Ogród "po 30-tce" - II część
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród "po 30-tce" - II część
Ja się chyba sama "zadołowałam', jak róża, bo nijak się nie mogę zmusić do pisania . Przepraszam swoich gości i obiecuję poprawę .
Maryniu -czemu przesadzałaś piwonie? - zakwitną w tym sezonie?.
'troszku' słoneczka
dorotka350 - nie wywołuj wilka z lasu, bo ja z różami jeszcze 'nie skończyłam' . Tylko, że poza sadzeniem, będziesz jeszcze musiała znaleźć dla nich miejsce w moim ogrodzie, a ja życzę Ci sukcesu .
ewa321 - chyba mnie faktycznie 'obudziłaś' z letargu. Dla Ciebie kilka tillandsiowych 'panienek'.
crispa
butzii
wg mnie ta z przodu to pseudobaileyi kupiona, jako NN
caput-medusa
Maryniu -czemu przesadzałaś piwonie? - zakwitną w tym sezonie?.
'troszku' słoneczka
dorotka350 - nie wywołuj wilka z lasu, bo ja z różami jeszcze 'nie skończyłam' . Tylko, że poza sadzeniem, będziesz jeszcze musiała znaleźć dla nich miejsce w moim ogrodzie, a ja życzę Ci sukcesu .
ewa321 - chyba mnie faktycznie 'obudziłaś' z letargu. Dla Ciebie kilka tillandsiowych 'panienek'.
crispa
butzii
wg mnie ta z przodu to pseudobaileyi kupiona, jako NN
caput-medusa
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ten granatowy pierwiosnek jakiś taki moim zdaniem " wynaturzony" za bardzo
Piwonie zakwitną / mam nadzieję/, mają pąki , niektóre zadołowane jeszcze w donicach były i im ciasno się zrobiło i inne rośliny je zasłoniły a one już miały za dużo cienia...
Dlaczego tak mało pokazujesz fotek z ogrodu Aniu widać kolorowo u Ciebie, żurawki okazałe nie to co u mnie..mizeria jeszcze...
A te Twoje "panienki" - ciekawe!
Piwonie zakwitną / mam nadzieję/, mają pąki , niektóre zadołowane jeszcze w donicach były i im ciasno się zrobiło i inne rośliny je zasłoniły a one już miały za dużo cienia...
Dlaczego tak mało pokazujesz fotek z ogrodu Aniu widać kolorowo u Ciebie, żurawki okazałe nie to co u mnie..mizeria jeszcze...
A te Twoje "panienki" - ciekawe!
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ania - crispa cudna jest
Ona trudna jest w obejściu czy daje radę ?
Bo ja się jej trochę boję, ale nadal strasznie mi się podoba i mam na nią ochotę
T. butzii -
No jak nic, w oplątwowym tempie kwiatek Ci się 'szybciutko' rozwinie na ... Boże Narodzenie
Moja T. baileyi już od października kwiatkiem 'straszy'
A z T. caput-medusae robi się ... T. xerographica
Ogrodowo też pięknie
Ona trudna jest w obejściu czy daje radę ?
Bo ja się jej trochę boję, ale nadal strasznie mi się podoba i mam na nią ochotę
T. butzii -
No jak nic, w oplątwowym tempie kwiatek Ci się 'szybciutko' rozwinie na ... Boże Narodzenie
Moja T. baileyi już od października kwiatkiem 'straszy'
A z T. caput-medusae robi się ... T. xerographica
Ogrodowo też pięknie
Pozdrawiam i zapraszam
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
O żesz Ty Aniu - ja dopiero do Ciebie trafiam - jak to się dzieje , przepraszam za spóźnienie i lecę nadrabiać zaległości bo Ty jak zwykle cuda , oj cuda pokazujesz
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Pulpa222
Maryniu - rozumiem, że zadbałaś o kwitnienie piwonii . Lubię je, ale na naszych piaskach to wyczyn nie lada, żeby chciały kwitnąć.
"Wynaturzony" pierwiosnek może dlatego, że niemiecki . Jest taka grupa pod nazwą Sirococco. Nie myśl, że to ja tak 'uczona', ale pogrzebałam w googlach . Trudno powiedzieć, czy przeżyje zimę; czas pokaże.
ewa321 - nie posądzaj mnie o trudne tillandsie do uprawy; crispa jak na razie bezproblemowa, ma tylko wilgotne nóżki .
chalaputkowo - ja na razie jestem mało aktywna na forum, tak, że nie rób sobie wyrzutów; może się odnajdę .
Moja hortensja pnąca
c.d. nastąpi, bo właśnie idę na WF - ewa, aparatu nie biorę i fotorelacji nie będzie .
"Wynaturzony" pierwiosnek może dlatego, że niemiecki . Jest taka grupa pod nazwą Sirococco. Nie myśl, że to ja tak 'uczona', ale pogrzebałam w googlach . Trudno powiedzieć, czy przeżyje zimę; czas pokaże.
ewa321 - nie posądzaj mnie o trudne tillandsie do uprawy; crispa jak na razie bezproblemowa, ma tylko wilgotne nóżki .
chalaputkowo - ja na razie jestem mało aktywna na forum, tak, że nie rób sobie wyrzutów; może się odnajdę .
