Chmielakowo- czyli początki
-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chmielakowo- czyli początki
Floksów nie widziałam, ale piwonie i owszem
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- Ola2310
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
A u mnie dziewczynki , owszem były w lidlu floksy.
A ja dzielna byłam i kupilam tylko ......sekator...
A ja dzielna byłam i kupilam tylko ......sekator...
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ale zakupy poczyniłaś. Super. Już będziesz lilie sadzić? Czy będziesz przechowywać? Maja ma bardzo dobry gust. Fajne to jej chciejstwo .
-
- 200p
Właśnie nie wiem co zrobić z liliami, póki co wrzuciłam je do zimnego pomieszczenia bo za oknem śniegu z 10cm, obiecałam sobie, że w tym roku ostatni raz z nimi próbuję, bo w zeszłym wszystkie znikneły
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
No właśnie prawdopodobnie do mnie dzisiaj lilie też przyjadą. Wściekła jestem jak nie wiem. Bo miała być wysyłka po 10 marca. Myślałam, żeby je wsadzić. Ale póki co, pogody mocno nie bardzo. No i co tu zrobić? Wciąż się głowię... Zawsze mam z tymi liliami problem. Co roku to samo.. W zeszłym roku wsadziłam wcześnie, porobiłam kopce i prawie wszystkie wzeszły. Jedna odmiana nie pokazała się. Ale teraz? Jeszcze pogoda potrafi płatać figle.. Sama nie wiem co z nimi poczynić.
Madziu, ja swoje liliowe cebule włożyłam w wiaderko z torfem i trocinami. Przemieszałam i do zimnego pomieszczenia.
Myślę, że sadzić to w kwietniu będę.
Paulinka Trójsklepkę Lidlową też dzisiaj sobie kupiłam
Myślę, że sadzić to w kwietniu będę.
Paulinka Trójsklepkę Lidlową też dzisiaj sobie kupiłam
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Paulinko. Weź mnie nawet nie strasz bo ja jesienią sadziłam lilie po raz pierwszy, teraz wiosną dokupiłam jeszcze i nie chciałabym aby znikały .
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej hej
Paulinko, fajne masz miejsce do zagospodarowania
Myślę że wkrótce Twój ogród zapełni się kwiatami. Z początku będzie trochę łyso bo zanim cokolwiek wyrośnie, trochę czasu upłynie Ale zawsze możesz obsadzić cebulowymi i jednorocznymi. Z nich też jest mnóstwo radości.
Paulinko, fajne masz miejsce do zagospodarowania
Myślę że wkrótce Twój ogród zapełni się kwiatami. Z początku będzie trochę łyso bo zanim cokolwiek wyrośnie, trochę czasu upłynie Ale zawsze możesz obsadzić cebulowymi i jednorocznymi. Z nich też jest mnóstwo radości.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paulinko kolejne piękności zagoszczą w ogrodzie. Tylko słońca potrzebujemy, żeby z pracami nadążyć.
-
- 200p
Ewelinko najprawdopodobniej znikneły mi dzięki nornicą, w tym roku sadzę lilie w wiadereczkach i zobaczymy, póki co śnieg leży, topnieje niby, ale bardzo powoli
Za wiosną już chyba tęsknią wszyscy, Maja miała powiedziane, że jej urodziny są wiosną w kwietniu, więc wyczekuje tej wiosny jak zbawienia, nie wyobrażacie sobie jej miny jak zobaczyła śnieg. Zawiodła się na pogodzie bardziej niż ja .
Dzisiejsze nabytki
Oraz róża kupiona kilka dni wcześniej, co prawda miałam jej nie brać, ale mnie goniła za pustym koszykiem
Za wiosną już chyba tęsknią wszyscy, Maja miała powiedziane, że jej urodziny są wiosną w kwietniu, więc wyczekuje tej wiosny jak zbawienia, nie wyobrażacie sobie jej miny jak zobaczyła śnieg. Zawiodła się na pogodzie bardziej niż ja .
Dzisiejsze nabytki
Oraz róża kupiona kilka dni wcześniej, co prawda miałam jej nie brać, ale mnie goniła za pustym koszykiem
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Witaj, trafiłam do Ciebie od Renatki i zachwyciłam się i kostką przed domem, i fioletowy lakierem do paznokci zauważonym na jednym ze zdjęć i sunią. Piękny piesek z niepiękną przeszłością! Dbajcie o nią i kochajcie ją.
Niezłe różane zamówienie złożyłaś na wiosnę - chętnie będę patrzeć, jak u Ciebie rosną.
Niezłe różane zamówienie złożyłaś na wiosnę - chętnie będę patrzeć, jak u Ciebie rosną.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Piękne floksy i różyczka także . Oj będzie się działo, jeszcze trochę i wiosna .Mam nadzieję, że u mnie nornic nie będzie Pozdrawiam .
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paulinko mnie też dziś pierwiosnki i róże goniły, ale kondycję miałam dobrą i nie wskoczyły do koszyka. Ciebie dogoniła i na pewno się odwdzięczy kwitnieniem.