Ogródek Robaczka cz.13
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.13
Witajcie
Kolejny pracowity dzień za mną Narobiłam się, aż mnie łupie w kręgosłupie
Ale przyjemne to zmęczenie, zwłaszcza, jeśli efekty cieszą!
Rano byłam na giełdzie i kupiłam kolejne bratki, tym razem do skrzynek okiennych.
Wyszło tak - od frontu postawiłam na bukszpany przełamane elegancką bielą i fioletem
...a od strony ogrodu żywiołowe pomarańcze z szafirem (kaczki są za oknem )
Poza tym porządkowałam ogród po wczorajszym sadzeniu cisów. Choć do efektu końcowego brakuje jeszcze traw i ściółki, to już widać zamysł. Cisy będą strzyżone na kule, na razie mają umowny kształt płaskiego jaja
Ustawiona została także terakotowa donica, która ma służyć za miniaturową sadzawkę - zakopaliśmy ją na 2/3 w ziemii, żeby utrzymać stabilną temperaturę wody. Donica jest głęboka na 70 cm, średnica 55 cm. Przewiduję tam miniaturową lilię wodną, ale wciąż nie wybrałam odmiany
Co po za tym? Codziennie przybywa kwiatów, pączków, motyli i trzmieli!
serduszka
glicynia wygląda obiecująco - z tych pączków rozwiną się koszyczki, a potem... kwiaty
Kolejny pracowity dzień za mną Narobiłam się, aż mnie łupie w kręgosłupie
Ale przyjemne to zmęczenie, zwłaszcza, jeśli efekty cieszą!
Rano byłam na giełdzie i kupiłam kolejne bratki, tym razem do skrzynek okiennych.
Wyszło tak - od frontu postawiłam na bukszpany przełamane elegancką bielą i fioletem
...a od strony ogrodu żywiołowe pomarańcze z szafirem (kaczki są za oknem )
Poza tym porządkowałam ogród po wczorajszym sadzeniu cisów. Choć do efektu końcowego brakuje jeszcze traw i ściółki, to już widać zamysł. Cisy będą strzyżone na kule, na razie mają umowny kształt płaskiego jaja
Ustawiona została także terakotowa donica, która ma służyć za miniaturową sadzawkę - zakopaliśmy ją na 2/3 w ziemii, żeby utrzymać stabilną temperaturę wody. Donica jest głęboka na 70 cm, średnica 55 cm. Przewiduję tam miniaturową lilię wodną, ale wciąż nie wybrałam odmiany
Co po za tym? Codziennie przybywa kwiatów, pączków, motyli i trzmieli!
serduszka
glicynia wygląda obiecująco - z tych pączków rozwiną się koszyczki, a potem... kwiaty
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Pąki Twoje rh już pękają Niesamowite.
Skrzynki na parapetach cudne - jak zawsze. Ogród już kipi kolorami. To lubię!
A pomysł z donicą i lilią zgapię. Mówi się trudno
Skrzynki na parapetach cudne - jak zawsze. Ogród już kipi kolorami. To lubię!
A pomysł z donicą i lilią zgapię. Mówi się trudno
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ale kolorowo Donice na parapetach super, fajne kompozycje
- robaczek_Poznan
Aguśka, to wczesne tulipany, botaniczne. Kwitną też czerwone - Red Riding Hood
40-stka to Twoja szczęśliwa liczba! Ja nie mam żadnych pomiorów ani winorośli?więc nadrabiam różami. Ty jesteś kompletnym ogrodnikiem
Ewa, to odmiany botaniczne powojników, więc rosną dosyć ekspansywnie. Mają obfite listowie, więc dlatego wydaje mi się, że mogą zdominować Ci róże?
Justynko, uwiebiam wiosenne zestawienia żółci z błękitem - kolory się uzupełniają mimo kontrastu i promienieją w słońcu
Pauli, konwalie kupne, więc pewnie z tunelu ;-) Sama się zastanawiam, gdzie się mieszczą te róże?roboty jest co nie miara, to fakt
Marta, fajny pomysł na zajęcia w plenerze Byłaś dzisiaj na działeczce? sasanki się pokazały? U mnie zaczęły na całego
Majeczko, myślę o Heavenly Pink? Intesywnie
Małgoś, słusznie, rozsądku nigdy za wiele. U siebie praktycznie ich nie okrywam, a roboty i tak jest mnóstwo. Lepiej mieć mniej, a ładniejsze i bardziej zadbane
cdn...
