Malusieńki mini-ogródeczek Miki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p
Od: 12 lis 2007, o 11:14

Post »

W końcu mam troszkę czasu. Dziś pokażę Wam wiosnę w moim ogródku. U mnie powolutku i w końcu zakwitły krokusy :) Kwitną forsycje, barwinek, cebulica syberyjska, wrzosiec, tulipanki. Niedługo zakwitną narcyzki :lol:
Miłego oglądania
:)
Asiu, mahonią następnym razem :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sliczna wiosna :) i hiacyncik Ci już kwitnie , coś cieplej masz u siebie , moje dopiero się gramolą z ziemi :?
Czy ja dobrze widzę, że te tulipanki to mają zielone liście z białym obrzeżeniem ? , bardzo ciekawie wyglądają , spodobały mi się :) co to za odmiana ?
Zrób jeszcze im fotkę , proszę :)
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Śliczna wiosenka u ciebie Miko. A jak bal dla dzieci? Udał się, chyba nie przewróciły ci domu do góry nogami ;:112
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

Anetko!
Moje hiacynty też maleńkie, tylko ten jeden rośnie w słoneczku, osłonięty od wiatru :D
Tulipanki kupiłam w Castoramie, cebulki pewnie pędzone bo kupowałam w doniczce już kiełkujące. Niestety nie było nigdzie napisanej odmiany.

Agnieszko!
Dzięki za miłe słowa :wink: Kinder bal udany, moje szkraby zadowolone. Było15 dzieci... żeby się nie nudziły sama zorganizowałam im czas. Były konkursy i wspólne zabawy, czas szybko leciał i zmęczone zasiadły przed wieczorynką :D

A to moje"nowe dzieło" Moje boróweczki i kącik na nowalijki. Krzaczek to czerwona porzeczka :) , widac też malinki. W rogu clematis.
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

I wiosny ciąg dalszy...
Cebulica syberyjska a pomiedzy jeszcze w pąkach narcyzki, dalej narcyze, zawilce, tawuła, przygotowujące się do kwitnienia kolejne krokusy.
Moja duma :wink: - pierwszy szafirek. Lilia Royal Trinity, rododendron carolinianum P.J.M.Elite - pąki niedługo zakwitną.
A na koniec obiecana dla Asi moja bidula mahonia :wink:
I jeszcze rozchodnik, śliczne :wink: kapustki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

A oto mój mini skalniaczek i roślinki szykujące się do kwitnienia.
Ruszamy: barwinek, gęsiówka, głodek, iberis, skalnica i żagwin.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Grzegorz B

Post »

Mika, ale wiosenna atmosfera w Twoim ogródku. Ile kwitnących, nawet mahonia kwitnie i różanecznik :shock: , super, chyba jakiś wsześniejszy. Masz bardzo przytulnie a te drewniane elementy, ekstra się prezentują. Jak rosliny się rozrosną, to będzie wspaniały "busz". Widzę, że barwinek kwitnie, ja nie wiem czemu, ale u mnie, odkąd go mam nie zakwitł, czyli drugi rok, chyba że zaspał i się jeszcze obudzi :D Widzę, że rośliny użyteczne, też mają u Ciebie względy. Ja zawsze mówię, witamin nigdy za wiele, choć i tak wiadomo kto ma ich najwięcej :lol: O głodek :shock: , teraz już wiem co mam za roślinę. U Ciebie już kwitnie, u mnie próbuje swych sił, jako roślina podwodna, ale może uda się ujrzeć i u mnie ten złoty blask.

Mika, może i mały ogródek, ale bardzo przytulny i z głową robiony. Na pewną wpadnę w najbliższym czasie zobaczyć co nowego słychać :D
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Od: 25 lis 2007, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Mika - małe jest piękne i twój ogród to potwierdza - zadbany śliczny . Wiosnę też masz już 100% u mnie ciągle jeszcze taka kalendarzowa [ szaro deszczowo zimno i mało co kwitnie ] :cry: pozdrawiam :lol: Intryguje mnie ta roślinka na ostatnim zdjęciu [ o pstrych liściach ] - czyżby to żagwin ? :shock: czy też coś zupełnie innego ?
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

Witajcie!
Bardzo dziękuję za odwiedzinki :D

Grzesiu!
Dzięki za miłe słowa. Ten różanecznik ma kwitnąc już w kwietniu :) Barwinek to "prezent" od sąsiadki, posadziłam go w kilku miejscach i wszędzie już kwitnie... czuje się jak w domu, tylko za płotem :wink: to zapewne dlatego tak kwitnie.
Mam nadzieję, że u Ciebie słoneczko czasem wyjdzie zza chmur i wiaterek powieje osuszając twój ogród.

Gosiu!
Masz rację to właśnie żagwin. Piszesz, że ogródek zadbany... jak się ma tylko "tych" kilka metrów to trudne to nie jest :wink: Ja zawsze podziwiam ludzi, którzy w dużym ogrodzie potrafią zapanowac nad wszystkimi roślinami.
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Bardzo ładnie w twoim ogródku Mika, i przychylam się do głosów, wielkość nie ma znaczenia, lecz jakość. Lubię oglądać małe ogródki, bo one pokazują jak na małych powierzchniach, posadzić to wszystko, co w ogrodniczej duszy gra. Taka wielkość to wyzwanie :D.
I podobają mi się też rozwiązania praktyczne - miejsce na drewno, szukam pomysłu i może znalazłam :D
Edyta
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

Śliczny ogródeczek, wszystko na swoim miejscu ;) A jaki fajny skalniaczek. Ja jestem na etapie właśnie skalniaka i powiedz co to za śliczna zielona kulka na 5 zdjęciu ? i Widziałam wcześniej, że tez masz hebe strasznie mi sie podoba ta roślinka. Jeszcze do niedawna nie wiedziałam jak sie nazywa hiih. A ile jest jej odmian ja mam tylko taka jak ty. Może kiedyś się doszukam innych ;) Super jest.

ps jak tam weselicho? Słyszałam, że w tej Garbarni jest bardzo fajnie to prawda co mówią? Ja oglądałam kiedyś ta sale na własne wesele ale trzeba było się zapisywać 2 lata do przodu hihi
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Witam,
Miko ale mi sie zrobiło cieplutko na serduchu za tą mahonię, Dzięki sereczne i wcale nie jest taka najgorsza, pięknie się zrobiło u Ciebie , no i super owocowy kącik powstał dla dzieciaczków,
myślę że juz bedę mogła bez problemu sobie z Wami mailowac,
Pozdrowionka :roll: :lol: :P
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No proszę, Twoja wiosna wcale nie prezentuje sie gorzej, niż w duzych ogrodach ;)
Masz śliczne roslinki, a Twój nowalijkowy kącik taki czyściutki i ładny ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”