Ściółkowanie upraw- mulczowanie. Agrotkaniny, agrowłókniny, folie,multiclima itp

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
Dariusz_Ost
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 paź 2022, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ściółkowanie upraw- mulczowanie. Agrotkaniny, agrowłókniny, folie,multiclima itp

Post »

Witajcie,
mam pytanie w temacie multiclimy. Czy gdzieś można kupić krótsze odcinki niż 100 m ? Chciałbym kupić szeroką na 2 lub 3 m. Ewentualnie 1 m ale czy można takie 1-m paski jakoś połączyć ?

Pozdrawiam
Darek
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ściółkowanie upraw- mulczowanie. Agrotkaniny, agrowłókniny, folie,multiclima itp

Post »

Zszywałam multiclimę o szerokości 1 m , ale na przyszłość jeśli miałabym kupować to tylko szerszą .
Jeden metr zdecydowanie za wąska .
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52

Post »

Spróbujcie namówić właścicieli waszych sklepów ogrodniczych by sprowadzili. W Lubartowie mi się to udało.
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 18:41

Post »

Mnie się nie udało a próbowałam . Pan sprzedawca powiedział ,że jeśli przynajmniej kilka osób o to zapyta to zamówi .
Nikt oprócz mnie nie pytał a minęło kilka lat .
Kupiłam rolkę szerokości 1 m i pozszywałam .
Dariusz_Ost
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 paź 2022, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zamówiłem 3-metrową, nadmiar będę musiał jakoś upłynnić. Jestem bardzo ciekawy jak mi się to sprawdzi.

Pozdrawiam
Darek
Evien
50p
50p
Od: 15 sty 2018, o 14:24

Post »

Też mam 3 metrową, kupowałem 100mb.
Dla mnie 3 metrowa, jest trochę za szeroka na grządki 85 cm ale jakoś wolałem nie ryzykować , bałem się że 2 metry może i braknąć, a to były początki mojego warzywnika, ale jest ok,
Praktycznie odszedłem od włókniny, choć będę musiał wrócić do letniej odmiany dla kapustnych bo nultiklima się nie sprawdza na drobne robaczki.
sawka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lis 2011, o 21:02

Post »

Przykrywasz kapustne włókniną na cały sezon?
Wojuję ze szkodnikami brokuła co roku. Nigdy ze 100% sukcesem.
Pozdrawiam. Sławka
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52

Post »

Szczerze mówiąc uprawiam tylko bardzo wczesną kapustę więc wtedy presja ze strony szkodników jest mniejsza. Czy stosuję w uprawie brokułów to muszę sprawdzić na zdjęciach. Ja mam multiclimę w 3 szerokościach 2,3 i 4 m ale dla niskich roślin szer. 2 m jest wystarczająca. U mnie grządki mają przeważnie 120 cm szerokości.
sawka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lis 2011, o 21:02

Post »

To chyba spróbuję z brokułami.
Pozdrawiam. Sławka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”