40 Doniczkowych Historii Miłosnych
-
- 200p
- Od: 2 mar 2014, o 22:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: 40 Doniczkowych Historii Miłosnych
Każdy kombinuje jak może, żeby zrobić miejsce swoim chciejstwom Będą Ewo następne półki i stoliczki i kwietniki . To jest choroba nieuleczalna
Gosia
- hanka101
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ewo, ale wszystko pięknie Ci kwitnie Szczególnie do serca przypadło mi fioletowe anturium i Eszynantus "mona lisa", eszynantus marmurek zakwitł słownie jednym kwiatem
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam
Piękne masz roślinki i podziwiam ponieważ również kocham domowe.
Kalatea kwitnąca wygląda przepięknie.
Piękne masz roślinki i podziwiam ponieważ również kocham domowe.
Kalatea kwitnąca wygląda przepięknie.
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Was z wieeelką przyjemnością i w Waszą stronę wieeelki
Odkąd zadomowiłam się na forum, to do codziennych obowiązków doszły mi spacerki po Waszych ogrodach, balkonach, parapetach, itp., na co wykradam mnóstwo czasu No po prostu uwielbiam to robić
Dziękuję za Wasze śliczne fotki, wszelkie info i uwagi, a głównie za to, że mnie odwiedzacie
Madosia ? cieszę się, że o mnie nie zapomniałaś. A ja powoli zapominam, że miałam ?kolumneę? i cieszę się teraz dzięki Tobie eszynantusem
I takie pytanie mam ? jakie zielone rarytasiki ukrywasz przed nami (nie wiem czy dobrze szukałam ale nie znalazłam Twojego wątku).
Jestem pewna, że byłoby co u Ciebie oglądać
Haniu - a dla Twojego marmurka przesyłam duuużo pozytywnej energii
Katiusha -
Kasiula17 ? witam Cię i baaardzo dziękuję
Odkąd zadomowiłam się na forum, to do codziennych obowiązków doszły mi spacerki po Waszych ogrodach, balkonach, parapetach, itp., na co wykradam mnóstwo czasu No po prostu uwielbiam to robić
Dziękuję za Wasze śliczne fotki, wszelkie info i uwagi, a głównie za to, że mnie odwiedzacie
Madosia ? cieszę się, że o mnie nie zapomniałaś. A ja powoli zapominam, że miałam ?kolumneę? i cieszę się teraz dzięki Tobie eszynantusem
I takie pytanie mam ? jakie zielone rarytasiki ukrywasz przed nami (nie wiem czy dobrze szukałam ale nie znalazłam Twojego wątku).
Jestem pewna, że byłoby co u Ciebie oglądać
Haniu - a dla Twojego marmurka przesyłam duuużo pozytywnej energii
Katiusha -
Kasiula17 ? witam Cię i baaardzo dziękuję
Pozdrawiam i zapraszam
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ewcia, widzę że masz anielska cierpliwość skoro tak długo czekałaś na listek u zamioculcasa, no i jak widać opłacało się
Anturium fioletowe
Anturium fioletowe
-
- 100p
- Od: 31 sty 2014, o 19:17
Ewo, tytuł wątku to ty wymyśliłaś świetny, wczoraj mnie zanęcił i zajrzałam na chwilę, ale mnie dziecko odwołało, bo chory...Co dziwne, ty w tym czasie byłaś u mnie? Teraz obejrzałam twoje zdjęcia i mogę powtórzyć- półki na ścianie bardzo mi się spodobały a fioletowe anturium pierwszy raz widzę!
- ewa321
Tereniu - a dokładnie dwa i pół roku
Ruletka - dziękuję i zapraszam
Fioletowe anturium fakt, dość oryginalne i nawet kwitnie. Ale ja nie jestem z niego do końca zadowlona, a konkretnie z wielkości kwiatów.
Na początku były przynajmniej 2 x większe, teraz straszne drobiazgi
Ruletka - dziękuję i zapraszam
Fioletowe anturium fakt, dość oryginalne i nawet kwitnie. Ale ja nie jestem z niego do końca zadowlona, a konkretnie z wielkości kwiatów.
Na początku były przynajmniej 2 x większe, teraz straszne drobiazgi
Pozdrawiam i zapraszam
- sylwik
- 500p
- Od: 22 lip 2006, o 10:39
Może te kwiatki są małe bo roślina potrzebuje nowej ziemi, bardziej wartościowej albo może potrzebuje jakiegoś dobrego nawozu, zmianę otoczenia.
- ewa321
Sylwik - dziękuję, że czuwasz nade mną
Otóż - przesadzany był rok temu (niby ziemia dobra), nawożę biohumusem, stoi blisko okna zachodniego, więc ma słońce.
Myślę o przesadzeniu do innej ziemi, ale co z kwitnieniem, stracę kwiaty? Jak już zakwitnie to kwiatki utrzymują się bardzo długo.
