Witam w moim egzotycznym świecie

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w moim egzotycznym świecie

Post »

No to tym większy wyrażę zachwyt ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167
A cieszę się podwójnie, bo ja właśnie rozpoczynam z nimi przygodę, moje to maluszki ...
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
krysia1503
200p
200p
Od: 26 kwie 2010, o 21:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje też jeszcze niedawno były maluszkami, na dodatek ciężko zdobytymi ;:202 . Ale tak na nie chorowałam że w końcu je mam.
No a Twoje skarby już obejrzałam i życzę sukcesu w uprawie ;:108 .
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Heliconia- ciekawa i bardzo ładna roślinka. ;:138 Widziałam ją dzisiaj w mojej Biedrze razem z kilkoma ładnymi Anturiami.
Przy tych drugich na chwilę przystanęłam, ale tylko na chwilę, bo niestety nie mam do nich ręki. ;:185
Jestem pewna, że Heliconia będzie się dobrze u Ciebie czuła. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Madosia
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 22:15

Post »

Całkiem ładna ta zbieranina :D . Śliczna ceropegia ;:63
Gosia
x-u-3
---
Od: 20 kwie 2013, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu brawo !!!

Wszystko piękne i okazałe ;:oj
a goździkowiec mnie zachwycił ;:oj , jestem ciekawa jak pachną kwiaty , chyba muszę się za nim rozglądnąć.
Zdradź proszę, gdzie go kupiłaś ;:180
Awatar użytkownika
krysia1503
200p
200p

Post »

Elu,u mnie też było Anturium i duży Skrzydłokwiat. Może bym tej Helikonii nie zauważyła bo jakaś pani już doniczkę w rękach miała......ale ją odstawiła na regał.......i chwała jej za to :tan .
Gosiu, tej zbieraniny jest więcej ale to dopiero ukorzeniam lub już się ukorzeniły. Tak mnie gdzieś ostatnio naszło na rośliny epifityczne.
Ula, Goździkowca mam już kilka lat. Jak by to powiedzieć ;:131 , nie kupiłam tylko zdobyłam. A czy kwiatki pachną??? Ty wiesz że nie wąchałam ;:223 .
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Piekne te Twoje cytrusy,nie moge sie napatrzec,pomarancza wariegata jak duza ;:167 ,kiedy moja taka bedzie ;:173
Awatar użytkownika
krysia1503
200p
200p

Post »

Dorotko, ani się obejrzysz a ona Cię przerośnie. Będzie tak jak z moimi Kalamondynami, kupowałam sadzoneczki 12 centymetrowe, a teraz wyższe ode mnie - latka lecą a cytrusy nie próżnują ;:63 . Na dodatek mnie zawsze podobały się wielkie rośliny obsypane kwiatami lub, tak jak w przypadku cytrusów owocami. No i nie jestem zwolenniczką cięcia roślin. Zawsze się bronię przed sekatorem. Potem siedzę i się zastanawiam - Co ty dziewczyno robisz!!! Gdzie to wszystko zmieścisz?? Domu nie rozbudujesz, przyjdzie ci meble wywalić.....hahaha ;:306 .
A tu z dnia na dzień chciejstw coraz więcej ;:oj . Na forum hojoza się szerzy a u mnie tylko była bella i carnosa. Jak patrzałam na wasze okazy to aż mnie skręcało. No i ..........przysłała mi Lucynka ( lucy23-61 ) taki oto zestaw startowy ;:196 , więc zaczynam kolejne szaleństwo :tan .

Obrazek

A teraz trochę na kolorowo.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aturi
200p
200p
Od: 8 maja 2014, o 20:47

Post »

Widzę że jesteś kolejną osobą którą dopadła hojoza :D
a to małe przedszkole piękne:) niechaj rośnie zdrowo i cieszy oczy:)
Pozdrawiam Marcin :)
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39

Post »

Cudnie zakwitła alata ;:oj ,zresztą pozostałe roślinki też nie próżnują :wink:
Krysiu od jak dawna masz sarracenie w ogrodzie???? Dobrze zimują??
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Piękne kwitnienia ;:oj Tej roślinki o którą pytała Iza, to w ogóle nie znam, to jakiś storczyk, czy owadożerna?
Mam jeszcze jedno pytanie - gdzie latem stoi Twoja Passiflora Alata, w domu , czy na zewnątrz, bo tak pięknie kwitnie. Moja ma dwa lata, ale ani myśli zapączkować :(
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krysia1503
200p
200p

Post »

Marcin, nie dziw się. Na forum szerzy się epidemia, więc mnie też dopadła choroba. Zawsze miałam tylko H. carnosa. W zeszłym roku dołączyła do niej H. bella. A od kiedy zaczęłam często gościć na forum to dom pęka w szwach ;:oj .
Izunia, saracenie sadziłam w tym roku i już zostaną na zimę. Nie wiem jak przezimują, ale raz kozie śmierć, trzeba podjąć ryzyko. A tak w ogóle to 10 lat temu na moich parapetach królowały owadożery. Miałam ponad 200 gatunków. Na ogródku miałam zrobione torfowisko, ale owadożery na zimę brałam do domu bo się o nie bałam. Teraz zostawię, a na wiosnę koło oczka robię następne torfowisko z różnymi gatunkami. W oczku też mi gości nasz rodzimy owadożer - Pływacz zwyczajny - Utricularia vulgaris.
Tak to kiedyś wyglądało.

Obrazek Obrazek Obrazek

Aniu, Iza pytała o roślinę owadożerną. A jeśli chodzi o Alatę to stoi w tunelu foliowym razem z innymi passiflorami. Kupiona była wiosną zeszłego roku i już późną jesienią miała pączki, ale musiałam ją zabrać do mieszkania bo było zimno, i te pączki mi zrzuciła. W tym roku jednak się popisała i pięknie zakwitła ;:215 .
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Krysiu ja tez tak mam ze sekatora do cytrusow to ciezko mi uzywac :uszy
meczennice to masz cudne,a owadozerow to ja tyle to jeszcze nigdzie nie widzialam ,nawet w sklepach ;:185
nie boisz sie,ze zima zmarzna na tym torfowisku?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”