40-stka to Twoja szczęśliwa liczba! Ja nie mam żadnych pomiorów ani winorośli?więc nadrabiam różami. Ty jesteś kompletnym ogrodnikiem
Ewa, to odmiany botaniczne powojników, więc rosną dosyć ekspansywnie. Mają obfite listowie, więc dlatego wydaje mi się, że mogą zdominować Ci róże?
Justynko, uwiebiam wiosenne zestawienia żółci z błękitem - kolory się uzupełniają mimo kontrastu i promienieją w słońcu
Pauli, konwalie kupne, więc pewnie z tunelu ;-) Sama się zastanawiam, gdzie się mieszczą te róże?roboty jest co nie miara, to fakt
Marta, fajny pomysł na zajęcia w plenerze Byłaś dzisiaj na działeczce? sasanki się pokazały? U mnie zaczęły na całego
Majeczko, myślę o Heavenly Pink? Intesywnie
Małgoś, słusznie, rozsądku nigdy za wiele. U siebie praktycznie ich nie okrywam, a roboty i tak jest mnóstwo. Lepiej mieć mniej, a ładniejsze i bardziej zadbane
cdn...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Po prostu nie mogę się napatrzyć na te twoje cebulowe i na sasanki. No i ich wkomponowanie między innymi roślinami.
A liczbą róż mnie zaskoczyłaś Ja przy moich 150 już nie nadążam, chociażby z kopczykami i cięciem, choć pracuję w domu, a ty mas zich tyle i świetnie kwitną, co świadczy o dobrej pielęgnacji. Kiedy ty to wszystko robisz? Aż wierzyć mi się nie chce, że same weekendy ci wystarczają. Kasiu, brawa, po prostu wielki szacun
A liczbą róż mnie zaskoczyłaś Ja przy moich 150 już nie nadążam, chociażby z kopczykami i cięciem, choć pracuję w domu, a ty mas zich tyle i świetnie kwitną, co świadczy o dobrej pielęgnacji. Kiedy ty to wszystko robisz? Aż wierzyć mi się nie chce, że same weekendy ci wystarczają. Kasiu, brawa, po prostu wielki szacun
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Jakie Ty piękne foty robisz... ciągle mnie zachwycają (nie mówiąc o tym co na nich) Hiacynty uwielbiam, ale muszę na nie jeszcze poczekać.
- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Słusznie, Sweety.sweety pisze: A pomysł z donicą i lilią zgapię. Mówi się trudno
Avanti!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Moje tulipany nawet pąków jeszcze nie mają,a botaniczne to nawet zaspały w tym roku i dopiero wychodzą z ziemi.
U Ciebie już jest ślicznie,kolorowo,żywiołowo.
A te drobne białe kwiatuszki ,ścielące się nisko to ... ?
U Ciebie już jest ślicznie,kolorowo,żywiołowo.
A te drobne białe kwiatuszki ,ścielące się nisko to ... ?
Pozdrawiam-Ewa
była, byłam a jak wreszcie zamontowałam kran bo wodę mają niedługo włączyć
u mnie sasanki jeszcze nie kwitną ale za to pojawiły się zawilce, pierwiosnki, serduszka i orliki też.......liście mają taki piękny kolor
u mnie sasanki jeszcze nie kwitną ale za to pojawiły się zawilce, pierwiosnki, serduszka i orliki też.......liście mają taki piękny kolor
- robaczek_Poznan
Aga, a ile masz miejsca na tej rabatce? Skoro masz trzy księżniczki to może dosadź tylko bylinki? Np. przetaczniki albo lawendę?
Nifredilku, codziennie odkrywam nowe przyrosty, mikroklimacik działa
Bozuniu, witaj! Jak miło, że jesteś Posadziłaś bukszpany? Kompozycje wiosenne na stole masz przecudne
Jagi, kochana jesteś Takie słowa uskrzydlają?uważaj, bo odlecę Nie ma ogrodów idealnych, prawda? Zawsze jest coś do poprawki, a jako właścicielka wymuskanych zielonych pokoi pewnie sama się o tym niejednokrotnie przekonujesz
Odwzajemniam pozdrowienia z całego serca
Januszu, bardzo dziękuję Wasze wpisy sprawiają mi wiele radości!
