Wszystko o pomidorach cz. 8
Re: Wszystko o pomidorach cz. 8
Dzisiaj pierwszy raz zostawiam pomidorki na noc na balkonie
Od 2 tygodni już dnie spędzają na balkonie jak jest powyżej +10*C.
A na tę noc zapowiadają +13*C...
Od 2 tygodni już dnie spędzają na balkonie jak jest powyżej +10*C.
A na tę noc zapowiadają +13*C...
- max2
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 8 kwie 2013, o 00:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam forumowiczów
Moje pomidorki na parapecie sobie rosną,ale jest jeden problem z nimi.Od jakiegoś czasu więdną czyli usychają im dolne liścienie,dlaczego tak się
dzieje lub jaka może być tego przyczyna.
Czy ktoś może podpowiedzieć co to jest z moimi okazami?
Na zdjęciach moje roślinki
Pozdrawiam !
Moje pomidorki na parapecie sobie rosną,ale jest jeden problem z nimi.Od jakiegoś czasu więdną czyli usychają im dolne liścienie,dlaczego tak się
dzieje lub jaka może być tego przyczyna.
Czy ktoś może podpowiedzieć co to jest z moimi okazami?
Na zdjęciach moje roślinki
Pozdrawiam !
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Max te sadzonki ogólnie dobrze nie wyglądają. Są mocno wyciągnięte. Poszukaj może informacji o ogłowieniu i ukorzenieniu sadzonki. To by im chyba najlepiej zrobiło.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Dostałam sadzonki pomidora Bajaja i nie wiem co z nimi teraz począć...
Uprawialiście może tego pomidora?
Największy problem mam z tym jak go prowadzić
Dostałam sadzonki pomidora Bajaja i nie wiem co z nimi teraz począć...
Uprawialiście może tego pomidora?
Największy problem mam z tym jak go prowadzić
Pozdrawiam Magda
- McMArchewka
- 1000p
- Od: 13 lut 2012, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A czy może ktoś z Was wie co to za odmiana pomidora Jego nasionko zawieruszyło się w kupnym opakowaniu nasion Bwolego Serca.
Oto on:
Oto on:
Karolcia - Bajaja to samokończąca koktajlówka, więc do donicy i niech sobie sam rośnie jak chce
Może to Brandywine Red u mnie ma takie liście ten pomidorMcMArchewka pisze:A czy może ktoś z Was wie co to za odmiana pomidora Jego nasionko zawieruszyło się w kupnym opakowaniu nasion Bwolego Serca.
Oto on:
- minia821
- 500p
- Od: 20 wrz 2010, o 13:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
McMArchewka miej litość Ja mam posiane w sumie 73 sztuki pomidorów, po 2-3 sadzonki z odmiany i uwierz mi, każdy pomidor wygląda niemal tak samo. Różnią się tylko liście ziemniaczane od zwykłych, czasem jakieś subtelne różnice w pokroju liścia.
Może zapytaj osobę od której miałeś nasiona z akcji
Może zapytaj osobę od której miałeś nasiona z akcji
Pozdrawiam Kaśka
Czerwone Brandywiny, mają liście tradycyjne, czyli nie ziemniaczane.msk83 pisze:
Może to Brandywine Red u mnie ma takie liście ten pomidor
Jeśli Twój, ma ziemniaczane, to raczej Redem, nie jest.
Wprawdzie, jest pewien wyjątek, ale taki troszkę naciągany.
Nie sądzę, żebyś posiadała, akurat ten wyjątek.
Proponuję, zweryfikować u swojego źródła, nazwę tej odmiany.
uprawa pomidorów kilka pytań
Witam
Jako że to mój pierwszy post na forum witam wszystkich serdecznie. Po nieudanych próbach sadzenia pomidorów w gruncie postanowiłem zakupić szklarnie i tam posadzić rośliny. Na początku kwietnia wsiałem pomidory w doniczkę i tak czekam na wysadzenie do szklarni, jednak zastanawiam się czy najpierw ich nie przeszadzić w jakieś mniejsze doniczki pojedynczo i po dwóch tygodniach do gruntu, a przez ten czas przyzwyczajać je do niższych temp. Jak radzilibyście, czy może od razu z rozsady je w grunt przesadzać? Pod szklarnie przygotowałem nawiezioną kurzym gnojem na jesieni ziemie na której zasiałem pszenżyto, a teraz je zamierzam skopać, zboże było sypane saletrzakiem trochę. Czy dobrze przygotowałem ziemie? Dodam że jeszcze zamierzam kupić pod szklarnie troche ziemi ogrodniczej. Co do uprawy wiem, że trzeba przerywać pędy itd, ale jak uchronić sie najlepiej przed grzybem?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Jako że to mój pierwszy post na forum witam wszystkich serdecznie. Po nieudanych próbach sadzenia pomidorów w gruncie postanowiłem zakupić szklarnie i tam posadzić rośliny. Na początku kwietnia wsiałem pomidory w doniczkę i tak czekam na wysadzenie do szklarni, jednak zastanawiam się czy najpierw ich nie przeszadzić w jakieś mniejsze doniczki pojedynczo i po dwóch tygodniach do gruntu, a przez ten czas przyzwyczajać je do niższych temp. Jak radzilibyście, czy może od razu z rozsady je w grunt przesadzać? Pod szklarnie przygotowałem nawiezioną kurzym gnojem na jesieni ziemie na której zasiałem pszenżyto, a teraz je zamierzam skopać, zboże było sypane saletrzakiem trochę. Czy dobrze przygotowałem ziemie? Dodam że jeszcze zamierzam kupić pod szklarnie troche ziemi ogrodniczej. Co do uprawy wiem, że trzeba przerywać pędy itd, ale jak uchronić sie najlepiej przed grzybem?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Re: uprawa pomidorów kilka pytań
Witaj na forum,
ponieważ jest całe mnóstwo pomidorowych tematów, nie możemy zakładać kolejnego, który powiela problemy.
Przenoszę Twój post do konkretnego tematu.
Zapraszam również do skorzystania ze spisu treści ( wątek na górze), a także do miłej lektury.
Jest tu w dziale warzywnym naprawdę mnóstwo informacji.
Kolejne pytania, jeśli będziesz miał, zadaj we właściwym wątku.
Moderator.
ponieważ jest całe mnóstwo pomidorowych tematów, nie możemy zakładać kolejnego, który powiela problemy.
Przenoszę Twój post do konkretnego tematu.
Zapraszam również do skorzystania ze spisu treści ( wątek na górze), a także do miłej lektury.
Jest tu w dziale warzywnym naprawdę mnóstwo informacji.
Kolejne pytania, jeśli będziesz miał, zadaj we właściwym wątku.
Moderator.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
Ja z pytankiem mam sadzonki pomidora rumba ożarowska i nie wiem czy obrywać mu pędy boczne bo ma ich dużo czy zostawiać, bo odmianom niskim chyba się nie obrywa prawda?
Lukasz uki94
Nie chyba, tylko na pewno.