Początek mojej przygody ze storczykami- kayah
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jorgosova
- 50p
- Od: 27 wrz 2009, o 23:33
Witajcie!
Od niedawna (w sumie od 3 lat) jestem właścicielką kilku falenopsisów. Kwitną co roku. Niedawno dokupiłam w markecie dwa kolejne i tym samym choroba się poszerza. Mieszkam w Zielonej Górze i tutaj u nas nie ma giełdy ze storczykami. Pozostają mi markety i kwiaciarnie, a tam niekiedy ceny... że ho-hoo. Marzy mi się orchidarium Zamówione już jest szkło. Mój M zrobi nawiew, lampy zamontuje. Już w sumie miałam zamówione storczyki przez net, ale się wstrzymałam właśnie ze względu na transport, nie wiem po prostu co mi przeżyje usługi poczty :/
Kayah - piszesz, że kupujesz na giełdzie poznańskiej storczyki. Czy tam są oprócz falenopsisów inne? Gdzie w ogóle jest ta giełda i w jakich godzinach można kupić coś ciekawego? Wiem, że jeszcze we Wrocławiu jest giełda ze storczykami. Dla mnie w sumie lepsza droga do Poznania, więc proszę Cię baaaardzo Napisz kilka szczegółów.
Po nocach śnią mi się storczyki...
Od niedawna (w sumie od 3 lat) jestem właścicielką kilku falenopsisów. Kwitną co roku. Niedawno dokupiłam w markecie dwa kolejne i tym samym choroba się poszerza. Mieszkam w Zielonej Górze i tutaj u nas nie ma giełdy ze storczykami. Pozostają mi markety i kwiaciarnie, a tam niekiedy ceny... że ho-hoo. Marzy mi się orchidarium Zamówione już jest szkło. Mój M zrobi nawiew, lampy zamontuje. Już w sumie miałam zamówione storczyki przez net, ale się wstrzymałam właśnie ze względu na transport, nie wiem po prostu co mi przeżyje usługi poczty :/
Kayah - piszesz, że kupujesz na giełdzie poznańskiej storczyki. Czy tam są oprócz falenopsisów inne? Gdzie w ogóle jest ta giełda i w jakich godzinach można kupić coś ciekawego? Wiem, że jeszcze we Wrocławiu jest giełda ze storczykami. Dla mnie w sumie lepsza droga do Poznania, więc proszę Cię baaaardzo Napisz kilka szczegółów.
Po nocach śnią mi się storczyki...
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Aniu, o giełdzie w Poznaniu ze szczegółami pisała dużo bodajże Deirde, poszukaj jej wątku. W wątku "co gdzie i za ile" wspominał też Volcowitch o halach Yucca i innych miejscach.
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Re: Początek mojej przygody ze storczykami- kayah
Witam po kolejnej długiej przerwie. A więc odpowiadając na wasze pytania odnośnie giełdy w Poznaniu, jest to giełda kwiatowa, można kupic zarówno kwiaty cięte jak i doniczkowe- a wśród nich wiele gatunków storczyków takich jak: vandy, sabotki cymbidia, oncidia, cambrie, miltonie no i oczywiście falki. Często można spotkac przecenione storczyki w cenach od 5 do 10 zł. Giełda znajduje się na Franowie, w pobliżu sklepu Ikea i centrum handlowego M1.
Pozdrawiam
Kasia
Pozdrawiam
Kasia
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
kayah kolekcję masz niesamowitą :P piszesz 5 zł za sztukę jejku to jakby za darmo szkoda ze do poznania mam taki szmat chyba muszę sobie skoczyć na Tychy bliżej mam ;)
-
- 200p
- Od: 13 cze 2009, o 17:11
Muszę się kiedyś wybrać z Tobą na franowskie łowy...
A czy na tą giełdę trzeba mieć "przepustkę" hurtownika? Czy taki zwykły szary człowiek może sobie wejść ?kayah pisze:Witam po kolejnej długiej przerwie. A więc odpowiadając na wasze pytania odnośnie giełdy w Poznaniu, jest to giełda kwiatowa, można kupic zarówno kwiaty cięte jak i doniczkowe- a wśród nich wiele gatunków storczyków takich jak: vandy, sabotki cymbidia, oncidia, cambrie, miltonie no i oczywiście falki. Często można spotkac przecenione storczyki w cenach od 5 do 10 zł. Giełda znajduje się na Franowie, w pobliżu sklepu Ikea i centrum handlowego M1.
Pozdrawiam
Kasia
Bo jak szaraki mogą to ja bym się chętnie wybrała
-
- 200p
- Od: 13 cze 2009, o 17:11
zróbmy zbiorowe zakupy może dostaniemy jeszcze lepsze rabaty:)
vitax są dwa sposoby aby dostac się na giełdę: 1. wchodząc na giełdę okazac kartę klienta, 2. gdy wjeżdza się na teren giełdy samochodem wystarczy zapłacic 5zł za wstęp. Ja korzystam z pierwszej metody, pożyczam kartę od rodziców koleżanki