Iwonko, opryskiwałam chyba stężeniem 7ml na 7l, o ile pamiętam W każdym razie takim jakie podawali dla roślin ozdobnych
Pacynko, witaj! Bardzo mi miło, że zdecydowałaś się na wpis Ja też jestem baaaardzo ciekawa judaszowca, jeszcze u mnie nie kwitł Lista róż to stan posiadania aktualny na teraz
Aguś, znasz mnie doskonale?do wieczora siedziałam w ogrodzie. Tzn. pracowałam, ale był też czas na chwile relaksu w słonku Fajnie, że udało się nam tak produktywnie spędzić dzień
Nifredilku, codziennie odkrywam nowe przyrosty, mikroklimacik działa
Bozuniu, witaj! Jak miło, że jesteś Posadziłaś bukszpany? Kompozycje wiosenne na stole masz przecudne
Jagi, kochana jesteś Takie słowa uskrzydlają?uważaj, bo odlecę Nie ma ogrodów idealnych, prawda? Zawsze jest coś do poprawki, a jako właścicielka wymuskanych zielonych pokoi pewnie sama się o tym niejednokrotnie przekonujesz
Odwzajemniam pozdrowienia z całego serca
Januszu, bardzo dziękuję Wasze wpisy sprawiają mi wiele radości!
Iwonko, opryskiwałam chyba stężeniem 7ml na 7l, o ile pamiętam W każdym razie takim jakie podawali dla roślin ozdobnych
Pacynko, witaj! Bardzo mi miło, że zdecydowałaś się na wpis Ja też jestem baaaardzo ciekawa judaszowca, jeszcze u mnie nie kwitł Lista róż to stan posiadania aktualny na teraz
Aguś, znasz mnie doskonale?do wieczora siedziałam w ogrodzie. Tzn. pracowałam, ale był też czas na chwile relaksu w słonku Fajnie, że udało się nam tak produktywnie spędzić dzień
- robaczek_Poznan
Sweety, cieszę się, że kompozycje Ci się podobają! Miało być kolorowo Donica tak Ci się podoba? Wow, super! Nie byłam pewna jak ten pomysł się sprawdzi i wciąż mam swoje wątpliwości, ale liczę na ciekawy eksperyment
Aloesik, dziękuję
Wando, dziękuję za przemiłe słowa Spędzam w ogrodzie każdą wolną chwilę?to fakt. Gdy dzień robi się coraz dłuższy jest łatwiej, bo po pracy jeszcze mam kilka godzin..ale pracy jest bardzo dużo. Nie wiem jak długo dam radę to ogarniać
Aguśka, dzięki Hiacynty kwitną jak szalone..sama jestem zdziwiona, że tak wcześnie
Lisico, jesteś Bardzo mi miło
Mam dla Ciebie coś ekstra na powitanie - zakwitła magnolia Stellata :
Ewa, to drobne to gęsiówka kaukaska
Marta, lecę do Ciebie obejrzeć relację!
Migdałek ma już coraz większe pączki!
Ritausma ma cudne, jasno zielone listki
Głóg też pączkuje..
Trzmielina na pniu ładnie się zazieleniła
Aloesik, dziękuję
Wando, dziękuję za przemiłe słowa Spędzam w ogrodzie każdą wolną chwilę?to fakt. Gdy dzień robi się coraz dłuższy jest łatwiej, bo po pracy jeszcze mam kilka godzin..ale pracy jest bardzo dużo. Nie wiem jak długo dam radę to ogarniać
Aguśka, dzięki Hiacynty kwitną jak szalone..sama jestem zdziwiona, że tak wcześnie
Lisico, jesteś Bardzo mi miło
Mam dla Ciebie coś ekstra na powitanie - zakwitła magnolia Stellata :
Ewa, to drobne to gęsiówka kaukaska
Marta, lecę do Ciebie obejrzeć relację!
Migdałek ma już coraz większe pączki!
Ritausma ma cudne, jasno zielone listki
Głóg też pączkuje..
Trzmielina na pniu ładnie się zazieleniła
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Wpisuję się, choć pewnie nadal nie zdążę skomentować, zanim kolejna odsłona będzie, ale daję znak zycia, żebyś wiedziała, ze nie porzuciłam Twojego przepięknego ogrodu tylko cichaczem się napawam
- robaczek_Poznan