Mam jeszcze trzy inne anturia. Kwitnie tylko czerwone, reszta od 3 lat jeszcze ani raz nie zakwitła (dbam jak wyżej)
Otóż - przesadzany był rok temu (niby ziemia dobra), nawożę biohumusem, stoi blisko okna zachodniego, więc ma słońce.
Myślę o przesadzeniu do innej ziemi, ale co z kwitnieniem, stracę kwiaty? Jak już zakwitnie to kwiatki utrzymują się bardzo długo.
Mam jeszcze trzy inne anturia. Kwitnie tylko czerwone, reszta od 3 lat jeszcze ani raz nie zakwitła (dbam jak wyżej)
Pozdrawiam i zapraszam
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Witam!
Ładne kwiatki... I nie chodzi tu o ambaras ale, że są pięknie pielęgnowane.
Ciekawie prowadzona szeflera, w prześwicie światła przez okno wygląda zjawiskowo.
Z krotonem też nie będziesz miała problemów, tak jak z innymi Twymi pięknościami.
Jest super, a dołączane ciekawie opowiadane historie nadają Twym kwiatom niezwykłość!
Ładne kwiatki... I nie chodzi tu o ambaras ale, że są pięknie pielęgnowane.
Ciekawie prowadzona szeflera, w prześwicie światła przez okno wygląda zjawiskowo.
Z krotonem też nie będziesz miała problemów, tak jak z innymi Twymi pięknościami.
Jest super, a dołączane ciekawie opowiadane historie nadają Twym kwiatom niezwykłość!
- ewa321
Beaby - witam Cię i dziękuję za miłe słowa
Ten weekend był dla mnie baaardzo udany ? lato, cudna pogoda, i ? nowe roślinki
No właśnie, nowe roślinki.
Wirtualne spacerki po Waszych wymuskanych ogrodach i balkonach zakończyły się dla mnie wielkim odkryciem ? żurawka - heuchera
w każdej możliwej postaci ? której nie mogłam się oprzeć
Dzisiaj moje cudeńko w pięciu odsłonach, chociaż wiem, że nie każdego to cudeńko zachwyci, mam dziwne upodobania
Czytając opis tej roślinki przeczytałam, że ma ?liście zamiast kwiatów? - to prawda, liście są po prostu przepiękne.
Moje okazy są jeszcze malutkie, ale duże prezentują się naprawdę świetnie - tworzą wielobarwne kępki.
Heuchera Renoir (lub Van Gogh, bardzo podobne)
Heuchera Carnival Plum Crazy
Heuchera Black Tafetta - ta odmiana według mnie wygląda bardzo podobnie jak tolmiea, tylko małych wyrostków na listkach brak, no i oczywiście ta żurawka ma taką różnorodność w odcieniach zieleni, jak rzadko który kwiat
Heuchera Midnight Ruffles
Heuchera Electric Lime ? ta na deserek
I na koniec sesji razem. Tylko nie wiem jak lepiej ? w ?kupie? czy w rządku ?na baczność?
No i nestety od dzisiaj zwiększy się znacznie zużycie wody. Same cztery niewielkie oleandry piją dziennie 2,5 litra
Ten weekend był dla mnie baaardzo udany ? lato, cudna pogoda, i ? nowe roślinki
No właśnie, nowe roślinki.
Wirtualne spacerki po Waszych wymuskanych ogrodach i balkonach zakończyły się dla mnie wielkim odkryciem ? żurawka - heuchera
w każdej możliwej postaci ? której nie mogłam się oprzeć
Dzisiaj moje cudeńko w pięciu odsłonach, chociaż wiem, że nie każdego to cudeńko zachwyci, mam dziwne upodobania
Czytając opis tej roślinki przeczytałam, że ma ?liście zamiast kwiatów? - to prawda, liście są po prostu przepiękne.
Moje okazy są jeszcze malutkie, ale duże prezentują się naprawdę świetnie - tworzą wielobarwne kępki.
Heuchera Renoir (lub Van Gogh, bardzo podobne)
Heuchera Carnival Plum Crazy
Heuchera Black Tafetta - ta odmiana według mnie wygląda bardzo podobnie jak tolmiea, tylko małych wyrostków na listkach brak, no i oczywiście ta żurawka ma taką różnorodność w odcieniach zieleni, jak rzadko który kwiat
Heuchera Midnight Ruffles
Heuchera Electric Lime ? ta na deserek
I na koniec sesji razem. Tylko nie wiem jak lepiej ? w ?kupie? czy w rządku ?na baczność?
No i nestety od dzisiaj zwiększy się znacznie zużycie wody. Same cztery niewielkie oleandry piją dziennie 2,5 litra
Pozdrawiam i zapraszam
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Ale kolejne cudenka