U Ani
- luna1202
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: U Ani
nieulozona-tak jak tylko pojawi się nowy pęd i troszkę podrośnie to praktycznie codziennie obracam doniczkę, bo strasznie się pchają w stronę słońca.
Malachitek uwierz mi, że dla mnie to też są czary
wisnia897 akurat nie ja zaplatałam tego storczyka, takiego dostałam. Ze starych pędów wyrosły trzy nowe (plus jeden ze stożka) i teraz już rosną sobie jak chcą
Filigranowa27 właśnie nie mogę się już doczekać
Malachitek uwierz mi, że dla mnie to też są czary
wisnia897 akurat nie ja zaplatałam tego storczyka, takiego dostałam. Ze starych pędów wyrosły trzy nowe (plus jeden ze stożka) i teraz już rosną sobie jak chcą
Filigranowa27 właśnie nie mogę się już doczekać
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj Aniu
Przybywam z rewizytą i co widzę?,duży,ładnie zagospodarowany ogród,ciekawe krzewy kwitnące różnymi kolorami i zielone zdrowe doniczkowe
Ktoś tu wcześniej powiedział,że nie ma rąk do storczyków ,hoduję je już od kilku lat ale takiego długiego pędu jaki wypuścił Twój storczyk nie doczekałem się jeszcze na żadnym z moich -
Niech Ci zdrowo rosną wszystkie Twoje zielone i kwitną na okrągło
Pozdrawiam.
Przybywam z rewizytą i co widzę?,duży,ładnie zagospodarowany ogród,ciekawe krzewy kwitnące różnymi kolorami i zielone zdrowe doniczkowe
Ktoś tu wcześniej powiedział,że nie ma rąk do storczyków ,hoduję je już od kilku lat ale takiego długiego pędu jaki wypuścił Twój storczyk nie doczekałem się jeszcze na żadnym z moich -
Niech Ci zdrowo rosną wszystkie Twoje zielone i kwitną na okrągło
Pozdrawiam.
- luna1202
- 100p
Dziś będzie o zielonych, które sama ukorzeniłam.
Na początek zamiokulkas, do którego trzeba mieć ogromną cierpliwość Ale cóż za radość, kiedy wyrasta pierwsza łodyga
I trzy młode fikusy, przy czym dwa posadzone razem do jednej doniczki
W sumie teraz do mnie dotarło, że chyba za chwilę będę musiała je przesadzić
Na początek zamiokulkas, do którego trzeba mieć ogromną cierpliwość Ale cóż za radość, kiedy wyrasta pierwsza łodyga
I trzy młode fikusy, przy czym dwa posadzone razem do jednej doniczki
W sumie teraz do mnie dotarło, że chyba za chwilę będę musiała je przesadzić
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciekawa jestem twojego zamiokulkasa, też mam, ale jakoś tak ani nie umiera, ani nie rośnie
Fikusy zsadzone razem póki co ładnie gęsto wyglądają
Fikusy zsadzone razem póki co ładnie gęsto wyglądają
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
-
W sumie to nie wiem, mój jest taki duży, kupiłam go w biedronce wtedy za 14zł. Najpierw wypuścił dwa nowe pędy, a od kilku miesięcy po prostu stanął w miejscu i nic się z nim nie dzieje. Twój jest młody, może teraz nie pora, albo coś.
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- luna1202
- 100p
Wczoraj pojechałam kupić komuś kwiatka na imieniny i natrafiłam na wyprzedaż nieco poturbowanych i przekwitniętych storczyków. Nie zrażając się tym faktem nabyłam dwa okazy. Jeden jest dwupędowy, niestety z "towarzystwem", ale liczę na to, że sobie z tym poradzę. Liście i korzenie w nie najgorszym stanie. Co o nich sądzicie?
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładne i nie wyglądają tak źle jak potrafią na wyprzedażach.Gorzej z tym dodatkowym towarzystwem, a co to , wełnowiec ?
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
-
Storczyki nie wyglądają najgorzej, pod Twoją opieką na pewno im się poprawi.
Powiedz mi, jak Twoja mama to zrobiła, że dolne części łodyg zamiokulkasa są takie grube ?
Powiedz mi, jak Twoja mama to zrobiła, że dolne części łodyg zamiokulkasa są takie grube ?
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fikusy bardzo ładne Ja już wiem, aby swojego w ogóle nie przestawiać, ani nie obracać, bo od razu gubi liście. Od wiosny stoi w jednym, tym samym miejscu i nie zgubił prawie żadnego listka, gdybym wiedziała o tym wcześniej, to teraz byłby bardziej gęsty.
Ten drugi storczyk łaciatek wygląda całkiem normalnie, ma bardzo ładne liście. A co za towarzystwo się przyplątało?
Ten drugi storczyk łaciatek wygląda całkiem normalnie, ma bardzo ładne liście. A co za towarzystwo się przyplątało?
- luna1202
- 100p
nieulozona-tak, koniczynka2014 tak to wełnowce. Już miałam kiedyś jednego storczyka z nimi i wydaje mi się, że się ich pozbyłam (cały czas jest jeszcze pod moją obserwacją), także oby i tym razem się udało.
Co do fikusów to taką ciekawostkę Wam powiem. Generalnie wiadomo, że nie lubią zmiany miejsca i ja też tego osobiście doświadczyłam. Ale wyobraźcie sobie, że dałam jednego mojej mamie, a więc zmienił zupełnie swoje miejsce i o dziwo nie zrzucił ani jednego listka. Minęły już chyba z dwa miesiące, a jemu nic się nie dzieje, wręcz przeciwnie puszcza nowe, młode listki
wisnia897 właśnie to jest najlepsze, że ona nic z nim nie robi. Po prostu tak sobie rośnie
Co do fikusów to taką ciekawostkę Wam powiem. Generalnie wiadomo, że nie lubią zmiany miejsca i ja też tego osobiście doświadczyłam. Ale wyobraźcie sobie, że dałam jednego mojej mamie, a więc zmienił zupełnie swoje miejsce i o dziwo nie zrzucił ani jednego listka. Minęły już chyba z dwa miesiące, a jemu nic się nie dzieje, wręcz przeciwnie puszcza nowe, młode listki
wisnia897 właśnie to jest najlepsze, że ona nic z nim nie robi. Po prostu tak sobie rośnie