrzałaś! Tak, planów mam mnóstwo, niewykluczone, że teraz je doprecyzuję mając więcej czasu na przemyślenia... nawet gdyby brakowało funduszy na realizację, to pracy w ogrodzie nigdy nie zabraknie :)
Ewo, jak miło znowu Cię widzieć w moim ogrodzie!
Tereniu, wczoraj skosiłam trawnik, to i miło popatrzeć na murawę... ja niestety widzę jeszcze sporo zielska i muszę jutro wieczorem opryskać na dwuliścienne, bo zaczyna się to za bardzo rozrastać... Pozdrowienia!
Agniesiu, dziękuję że zaglądasz i nie szczędzisz dobrego słowa! ;:167
Iwonko, cała przyjemność Cię gościć ;:167
Aniu, faktycznie busz zrobił się ogromny, ale staram się go kontrolować, żeby też wyglądał przyzwoicie ;-)
Tawułki które zwróciły Twoją uwagę to chinensis To Have and to Hold.
Ewo, zapraszamy serdecznie :)
Mamciu Tereniu, cieszę się z Twoich odwiedzin!
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p
Od: 3 lut 2012, o 14:33

Post »

Aguś wspaniałe zdjęcia. Bardzo lubię taką grę słońca i cienia w ogrodzie. Ogród masz śliczny, wypielęgnowany nie widać tam nic do zrobienia, w przeciwieństwie do mojego. Dziś odjechała rodzinka pi tygodniowych wakacjach więc podwijam rękawy i idę sprzątać w ogrodzie, tęskniłam za tym. Pozdrawiam słonecznie.
x-ag-a
---

Post »

Magda, witam i dziękuję za odwiedziny ;:196 W ogrodzie ogólnie może i nie ma bardzo dużo pracy, ale jak się zerknie na szczegóły...
Dziś czeka mnie cięcie krzewów (to zadanie PanaM), dalsza walka z chwastami, spalenie zielonych odpadów z cięcia, podlanie wszystkich doniczkowych, ostatnie zasilenie hortensji i róż, a jutro oprysk trawnika na dwuliścienne... nie ma nudy!
Życzę Ci miłej pracy w ogrodzie!

Dziś odwiedziłam szkółkę Grąbczewskich... ludzie, panie, jakie tam dziwy mają! Prawdziwe giganteusy jeśli chodzi o drzewa i krzewy (liściaste i iglaste), jakie piękne gotowe 'pergole' z wiciokrzewów, wiązów Camperdownii i innych... cudne wielkie klony palmowe, różaneczniki mojego wzrostu, róże D.Austina... no napatrzyłam się, ale wyszłam z niczym, bo przyjechałam po przetaczniki, a tam jedna najzwyklejsza odmiana :(
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agusiu ja też poluję na przetaczniki ;:209
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Czesć Aga ..... mają róże Austina ;:oj zerknęłaś jakie odmiany?
czy z nowości również?
x-ag-a
---

Post »

Aga, no właśnie... jakiś marny wybór jest w tym roku...
Majeczko, nic co mogłoby nas zaskoczyć... Golden Celebration, William Morris, Claire Austin, Dark Lady i tym podobne... nawet na ceny nie zerknęłam, bo nic mnie nie zainteresowało. Ale dobrze wiedzieć, że mają...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dokładnie ;:222 jak coś znajdziesz proszę o wiadomość na PW ;:180
x-ag-a
---