W moim ogródku cz. 3
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku cz. 3
Ewa wszystkie te kolorki o których piszesz to te ode mnie, cieszę się więc że ładnie rosną i kwitnąc cieszą Twoje oczy. Muchołówka nie była u nas zbyt długo po jakimś czasie zaczęła czarnieć i usychać nie wiem czy dlatego że stała w kuchni na parapecie, a to południowe okno czy dlatego że ciągle ktoś się nią "bawił" no i Milena z tego faktu była niepocieszona. Roślinek przybywa bo przecież ciągle coś nowego się zobaczy i kupi bo jak nie kupić jak jeszcze tego akurat nie mam?
To są właśnie moje ostatnie zakupy, takiego klonika kupiłam w sobotę, oczywiście nn
i lilak Krasawica Moskwy
i jeszcze taka żurawka
A to już kolejne kwiaty z mojego ogródka - lewizja
bożykwiat
stoplamek
disporum
bodziszek żałobny
czosnki
inkarwilla
karagana
zarzyczka
rododendron
To są właśnie moje ostatnie zakupy, takiego klonika kupiłam w sobotę, oczywiście nn
i lilak Krasawica Moskwy
i jeszcze taka żurawka
A to już kolejne kwiaty z mojego ogródka - lewizja
bożykwiat
stoplamek
disporum
bodziszek żałobny
czosnki
inkarwilla
karagana
zarzyczka
rododendron
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Śliczne zakupy poczyniłaś.
Znowu pokazujeszc roślinki o których nawet nie słyszałam ;) np.zarzyczka.
Ja się tak nie bawię Tobie kwitnie lewizja, Tajce kwitnie, a moje się tylko namnożyły i zero kwiatów
Twoja inkarwilla już kwitnie a moja ledwie z ziemi wyłazi.
Znowu pokazujeszc roślinki o których nawet nie słyszałam ;) np.zarzyczka.
Ja się tak nie bawię Tobie kwitnie lewizja, Tajce kwitnie, a moje się tylko namnożyły i zero kwiatów
Twoja inkarwilla już kwitnie a moja ledwie z ziemi wyłazi.
- IWONA1311
Beatko wiesz przecież że my ogrodomaniacy nie możemy oprzeć się żadnym zakupom choć maleńkim Lewizja z 3 czy 4 jest tylko jedna jedna jakaś maleńka ale nie zamierza kwitnąć i to tylko tyle więcej nie będę ich sadziła. Inkarwilla kwitnie już dlatego że jest w bardzo ciepłym i słonecznym miejscu blisko domu, na tej samej rabacie 4 metry dalej druga dopiero ledwo co się pokazała.
Dziś kilka szerszych widoczków
Dziś kilka szerszych widoczków
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko masz piękne i rozrośnięte iryski.
Moje ubiegłoroczne maluszki, ale po jednym kwiatku mają, może także się rozrosną.
Nie wiem, co się stało z moimi czosnkami, zupełnie po zimie ich nie widzę, podobno nornice nawet czosnki potrafią zjeść.
Moje dwie lewizje także nie zakwitły. Piękny klonik i bez kupiłaś.
Moje ubiegłoroczne maluszki, ale po jednym kwiatku mają, może także się rozrosną.
Nie wiem, co się stało z moimi czosnkami, zupełnie po zimie ich nie widzę, podobno nornice nawet czosnki potrafią zjeść.
Moje dwie lewizje także nie zakwitły. Piękny klonik i bez kupiłaś.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Iwonko
Pierwsze moje skojarzenie jak zobaczyłam Twoje oczko to oaza na pustyni. I pomyślałam że super wyglądałyby przy nim pałczycha i dziwidło ze swoimi wysokimi palmowymi liśćmi.
Pierwsze moje skojarzenie jak zobaczyłam Twoje oczko to oaza na pustyni. I pomyślałam że super wyglądałyby przy nim pałczycha i dziwidło ze swoimi wysokimi palmowymi liśćmi.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- IWONA1311
Tajeczko te iryski to już rozrośnięte kępki ale też dlatego że dostałam od naszego Janusza duże kłącza więc już są ładne. Twoje na pewno się rozrosną, w tamtym roku miałam małe kępki po jednym kwiatku takich co dostałam od Gieni a teraz już też są większe. Czytałam jeszcze u kogoś że też mu czosnki nie pokazały się po zimie nie wiem czemu, u mnie nornice się zaczynają panoszyć więc też nie wiem jak długo będę je miała.
Beatko ale miałaś fajne skojarzenie z tym moim oczkiem, teraz faktycznie tak wygląda, ale chcę je obsadzić roślinkami których nie będę musiała wykopywać, ale nad tym dalej myślę. Miałam dzisiaj pojechać do szkółki po lilię i coś jeszcze do tego oczka ale zimno i odłożę ten wyjazd na inny cieplejszy dzień.
Na dziś mam dla Was porcję iryskowych zdjęć bo już wszystkie zakwitły
nie wiem tylko czemu niektóre kwiatki mają więcej jak jeden dolny płatek...?
