Czemu ja dopiero dziś trafiłam do Ciebie? Masz przepiękną kolekcje sukulentów, ja też je bardzo lubię i powoli zbieram... może kiedyś będę mogła pochwalić się też taką kolekcją...
Kari mnie również się podoba ta opuncja, szczególnie ze względu na to klapnięte uszko. A drzwi i owszem kupiłam, ale nawety jakbym nie kupiła to i tak wycieczka była udana.
Dziękuję Aniu, życzę żeby Twoja kolekcja się powiększała i cieszyła Twoje i mam nadzieję nasze także. :)
Chłop jak sięga, to przysięga, jak dostaje, to przestaje.
ania007 pisze:dziękuję Przemku za wyrazy sympatii, ja również Ciebie bardzo lubię. Zdjęcia zrobię jutro i wstawię, a mogę wiedzieć po co Ci te zbliżenia?
Czy dobrze myślę że chcesz sprawdzić czy to na pewno forsteriana? Bo ja prawdę powiedziawszy mam wątpliwości, w dwóch różnych źródłach mam podane różnie i już sama nie wiem którą mam czy forsterianę czy może belmoreanę.
Chłop jak sięga, to przysięga, jak dostaje, to przestaje.
ania007 pisze:Czy dobrze myślę że chcesz sprawdzić czy to na pewno forsteriana? Bo ja prawdę powiedziawszy mam wątpliwości, w dwóch różnych źródłach mam podane różnie i już sama nie wiem którą mam czy forsterianę czy może belmoreanę.
ania007 pisze:No to patrz, choć ja jestem na 99,9 % przekonana że to howea
Tak to howea na początku nie pasowały mi liście ale po unerwieniu i kłodzinach widać że to ona - myślałem że to areca ale wykluczam to, osobiście bym je rozsadził nabiorą wtedy potężniejszych rozmiarów i będą miały ładniejsze większe liście.