Te co powodują uśmiech
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Te co powodują uśmiech
Świetna sanseweria, też mam podobną, ale nie tylko nieskręconą, rośnie też na boki zamiast w górę Zgadzam się z przedmówcami, może dokup kolejną, innej odmiany? Tyle że do tej małej doniczki raczej nie da rady, one bardzo szybko rosną
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- gosiiiaczek
- 500p
- Od: 11 sty 2011, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Odetnij ten kawałek juki i do ukorzenienia, mi się taka odłamana część kiedyś bez problemu ukorzeniła.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
- gapapl
- Od: 1 maja 2014, o 21:55
Ja tam widzę zwykła Crassule Ovata Spokojnie w takiej małej doniczce może być i nie będzie trzeba zaraz przesadzać.
No,ale sama zadecydujesz lub córcia pomoże w wyborze,bo w końcu to u niej będzie roślinka
No,ale sama zadecydujesz lub córcia pomoże w wyborze,bo w końcu to u niej będzie roślinka
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tylko, że crasulkę szkoda trzymać z dala od światła.
- gapapl
Lucy ja nie wiem czy w ten pokój jest słoneczny,bo jeśli tak to Crassula nie musi stać na parapecie.
Jeśli nie Crassulka to Sansevieria do kolekcji
Jeśli nie Crassulka to Sansevieria do kolekcji
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Oczywiście, że nie musi, ale wtedy się nie wybarwia tak pięknie i się wyciągagapapl pisze:Lucy ja nie wiem czy w ten pokój jest słoneczny,bo jeśli tak to Crassula nie musi stać na parapecie.
W takim miejscu chyba mógłby stanać też mini storczyk na przykład.
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Kasiula 17, Blueberry Natalia, Brombiel, Gapapl Agnieszka, Gosiaczek, Onectica Lucy - ślicznie dziękuję za komentarze.
Córeczka ma dopiero 2 lata, więc jeszcze mi nie podpowie co by chciała, ale za pewne wszystko co bym jej pokazała byłoby na TAK
Agnieszko, już dawno chciałam tam zasadzić mojego hobbita, ale nie zmieściłby się zbytnio w tej doniczce. A poza tym tak, jak dziewczyny właśnie się zastanawiacie jest to pokój od zachodniej strony, więc słonka tam nie za wiele. A crassulki, z tego co mi podpowiadałyście właśnie dużo słonka potrzebują. Poza tym musi to być "bezpieczny" kwiatek (żadne difenbachie, krotony, wilczomlecze). Co prawda półka jest wysoko i córka nie sięgnie, ale mój M zapowiedział, że jak już ma tam coś być, to żeby było nieszkodliwe
Co do drugiej Sansevierii, dziewczyny pomysł super, nawet dziś byłam w sklepie na B, ale już wszystkie wysprzedali
Gosiaczku, dwa pędy yukki już się ukorzeniają. W tej chwili na pniu wisi już tylko jeden (jeszcze się trzyma). Tylko co ja z tymi yukkami zrobię Z poprzedniego pnia (bo w tej doniczce były dwa) mam już dodatkowe 3 kwiaty. I teraz kolejne dwa się mają ukorzenić? Nie to już JUKOZA by była a aż tak za tą rośliną nie szaleje. Podobała mi się jak była w całości.
Córeczka ma dopiero 2 lata, więc jeszcze mi nie podpowie co by chciała, ale za pewne wszystko co bym jej pokazała byłoby na TAK
Agnieszko, już dawno chciałam tam zasadzić mojego hobbita, ale nie zmieściłby się zbytnio w tej doniczce. A poza tym tak, jak dziewczyny właśnie się zastanawiacie jest to pokój od zachodniej strony, więc słonka tam nie za wiele. A crassulki, z tego co mi podpowiadałyście właśnie dużo słonka potrzebują. Poza tym musi to być "bezpieczny" kwiatek (żadne difenbachie, krotony, wilczomlecze). Co prawda półka jest wysoko i córka nie sięgnie, ale mój M zapowiedział, że jak już ma tam coś być, to żeby było nieszkodliwe
Co do drugiej Sansevierii, dziewczyny pomysł super, nawet dziś byłam w sklepie na B, ale już wszystkie wysprzedali
Gosiaczku, dwa pędy yukki już się ukorzeniają. W tej chwili na pniu wisi już tylko jeden (jeszcze się trzyma). Tylko co ja z tymi yukkami zrobię Z poprzedniego pnia (bo w tej doniczce były dwa) mam już dodatkowe 3 kwiaty. I teraz kolejne dwa się mają ukorzenić? Nie to już JUKOZA by była a aż tak za tą rośliną nie szaleje. Podobała mi się jak była w całości.
- gapapl
No to wszystko jasne.Sama mam córcię w tym samym wieku w styczniu skończyła 2 latka
Teraz już wiem,że Crassula się w tym pokoju nie utrzyma co do mini storczyka to się nie wypowiem,ale wydaje mi się,że także będzie miał zbyt mało słoneczka.Poluj na Sansevierkę
No a Jukkami możesz handlować
Teraz już wiem,że Crassula się w tym pokoju nie utrzyma co do mini storczyka to się nie wypowiem,ale wydaje mi się,że także będzie miał zbyt mało słoneczka.Poluj na Sansevierkę
No a Jukkami możesz handlować
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Wejdź na wątek sprzedażowy szarotka66 ...ma sanseviere do sprzedania, zobacz może będzie akurat
- Floro - Fob
- 200p
- Od: 5 sty 2015, o 21:08
Pogratulować roślin!
Pozdrawiam, Tomek
,,Warzywnik Floro-Foba" czyli warzywa Tomka <--- kliknij
,,Warzywnik Floro-Foba" czyli warzywa Tomka <--- kliknij
Witaj ciekawe rośliny u ciebie goszczą.
Odnośnie difenbachii- ja bym ucięła te gołe pędy u dołu i wtedy sie rozgałęzią
Odnośnie difenbachii- ja bym ucięła te gołe pędy u dołu i wtedy sie rozgałęzią