Moja hortensja pnąca
c.d. nastąpi, bo właśnie idę na WF - ewa, aparatu nie biorę i fotorelacji nie będzie .
Pozdrawiam Ania
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu nie ma sprawy. Jak trzeba to i miejsce jakieś znajdę Czasami wystarczy spojrzeć tzw. innym okiem i można zobaczyć to, czego właściciel nie widzi
A tak poważnie, to pięknie się prezentuje podwyższona rabata otoczona murkiem z kamienia
Mój M właśnie rozpoczął prace przy murku, który będzie tłem dla rabaty angielskiej
A tak poważnie, to pięknie się prezentuje podwyższona rabata otoczona murkiem z kamienia
Mój M właśnie rozpoczął prace przy murku, który będzie tłem dla rabaty angielskiej
- Pulpa222
Dobrze Dorota, będę pamiętać .
Wszystkie prace w ogrodzie robiłam i robię sama. To mój świat, a eM tego nie 'czuje'. Lepiej niech się nie dotyka . Wystarczy, że nie sprawdza często konta bankowego, a nawet, jak sprawdza, to ja nic o tym nie wiem .
Trochę wiosny - magnolia kwitnie bardzo wcześnie. Zawsze było to w okolicach zimnych ogrodnikow .
z tyłu - zółte listki grujecznika japońskiego
"cudak"
'brunnerowisko'
ktoś zna nazwę tego kuklika? To jakaś hybryda
Wszystkie prace w ogrodzie robiłam i robię sama. To mój świat, a eM tego nie 'czuje'. Lepiej niech się nie dotyka . Wystarczy, że nie sprawdza często konta bankowego, a nawet, jak sprawdza, to ja nic o tym nie wiem .
Trochę wiosny - magnolia kwitnie bardzo wcześnie. Zawsze było to w okolicach zimnych ogrodnikow .
z tyłu - zółte listki grujecznika japońskiego
"cudak"
'brunnerowisko'
ktoś zna nazwę tego kuklika? To jakaś hybryda
Pozdrawiam Ania
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny ten ostatni tulipan.
Magnolia wzbudza moją zazdrość bo moja jeszcze nie kwitła ani razu
Co roku mam nadzieję
Magnolia wzbudza moją zazdrość bo moja jeszcze nie kwitła ani razu
Co roku mam nadzieję
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Zaintrygowało mnie to 'brunnerowisko', a raczej jego ... tło
Żurawki czy żuraweczki, cokolwiek to jest - jak się mają po zimie ?
Ja się o swoje tak bałam, że wypytywałam na forum wszystkich o wszystko na ich temat.
A skończyło się na tym, że ... stały całą zimę w tym, co dostały w lecie
Niczym nie okryte i nie zabezpieczone --> przeżyły
Nie dość, że piękne, to jeszcze twardziele z nich !!
Pięknego wekendu Ci życzę i nie przemęczaj się 'tą gimnastyką' za bardzo
No i zapomniałabym --> kuklik bez nazwy cudny
Żurawki czy żuraweczki, cokolwiek to jest - jak się mają po zimie ?
Ja się o swoje tak bałam, że wypytywałam na forum wszystkich o wszystko na ich temat.
A skończyło się na tym, że ... stały całą zimę w tym, co dostały w lecie
Niczym nie okryte i nie zabezpieczone --> przeżyły
Nie dość, że piękne, to jeszcze twardziele z nich !!
To przynajmniej proszę o relację w formie pisemnejc.d. nastąpi, bo właśnie idę na WF - ewa, aparatu nie biorę i fotorelacji nie będzie
Pięknego wekendu Ci życzę i nie przemęczaj się 'tą gimnastyką' za bardzo
No i zapomniałabym --> kuklik bez nazwy cudny
Pozdrawiam i zapraszam
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Pierwiosnek super! Wygląda jak lekarski, a jest pomarańczowy!
Podziwiam magnolię! Sama nie mam więc muszę się nacieszyć u kogoś!
Miałam takiego tulipana z paskami, ale coś mi nie kwitnie - same liście
Podziwiam magnolię! Sama nie mam więc muszę się nacieszyć u kogoś!
Miałam takiego tulipana z paskami, ale coś mi nie kwitnie - same liście
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 5 gru 2011, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu widzę, że u Ciebie już wiosennie i kolorowo Ale te duże ilości ciemierników w grupach naprawdę robią zniewalające wrażenie
pozdrawiam Bożena
pozdrawiam Bożena
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Poletko brunnerowe mi się marzy już od kilku lat, ale do swoich brunner podchodzę jak pies do jeża. Jakoś boję się dzielić, żeby nie popsuć. Kiedy Aniu radzisz dzielić? MYślałam, że tak jak hosty, ale brunnery teraz kwitną, więc szkoda. Jednak po kwitnieniu już chyba będzie można?
Co do kuklika nie poradzę. Dopiero jak zakwitnie, będzie można coś więcej powiedzieć
Co do kuklika nie poradzę. Dopiero jak zakwitnie, będzie można coś więcej powiedzieć
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Aniu, fajna ta rabatka z brunnerami. Żeby tak jeszcze kwitły w innych kolorach.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię