Witam w moim egzotycznym świecie
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w moim egzotycznym świecie
No to tym większy wyrażę zachwyt
A cieszę się podwójnie, bo ja właśnie rozpoczynam z nimi przygodę, moje to maluszki ...
A cieszę się podwójnie, bo ja właśnie rozpoczynam z nimi przygodę, moje to maluszki ...
Pozdrawiam i zapraszam
- krysia1503
- 200p
- Od: 26 kwie 2010, o 21:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje też jeszcze niedawno były maluszkami, na dodatek ciężko zdobytymi . Ale tak na nie chorowałam że w końcu je mam.
No a Twoje skarby już obejrzałam i życzę sukcesu w uprawie .
No a Twoje skarby już obejrzałam i życzę sukcesu w uprawie .
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Heliconia- ciekawa i bardzo ładna roślinka. Widziałam ją dzisiaj w mojej Biedrze razem z kilkoma ładnymi Anturiami.
Przy tych drugich na chwilę przystanęłam, ale tylko na chwilę, bo niestety nie mam do nich ręki.
Jestem pewna, że Heliconia będzie się dobrze u Ciebie czuła.
Przy tych drugich na chwilę przystanęłam, ale tylko na chwilę, bo niestety nie mam do nich ręki.
Jestem pewna, że Heliconia będzie się dobrze u Ciebie czuła.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Krysiu brawo !!!
Wszystko piękne i okazałe
a goździkowiec mnie zachwycił , jestem ciekawa jak pachną kwiaty , chyba muszę się za nim rozglądnąć.
Zdradź proszę, gdzie go kupiłaś
Wszystko piękne i okazałe
a goździkowiec mnie zachwycił , jestem ciekawa jak pachną kwiaty , chyba muszę się za nim rozglądnąć.
Zdradź proszę, gdzie go kupiłaś
- krysia1503
- 200p
Elu,u mnie też było Anturium i duży Skrzydłokwiat. Może bym tej Helikonii nie zauważyła bo jakaś pani już doniczkę w rękach miała......ale ją odstawiła na regał.......i chwała jej za to .
Gosiu, tej zbieraniny jest więcej ale to dopiero ukorzeniam lub już się ukorzeniły. Tak mnie gdzieś ostatnio naszło na rośliny epifityczne.
Ula, Goździkowca mam już kilka lat. Jak by to powiedzieć , nie kupiłam tylko zdobyłam. A czy kwiatki pachną??? Ty wiesz że nie wąchałam .
Gosiu, tej zbieraniny jest więcej ale to dopiero ukorzeniam lub już się ukorzeniły. Tak mnie gdzieś ostatnio naszło na rośliny epifityczne.
Ula, Goździkowca mam już kilka lat. Jak by to powiedzieć , nie kupiłam tylko zdobyłam. A czy kwiatki pachną??? Ty wiesz że nie wąchałam .
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Piekne te Twoje cytrusy,nie moge sie napatrzec,pomarancza wariegata jak duza ,kiedy moja taka bedzie
- krysia1503
- 200p
Dorotko, ani się obejrzysz a ona Cię przerośnie. Będzie tak jak z moimi Kalamondynami, kupowałam sadzoneczki 12 centymetrowe, a teraz wyższe ode mnie - latka lecą a cytrusy nie próżnują . Na dodatek mnie zawsze podobały się wielkie rośliny obsypane kwiatami lub, tak jak w przypadku cytrusów owocami. No i nie jestem zwolenniczką cięcia roślin. Zawsze się bronię przed sekatorem. Potem siedzę i się zastanawiam - Co ty dziewczyno robisz!!! Gdzie to wszystko zmieścisz?? Domu nie rozbudujesz, przyjdzie ci meble wywalić.....hahaha .
A tu z dnia na dzień chciejstw coraz więcej . Na forum hojoza się szerzy a u mnie tylko była bella i carnosa. Jak patrzałam na wasze okazy to aż mnie skręcało. No i ..........przysłała mi Lucynka ( lucy23-61 ) taki oto zestaw startowy , więc zaczynam kolejne szaleństwo .
A teraz trochę na kolorowo.
A tu z dnia na dzień chciejstw coraz więcej . Na forum hojoza się szerzy a u mnie tylko była bella i carnosa. Jak patrzałam na wasze okazy to aż mnie skręcało. No i ..........przysłała mi Lucynka ( lucy23-61 ) taki oto zestaw startowy , więc zaczynam kolejne szaleństwo .
A teraz trochę na kolorowo.
Widzę że jesteś kolejną osobą którą dopadła hojoza
a to małe przedszkole piękne:) niechaj rośnie zdrowo i cieszy oczy:)
a to małe przedszkole piękne:) niechaj rośnie zdrowo i cieszy oczy:)
Pozdrawiam Marcin
-
- Od: 15 lut 2012, o 12:39
Cudnie zakwitła alata ,zresztą pozostałe roślinki też nie próżnują
Krysiu od jak dawna masz sarracenie w ogrodzie???? Dobrze zimują??
Krysiu od jak dawna masz sarracenie w ogrodzie???? Dobrze zimują??
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
-
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Piękne kwitnienia Tej roślinki o którą pytała Iza, to w ogóle nie znam, to jakiś storczyk, czy owadożerna?
Mam jeszcze jedno pytanie - gdzie latem stoi Twoja Passiflora Alata, w domu , czy na zewnątrz, bo tak pięknie kwitnie. Moja ma dwa lata, ale ani myśli zapączkować
Pozdrawiam.
Mam jeszcze jedno pytanie - gdzie latem stoi Twoja Passiflora Alata, w domu , czy na zewnątrz, bo tak pięknie kwitnie. Moja ma dwa lata, ale ani myśli zapączkować
Pozdrawiam.
- krysia1503
- 200p
Marcin, nie dziw się. Na forum szerzy się epidemia, więc mnie też dopadła choroba. Zawsze miałam tylko H. carnosa. W zeszłym roku dołączyła do niej H. bella. A od kiedy zaczęłam często gościć na forum to dom pęka w szwach .
Izunia, saracenie sadziłam w tym roku i już zostaną na zimę. Nie wiem jak przezimują, ale raz kozie śmierć, trzeba podjąć ryzyko. A tak w ogóle to 10 lat temu na moich parapetach królowały owadożery. Miałam ponad 200 gatunków. Na ogródku miałam zrobione torfowisko, ale owadożery na zimę brałam do domu bo się o nie bałam. Teraz zostawię, a na wiosnę koło oczka robię następne torfowisko z różnymi gatunkami. W oczku też mi gości nasz rodzimy owadożer - Pływacz zwyczajny - Utricularia vulgaris.
Tak to kiedyś wyglądało.
Aniu, Iza pytała o roślinę owadożerną. A jeśli chodzi o Alatę to stoi w tunelu foliowym razem z innymi passiflorami. Kupiona była wiosną zeszłego roku i już późną jesienią miała pączki, ale musiałam ją zabrać do mieszkania bo było zimno, i te pączki mi zrzuciła. W tym roku jednak się popisała i pięknie zakwitła .
Izunia, saracenie sadziłam w tym roku i już zostaną na zimę. Nie wiem jak przezimują, ale raz kozie śmierć, trzeba podjąć ryzyko. A tak w ogóle to 10 lat temu na moich parapetach królowały owadożery. Miałam ponad 200 gatunków. Na ogródku miałam zrobione torfowisko, ale owadożery na zimę brałam do domu bo się o nie bałam. Teraz zostawię, a na wiosnę koło oczka robię następne torfowisko z różnymi gatunkami. W oczku też mi gości nasz rodzimy owadożer - Pływacz zwyczajny - Utricularia vulgaris.
Tak to kiedyś wyglądało.
Aniu, Iza pytała o roślinę owadożerną. A jeśli chodzi o Alatę to stoi w tunelu foliowym razem z innymi passiflorami. Kupiona była wiosną zeszłego roku i już późną jesienią miała pączki, ale musiałam ją zabrać do mieszkania bo było zimno, i te pączki mi zrzuciła. W tym roku jednak się popisała i pięknie zakwitła .
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Krysiu ja tez tak mam ze sekatora do cytrusow to ciezko mi uzywac
meczennice to masz cudne,a owadozerow to ja tyle to jeszcze nigdzie nie widzialam ,nawet w sklepach
nie boisz sie,ze zima zmarzna na tym torfowisku?
meczennice to masz cudne,a owadozerow to ja tyle to jeszcze nigdzie nie widzialam ,nawet w sklepach
nie boisz sie,ze zima zmarzna na tym torfowisku?