Beatko ale miałaś fajne skojarzenie z tym moim oczkiem, teraz faktycznie tak wygląda, ale chcę je obsadzić roślinkami których nie będę musiała wykopywać, ale nad tym dalej myślę. Miałam dzisiaj pojechać do szkółki po lilię i coś jeszcze do tego oczka ale zimno i odłożę ten wyjazd na inny cieplejszy dzień.
Na dziś mam dla Was porcję iryskowych zdjęć bo już wszystkie zakwitły
nie wiem tylko czemu niektóre kwiatki mają więcej jak jeden dolny płatek...?
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Iwonko takiej kolekcji irysków możemy Ci pozazdrościć, muszę rozpocząć poszukiwania w centrach ogrodniczych.
Pozdrawiam Zenek
- IWONA1311
Witaj Zenobiuszu, to nie kolekcja to zaledwie kilka irysków i na tym się moja przygoda z nimi kończy więcej nie zamierzam mieć, ale chętnie mogę się z Tobą podzielić jeśli chcesz.
Ostatnio z niczym nie mogę się wyrobić, odkąd pracuję nie mam tyle czasu na ogród co wcześniej, a na dodatek teraz po deszczu to chwasty będą rosły na potęgę. Ale nie mogę powiedzieć że w ogródku nic się nie dzieje. W środę byłam w szkółce i były małe zakupy, głównie to pojechałam po lilię wodną do mojego oczka, a oprócz niej kupiłam jeszcze pierwiosnek japoński, paprotnicę bulwkowatą, miodownik melisowaty, ciemiężycę i bodziszka o ciemnych liściach ma kwitnąc na niebiesko niestety pani nie pamiętała odmiany, ale mam zdjęcie może ktoś z Was wie...?
Jak kupiłam lilię to trzeba było dokończyć oczko i efekt jest taki
jak Wam się podoba?
A w ogródku kwitną jeszcze pierwsze bodziszki
posłonki
bożykwiaty
i kokorycze
Ostatnio z niczym nie mogę się wyrobić, odkąd pracuję nie mam tyle czasu na ogród co wcześniej, a na dodatek teraz po deszczu to chwasty będą rosły na potęgę. Ale nie mogę powiedzieć że w ogródku nic się nie dzieje. W środę byłam w szkółce i były małe zakupy, głównie to pojechałam po lilię wodną do mojego oczka, a oprócz niej kupiłam jeszcze pierwiosnek japoński, paprotnicę bulwkowatą, miodownik melisowaty, ciemiężycę i bodziszka o ciemnych liściach ma kwitnąc na niebiesko niestety pani nie pamiętała odmiany, ale mam zdjęcie może ktoś z Was wie...?
Jak kupiłam lilię to trzeba było dokończyć oczko i efekt jest taki
jak Wam się podoba?
A w ogródku kwitną jeszcze pierwsze bodziszki
posłonki
bożykwiaty
i kokorycze
Iwonka w tej koło Lubartowa byłaś
- IWONA1311
Tak Andrzeju w tej koło Lubartowa
Iwonko,dzień dobry.Zajrzałam do twojego wątku po raz kolejny i postanowiłam napisać chociaż kilka słów.Masz piękny ogród i dużo ciekawych roślin.Zarówno tych mi znanych jak i nieznanych.Bardzo mi się u ciebie podoba.Bodziszek,który pokazałaś na zdjęciu to Midnight reiter.Też mam małą sadzonkę posadzoną jesienią.Jeszcze nie kwitł u mnie więc z niecierpliwością wyczekuję kwiatów.Ale te jego ciemne,powycinane listeczki też są bardzo ładne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 gru 2011, o 14:04
Cudnie wygląda Twoje oczko , jak patrzę na Twoje kamienie, to zazdrość mnie zżera
Miałam Ci napisać co to za bodziszek, ale już Aga mnie uprzedziła , ja wczoraj sobie kupiłam 3 nowe odmiany u Kasi, przywiozła fajne rzeczy z Zielonych Progów
Miałam Ci napisać co to za bodziszek, ale już Aga mnie uprzedziła , ja wczoraj sobie kupiłam 3 nowe odmiany u Kasi, przywiozła fajne rzeczy z Zielonych Progów
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Pięknie , pięknie Pięknie
Sporo masz tych kamieni.ale i ja je lubię i sporo już mam.
Ładne bodziszki , a ten o ciemnych liściach bardzo ciekawy.
No, no i fajne tenowe zkupy.Ja juz tak nie szaleję.Bo problem z posadzeniem już jest .Wszędzie pełno sie zrobiło.
Sporo masz tych kamieni.ale i ja je lubię i sporo już mam.
Ładne bodziszki , a ten o ciemnych liściach bardzo ciekawy.
No, no i fajne tenowe zkupy.Ja juz tak nie szaleję.Bo problem z posadzeniem już jest .Wszędzie pełno sie zrobiło.