Ogród w dolinie cz. 12 - Jesienne impresje
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie cz. 12 - Jesienne impresje
Aniu mi teraz kwitnie różowa goryczka,niebieska i biała się nie popisały w tym roku,natomiast ta chińska niebieska co pokazałaś pierwszy rok u mnie ,zakwitła dwoma kwiatkami,czy trzeba ją jakoś szczególnie zabezpieczyć na zimę ?
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Piękne to zdjęcie jesienne
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ta pierwsza prymulka -co to za odmiana??
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może GOLD LACE
Fotka z osteospermum udała Ci się wyjątkowo
Co prawda,większość jest świetna ale tu kolorki pasują jak ta-la-la
Fotka z osteospermum udała Ci się wyjątkowo
Co prawda,większość jest świetna ale tu kolorki pasują jak ta-la-la
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, Cubana jest cudna i jest na liście róż do kupienia wiosną
Widzę że też Cię trochę na trawy wzięło wcale się nie dziwię, są pięknym uzupełnieniem rabat
Widzę że też Cię trochę na trawy wzięło wcale się nie dziwię, są pięknym uzupełnieniem rabat
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Dzięki za ofertę, chętnie skorzystam. Napiszę do ciebie na prv.
Planten un Blomen - dużo ładniejsza u Ciebie niż na stronie RĆ. Przy okazji byłam u nich niedawno, bo odbierałam zamówienie, pełen profesjonalizm.
Planten un Blomen - dużo ładniejsza u Ciebie niż na stronie RĆ. Przy okazji byłam u nich niedawno, bo odbierałam zamówienie, pełen profesjonalizm.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Sweety, Grażynko!
Ja rozumiem, że możecie być wkurzone i zmęczone paskudnym latem, ale żeby od razu chcieć zimy?
Może piękna jesień poprawi Wam nastroje... .
Sweety, dobrze, że pokazałeś fragmenty swoich rabat, bo portrety roślin, nawet najpiękniejsze, nic nie mówią o ogrodzie i jego twórcy, nie pokazują sposobu komponowania roślin, układu rabat i ogólnego zamysłu. A to on właśnie dla wielu osób może być pouczający, może inspirować do zastosowania pewnych kompozycji u siebie.
Bo, że rośliny są piękne, a Ty masz wielki talent w ich fotografowaniu - wiemy .
Pozdrawiam z bardzo ciepłego i słonecznego Pomorza - Jagi
Ja rozumiem, że możecie być wkurzone i zmęczone paskudnym latem, ale żeby od razu chcieć zimy?
Może piękna jesień poprawi Wam nastroje... .
Sweety, dobrze, że pokazałeś fragmenty swoich rabat, bo portrety roślin, nawet najpiękniejsze, nic nie mówią o ogrodzie i jego twórcy, nie pokazują sposobu komponowania roślin, układu rabat i ogólnego zamysłu. A to on właśnie dla wielu osób może być pouczający, może inspirować do zastosowania pewnych kompozycji u siebie.
Bo, że rośliny są piękne, a Ty masz wielki talent w ich fotografowaniu - wiemy .
Pozdrawiam z bardzo ciepłego i słonecznego Pomorza - Jagi
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aniu, przeoczyłam fakt, że założyłaś nowy wątek, troszkę się naszukałam, ale jestem i już nadgoniłam to, co mnie ominęło, super ta wycieczka i fajne zdjęcia pokazałaś, rzeczywiście widać, że dbają o roślinność. Jesień u Ciebie w ogrodzie równie piękna i kolorowa, ślicznie kwitną Ci chryzantemy, kwiat dzięgielu zjawiskowy, czytałam, że pogoda u Ciebie nieciekawa, u nas póki co naprawdę piękna a przede wszystkim ciepła polska złota jesień, więc i Tobie takiej życzę, żebyś nie myślała tak szybko o tej białej puchowej kołderce, wimizgaj Okami
- sweety
Dziś po pracy wykonałam ten sam manewr , co wczoraj. Bez obiadu pobiegłam do ogrodu, by co nieco zrobić. I tak przesadziłam dwie kaliny i krzewuszkę. W sumie wiedziałam, że to kiedyś nastąpi. Nadszedł ten monet, że rozrosły się i musiały dostać nową miejscówkę. Doły po krzewach zasypałam natomiast moją własną ziemią kompostową Mam jej sporo i dopiero pierwszy raz z niej korzystałam. Trzy lata czekania, ale na prawdę warto Na koniec zaś zebrałam kapusty. To tylko ich część...
Ktoś zostawił flance u mnie w pracy, nie odebrał, więc posadziłam
Dorotko (dorcia7)! Sławek ma rację. To Gold Lace
Dzielżan
Sławku! Oczywiście miałeś rację Kompozycja ze stokrotką to oczywiście czysta improwizacja. U mnie to norma
Chaberka?
Teresko (tesia39)! Cubana jest też kompaktowa, a to przy braku miejsca wieka zaleta. Co do traw-zgadzam się w 100%
Coral Palace
Ewo (ewka36jj)! Dziś poszła koperta z nasionami. Planten un Blomen jest na prawdę ładna, choć kwiaty nie są wielkie. Ale kwitnie chętnie i co najważniejsze- jest zdrowa.
Liatra
Jagi! Dzisiejszy dzień zdecydowanie mógłby przekonać mnie, by nie myśleć nawet o zimie. Słonko, cieplutko. Bajka Postaram się częściej pokazywać całokształty. Improwizacja to też kompozycja Chyba...
Wiem, że lubisz niebieście
Ilonko (ilona2715)! Cieszę się, że mnie znalazłaś i że Ci się u mnie podoba. Gdyby pogoda była taka jak dziś, to zdecydowanie nie myślałabym o niczym białym. No chyba, że o Okamim Albo hortensji Great Star
Ktoś zostawił flance u mnie w pracy, nie odebrał, więc posadziłam
Dorotko (dorcia7)! Sławek ma rację. To Gold Lace
Dzielżan
Sławku! Oczywiście miałeś rację Kompozycja ze stokrotką to oczywiście czysta improwizacja. U mnie to norma
Chaberka?
Teresko (tesia39)! Cubana jest też kompaktowa, a to przy braku miejsca wieka zaleta. Co do traw-zgadzam się w 100%
Coral Palace
Ewo (ewka36jj)! Dziś poszła koperta z nasionami. Planten un Blomen jest na prawdę ładna, choć kwiaty nie są wielkie. Ale kwitnie chętnie i co najważniejsze- jest zdrowa.
Liatra
Jagi! Dzisiejszy dzień zdecydowanie mógłby przekonać mnie, by nie myśleć nawet o zimie. Słonko, cieplutko. Bajka Postaram się częściej pokazywać całokształty. Improwizacja to też kompozycja Chyba...
Wiem, że lubisz niebieście
Ilonko (ilona2715)! Cieszę się, że mnie znalazłaś i że Ci się u mnie podoba. Gdyby pogoda była taka jak dziś, to zdecydowanie nie myślałabym o niczym białym. No chyba, że o Okamim Albo hortensji Great Star
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Taka niebieska hortensja pięknie wyglądałaby przy różach!
A na przesyłkę czytam z niecierpliwością
A na przesyłkę czytam z niecierpliwością
- sweety
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, oprócz Cubany chcę w końcu kupić Avalon, Sacharę i rhapsody in blue, nawet miejsca już wytypowane Twój Dzielżan strasznie mi się podoba, mój bordowy niestety