Kawałek szczęścia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
limonkaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2013, o 18:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek szczęścia

Post »

Widzę Asiu że będziesz miała swoje warzywa , a w ogóle to ładnie się zpowiada Twoje otoczenie , drzewka , owoce , kwiaty , masz pomocniczkę , będzie lżej razem pracować :D
Bożena
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Fajnie się zapowiada ;:oj I masz pomocniczkę w ogrodzie :D
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ja znowu wracam do tej ziemi, ale widziałam u kogoś takie wysokie bruzdy, no jak to napisać, takie garby i te garby okryte były włókniną i na górze tych garbów zrobiona dziurka, a w środek wsadzone były kabaczki i cukinie. Oj zamotałam się troszkę, ale ja to zrobię z mojego kompostu, bo mężuś będzie mi robił nowy kompostownik i trzeba będzie, to co jest teraz wywalić, ale żal i właśnie zrobię sobie taki pagórek okryty i posadzę kabaczki i cukinie :heja ......nie wiem czy napisałam ze zrozumieniem, ale nie umiem tego wytłumaczyć, chyba poszukam fotkę i pokażę ;:306 co chciałam powiedzieć ;:306
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Z taką ogrodniczka na pewno dasz rade żadna praca nie będzie ciężka ;:7 .
pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

limonkaa warzywek swoich było troszeczkę. Owoców jeszcze nie, bo krzaczki i drzewka owocowe jeszcze za małe, ale mam nadzieję, że za jakiś czas będziemy jeść własne jabłuszka, maliny, czy borówki.

kamil888, MariaWy oj, tak, już teraz chodzi za mną i pyta "mama, kiedy siejemy".

Bogusiu, wiem o co chodzi z tymi "garbami", też gdzieś widziałam coś podobnego. No zobaczymy, na pewno dobrze spożytkuję tę ziemię. Jest trochę nierówności, więc trzeba będzie je wyprostować, a reszta, zobaczymy ile zostanie.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cz. IV
Za mną czas wytężonej pracy w szkole, koniec semestru, spotkania z rodzicami, stąd małe opóźnienie w moim wątku. Dziś jednak postanowiłam, że nie pójdę spać, dopóki nie zrobię nowego wpisu.
Bardzo dziękuję za odwiedziny, słowa wsparcia i wszystkie rady. Na pewno się przydadzą, bo tak naprawdę to wszystkiego uczę się właśnie tutaj na FO. Czasopisma są ciekawe, ale nie zawsze zgadzają się z naturą i życiem.
Tak więc czas na dalszą opowieść.
Od kilku miesięcy zaglądałam na FO i znalazłam akcję wymiany nasion. Udało mi się wziąć w niej udział i zdobyć kilka odmian pomidorów, papryk. Przyznam, że nie śmiało to robiłam, bo wysłałam trochę swoich, ale nie tak wiele, jak inni. W okolicach stycznia otrzymałam paczuszkę, a radość i emocje były niesamowite. Trochę nasion zakupiłam w sklepach internetowych.
No i nadszedł czas siana. Po raz pierwszy w życiu robiłam swoje rozsady. Na pierwszy ogień poszły bakłażany, bazylia, ostra papryka i lobelia.
Kilka zdjęć z marca 2013 r. i radość z pierwszych kiełków.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co jakiś czas dochodziły nowe siewy, a w tym czasie na działce pojawiło się coś takiego:
Obrazek
Woda....
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Mamy zimę ja lubię wszystkie pory roku :D pod warunkiem ,że nie są bardzo uciążliwe :wink:
Własnoręcznie wysiane nasiona i jeszcze jak nam pięknie urosną z nich rośliny to dopiero sukces ja też dużo swoich roślin mam własnego siewu .Jesienią posadziłam dwu letnie sadzonki Judaszowca oczywiście własnego siewu .
A gazety ogrodnicze też co miesiąc kupowałam i po jakimś czasie stwierdziłam ,że zamiast gazet lepiej kupić roślinki.
Asiu w twoich stronach mieszka moja siostra cioteczna i też jest nauczycielką .
Tak jak obiecałam ciepłą wiosną coś Ci podeślę z mojego ogródka .Pozdrawiam ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo ;:168 .
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Asiu ;:79 ;:79
Pozdrawiam Alicja
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Asiu, z taką pomocnicą-ogrodniczką zbliżający się sezon nie straszny... zaraz zaczną się wysiewy, a jak śnieg zejdzie, to tylko wyglądać wiosny. Trzymam kciuki za wszystkie Twoje ogrodowe plany i poczynania! ;:196
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu, nawet nie wiesz, jak się cieszę, ze mała chce pomagać. Chłopaków nie można zagonić do niczego. Czasami podleją.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Rety! masz wątek! Super, czekam na relacje :) Okolica bardzo ładna, otoczenie ogrodu dobrze będzie się komponować i nada piękne ramy roślinności. Potencjał jest!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Asiu ja też sobie posiałam lobelię i to pierwszy raz, mam nadzieję, że coś z tego mi wyjdzie i będę miała na taras do doniczek :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”