Malusieńki mini-ogródeczek Miki
Anetko!
Moje hiacynty też maleńkie, tylko ten jeden rośnie w słoneczku, osłonięty od wiatru
Tulipanki kupiłam w Castoramie, cebulki pewnie pędzone bo kupowałam w doniczce już kiełkujące. Niestety nie było nigdzie napisanej odmiany.
Agnieszko!
Dzięki za miłe słowa Kinder bal udany, moje szkraby zadowolone. Było15 dzieci... żeby się nie nudziły sama zorganizowałam im czas. Były konkursy i wspólne zabawy, czas szybko leciał i zmęczone zasiadły przed wieczorynką
A to moje"nowe dzieło" Moje boróweczki i kącik na nowalijki. Krzaczek to czerwona porzeczka , widac też malinki. W rogu clematis.
Moje hiacynty też maleńkie, tylko ten jeden rośnie w słoneczku, osłonięty od wiatru
Tulipanki kupiłam w Castoramie, cebulki pewnie pędzone bo kupowałam w doniczce już kiełkujące. Niestety nie było nigdzie napisanej odmiany.
Agnieszko!
Dzięki za miłe słowa Kinder bal udany, moje szkraby zadowolone. Było15 dzieci... żeby się nie nudziły sama zorganizowałam im czas. Były konkursy i wspólne zabawy, czas szybko leciał i zmęczone zasiadły przed wieczorynką
A to moje"nowe dzieło" Moje boróweczki i kącik na nowalijki. Krzaczek to czerwona porzeczka , widac też malinki. W rogu clematis.
I wiosny ciąg dalszy...
Cebulica syberyjska a pomiedzy jeszcze w pąkach narcyzki, dalej narcyze, zawilce, tawuła, przygotowujące się do kwitnienia kolejne krokusy.
Moja duma - pierwszy szafirek. Lilia Royal Trinity, rododendron carolinianum P.J.M.Elite - pąki niedługo zakwitną.
A na koniec obiecana dla Asi moja bidula mahonia
I jeszcze rozchodnik, śliczne kapustki
Cebulica syberyjska a pomiedzy jeszcze w pąkach narcyzki, dalej narcyze, zawilce, tawuła, przygotowujące się do kwitnienia kolejne krokusy.
Moja duma - pierwszy szafirek. Lilia Royal Trinity, rododendron carolinianum P.J.M.Elite - pąki niedługo zakwitną.
A na koniec obiecana dla Asi moja bidula mahonia
I jeszcze rozchodnik, śliczne kapustki
Mika, ale wiosenna atmosfera w Twoim ogródku. Ile kwitnących, nawet mahonia kwitnie i różanecznik , super, chyba jakiś wsześniejszy. Masz bardzo przytulnie a te drewniane elementy, ekstra się prezentują. Jak rosliny się rozrosną, to będzie wspaniały "busz". Widzę, że barwinek kwitnie, ja nie wiem czemu, ale u mnie, odkąd go mam nie zakwitł, czyli drugi rok, chyba że zaspał i się jeszcze obudzi Widzę, że rośliny użyteczne, też mają u Ciebie względy. Ja zawsze mówię, witamin nigdy za wiele, choć i tak wiadomo kto ma ich najwięcej O głodek , teraz już wiem co mam za roślinę. U Ciebie już kwitnie, u mnie próbuje swych sił, jako roślina podwodna, ale może uda się ujrzeć i u mnie ten złoty blask.
Mika, może i mały ogródek, ale bardzo przytulny i z głową robiony. Na pewną wpadnę w najbliższym czasie zobaczyć co nowego słychać
Mika, może i mały ogródek, ale bardzo przytulny i z głową robiony. Na pewną wpadnę w najbliższym czasie zobaczyć co nowego słychać
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Mika - małe jest piękne i twój ogród to potwierdza - zadbany śliczny . Wiosnę też masz już 100% u mnie ciągle jeszcze taka kalendarzowa [ szaro deszczowo zimno i mało co kwitnie ] pozdrawiam Intryguje mnie ta roślinka na ostatnim zdjęciu [ o pstrych liściach ] - czyżby to żagwin ? czy też coś zupełnie innego ?
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Witajcie!
Bardzo dziękuję za odwiedzinki
Grzesiu!
Dzięki za miłe słowa. Ten różanecznik ma kwitnąc już w kwietniu Barwinek to "prezent" od sąsiadki, posadziłam go w kilku miejscach i wszędzie już kwitnie... czuje się jak w domu, tylko za płotem to zapewne dlatego tak kwitnie.
Mam nadzieję, że u Ciebie słoneczko czasem wyjdzie zza chmur i wiaterek powieje osuszając twój ogród.
Gosiu!
Masz rację to właśnie żagwin. Piszesz, że ogródek zadbany... jak się ma tylko "tych" kilka metrów to trudne to nie jest Ja zawsze podziwiam ludzi, którzy w dużym ogrodzie potrafią zapanowac nad wszystkimi roślinami.
Bardzo dziękuję za odwiedzinki
Grzesiu!
Dzięki za miłe słowa. Ten różanecznik ma kwitnąc już w kwietniu Barwinek to "prezent" od sąsiadki, posadziłam go w kilku miejscach i wszędzie już kwitnie... czuje się jak w domu, tylko za płotem to zapewne dlatego tak kwitnie.
Mam nadzieję, że u Ciebie słoneczko czasem wyjdzie zza chmur i wiaterek powieje osuszając twój ogród.
Gosiu!
Masz rację to właśnie żagwin. Piszesz, że ogródek zadbany... jak się ma tylko "tych" kilka metrów to trudne to nie jest Ja zawsze podziwiam ludzi, którzy w dużym ogrodzie potrafią zapanowac nad wszystkimi roślinami.
Bardzo ładnie w twoim ogródku Mika, i przychylam się do głosów, wielkość nie ma znaczenia, lecz jakość. Lubię oglądać małe ogródki, bo one pokazują jak na małych powierzchniach, posadzić to wszystko, co w ogrodniczej duszy gra. Taka wielkość to wyzwanie .
I podobają mi się też rozwiązania praktyczne - miejsce na drewno, szukam pomysłu i może znalazłam
I podobają mi się też rozwiązania praktyczne - miejsce na drewno, szukam pomysłu i może znalazłam
Edyta
- harwi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny ogródeczek, wszystko na swoim miejscu ;) A jaki fajny skalniaczek. Ja jestem na etapie właśnie skalniaka i powiedz co to za śliczna zielona kulka na 5 zdjęciu ? i Widziałam wcześniej, że tez masz hebe strasznie mi sie podoba ta roślinka. Jeszcze do niedawna nie wiedziałam jak sie nazywa hiih. A ile jest jej odmian ja mam tylko taka jak ty. Może kiedyś się doszukam innych ;) Super jest.
ps jak tam weselicho? Słyszałam, że w tej Garbarni jest bardzo fajnie to prawda co mówią? Ja oglądałam kiedyś ta sale na własne wesele ale trzeba było się zapisywać 2 lata do przodu hihi
ps jak tam weselicho? Słyszałam, że w tej Garbarni jest bardzo fajnie to prawda co mówią? Ja oglądałam kiedyś ta sale na własne wesele ale trzeba było się zapisywać 2 lata do przodu hihi